Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Μέχρι πέρυσι, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και βιώσιμο ήταν και αξιόπιστο και φιλικό στον απλό πολίτη.
Χθες ο Στουρνάρας το αποκάλεσε μη βιώσιμο, και η μετοχή του σήμερα στο Χρηματιστήριο έκανε βουτιά στο κενό. Πότε πρόλαβαν να το χρεοκοπήσουν, τα θηρία;

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έλυσε την απορία μου σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο. Λοιπόν:

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Αγροτική Τράπεζα είναι κατά βάσιν κρατικές τράπεζες
Ως τέτοιες, δεν συμμετείχαν στο πάρτι των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων που δόθηκαν στις υπόλοιπες. Ούτε και θα ανακεφαλαιοποιηθούν.
Αντίθετα, υπέστησαν κούρεμα-γουλί των αποθεματικών τους, τα οποία -surprise, surprise!- είχαν επενδυθεί σε ομόλογα.
Έτσι, το υγιές κομμάτι της Αγροτικής ξεπουλήθηκε στην Πειραιώς, ενώ το "άρρωστο" -που περιλαμβάνει υποθήκες και τα χρέη Πασόκ-ΝΔ παρέμεινε "βαρίδι" στο κράτος.

Από χθες το βράδυ, οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει το κεντρικό κατάστημα. Συνδικαλιστής του ΤΤ είπε πως, αν δεν απεργούσαν σήμερα, μετά τη δήλωση του υπουργού, οι καταθέτες θα έσπευδαν να πάρουν τα χρήματά τους!
Με αυτόν τον τρόπο, που λέτε, η κυβέρνηση που ψηφίστηκε από τους ανεγκέφαλους συμπατριώτες μας, δωρίζει ένα (τέως) υγιές τραπεζικό ίδρυμα στους τοκογλύφους των άλλων τραπεζών!

Μια και ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ, πότε επιτέλους, ρε παλικάρια, θα καταλάβετε ότι είστε αξιωματική αντιπολίτευση; Γιατί επιτρέπετε στον κάθε καραγκιόζη να δίνει πρώτα το λόγο στις συνιστώσες της κυβέρνησης και μετά σε εσάς; Γιατί δέχεστε να σας διακόπτουν διαρκώς; Το πρώτο συνέβη για πολλοστή φορά σήμερα στον Πάνο Σκουρλέτη (ΝΕΤ) και το δεύτερο στον Δημήτρη Παπαδημούλη τις προάλλες στον Real FM. Μήπως θα έπρεπε να βάλετε και καμιά φωνή ή να σηκωθείτε να φύγετε σε ένδειξη διαμαρτυρίας; Άντε, γιατί παραγίναμε Σουηδοί, μου φαίνεται.Ε, όχι και να τη λέει στον Σκουρλέτη ένας κάποιος Παπαδημητρίου της ΔΗΜΑΡ!

 

Παρένθεση: τι ψηφίζετε, ρε χαμένοι; Έχετε δει τις φάτσες αυτών που ψηφίσατε; Κλείνει η παρένθεση.

Υ.Γ. Θα λείψω για καμιά εβδομάδα. Πάω να δω τα ξενάκια μου. Να προσέχετε τη χώρα. Με τη φόρα που έχουν πάρει αυτοί, μπορεί να ξυπνήσουμε μια μέρα και να είμαστε φιλοξενούμενοι! Και σε ποιον "Ξένιο Δία" να απευθυνθούμε; Τα είδαμε τα χαΐρια κι αυτουνού! Εις το επανιδείν.

4 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Καλό ταξίδι και μην ανησυχείς, με τη φόρα που έχει πάρει ο Σφουγγαράκης με την παρέα του, όταν με το καλό γυρίσετε, αμφιβάλλω αν θα υπάρχει χώρα, ή μάλλον αν θα υπάρχουμε εμείς, διότι η εγχείριση θα πετύχει, ο ασθενής μάλλον θα αποβιώσει!

Μαζεστίξ είπε...

Καλό ταξίδι!
Μην ανησυχείς!
Έχουμε Σαμαρά να μας φυλάει από το λόμπι της δραχμής, Βενιζέλο να μας φυλάει από τις συντεχνίες, Κουβέλη να μας φυλάει από τους λαϊκιστές και Μιχαλολιάκο να φυλάττει Θερμοπύλες!
Μπορείς να επιστρέψεις όποτε γουστάρεις.
Όλα θα 'ναι όπως τα άφησες!

Κλαζoμένιoς είπε...

Σού εύχομαι κι εγώ καλό ταξείδι
ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΙΝ
ότι θα μάς φέρεις ένα ωραίο φωτορεπορτάζ, σαν εκείνο το αξέχαστο για τη Σκωτία!

Και για την ...ταμπακιέρα:
Ο Στουρνάρας, που ..."οσημέραι" αποδεικνύεται όλο και πιό ...στούρνος, είναι φτιαγμένος από πολύ σκληρό στερνάρι.
"Δια ταύτα"
πολύ σύντομα θα μάς μετατρέψει σε ...αναστερνάρηδες!
Να χοροπηδάμε πάνω σε αναμμένα κάρβουνα.

Εκτός κι αν στήσουμε σύντομα κάνα "Γουδί"!!!
Λέω άν...

akrat είπε...

πάενε συ και μεις φυλάμε τα έρμα