Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Να σε κάψω, Γιάννη μ', να σ' αλείψω μέλι!

Όσο περιοριζόταν στις δενδροφυτεύσεις, τα ποτίσματα και την ανακύκλωση συσκευών, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Στο κάτω κάτω ευαισθητοποιούσε και δύο ανθρώπους παραπάνω, ώστε να μην πετούν στρώματα και τηλεοράσεις στα βουνά και τα ποτάμια.

 

Από την αποφράδα μέρα του Απρίλη 2010 που ο γιος της Μάργκαρετ στήθηκε μπροστά στο Καστελόριζο (όριο της ΑΟΖ μας -τυχαίο;) και μας ανακοίνωσε πως απωλέσαμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, οι Πασχομπάμπηδες βάλθηκαν να μας πείσουν ότι η θεραπεία-σοκ θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους!

Ειρωνεία για όποιον διαμαρτυρόταν, περιφρόνηση για τους διαδηλωτές, εμβριθείς αναλύσεις για τα μνημόνια που θα μας έσωζαν από τον κακό εαυτό μας.

Περικοπές, απολύσεις, εξώσεις, αυτοκτονίες: τίποτε δεν πτοούσε το ευαγές ίδρυμα του Φαλήρου. Η πλύση εγκεφάλου συνεχιζόταν κάθε βράδυ. Ο ΣΚΑΪ μετατράπηκε γρήγορα σε κυβερνητικό κανάλι. Και με τον ΓΑΠ και με τον Παπαδήμιο και με τον Αντωνάκη.

Παράλληλα, νέες κοινωνικές δράσεις ξεκίνησαν: για τους απόρους, τους αστέγους, τις φτωχές οικογένειες. Σε συνεργασία με την Εκκλησία και τους δήμους. "Αφήστε τσάντες με τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ", "Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης στην τάδε πόλη", "Φέρτε τα φάρμακά σας στη δείνα περιοχή". Αυτή την περίοδο μαζεύουν γραφική ύλη για παιδιά άπορων και πολύτεκνων γονέων!

 

Λες και η φτώχεια έπεσε από τον ουρανό και δεν είναι αποτέλεσμα της ανάλγητης μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων 2,5 ετών. Αυτής της πολιτικής που ο ΣΚΑΪ εξακολουθεί να υμνεί με εμετικό τρόπο όλο το 24ωρο, προσπαθώντας να μας πείσει ότι όλοι "μαζί τα φάγαμε" και συνεπώς αξίζουμε οποιαδήποτε τιμωρία.. Έτσι όπως προστάζει το προτεσταντικό δόγμα.

Σχιζοφρένεια ή υποκρισία; Ή, μήπως, σχιζοφρενική υποκρισία; Ουστ, Φαρισσαίοι!

7 σχόλια:

Καραμούζα είπε...

Ως άλλοθι ίσως «ανέχονται» και τους Μπουκαλοξυδάκηδες, Μακροπετρουλάκηδες αλλά κι αυτήν την ...ανανήψασα Ζέζα (ενίοτε).

Με ...καρύκευμα Καραϊσκακοκατσουνακικόν (ενίοτε).

Μαζεστίξ είπε...

Καμία σχιζοφρένεια.
Μόνο αλητεία, εμπαιγμός και κέρδος.

Ας μην ξεχνάμε πως η... φιλανθρωπία έχει και οικονομικό όφελος και δη φορολογικό.

Και φυσικά το βασικότερο: η φιλανθρωπία είναι βασική μέθοδος διατήρησης του status quo.
Διότι αν δε δώσεις φαΐ στον φτωχό, θα αρχίσει να σκέφτεται πώς να το αποκτήσει...

Λωτοφάγος είπε...

@ Ξέχασες και τον πολύ καλό δημοσιογράφο Πέτρο Παπακωνσταντίνου, Καραμούζα. Που είναι το μεγάλο αριστερό τους άλλοθι και ο ένας λόγος για τον οποίο παίρνω την Καθημερινή.
Ο άλλος λόγος είναι το πολιτιστικό τους ένθετο -τώρα που δεν υπάρχει πια Ελευθεροτυπία.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αν δεις το όλο σετάκι, Μαζεστίξ, μαζί με τα αριστερά τους άλλοθι, είναι σχιζοφρενικό. Η σχιζοφρένεια ενυπάρχει στον καπιταλισμό.
Κατά τη ρήση, "Ο καπιταλιστής θα σου πουλήσει και το σχοινί με το οποίο θα τον κρεμάσεις"!
Καλό φθινόπωρο.

Μαζεστίξ είπε...

χαχαχα
καλό και έξυπνο!

καιρό είχα να το ακούσω!

Διαχειριστής είπε...

Καλώς σε βρίσκω Λωτό! Μαζευόμαστε σιγά σιγά...

Καλά, πράγματι μεγάλη "σχιζοφρένεια" - ή απλώς υποκρισία όπως το λες ή αλητεία - το Σκάι. Παλιά ήμουν πολύ φαν του ραδιοφώνου του - προ ΓΑΠ εποχή, ξέρεις, τότε που είχαν και τον Πανούση και τον Καλαμούκη και γενικά δήθεν προοδευτικό πρόσωπο. Και στην πορεία κάτι άρχισε να μην πηγαίνει καθόλου καλά ... όπως το καταλάβαμε όλοι στη συνέχεια!

Καλό Σεπτέμβρη σου εύχομαι, και θα τα λέμε φυσικά!

Λωτοφάγος είπε...

@ Και τον Πιτσιρίκο είχε και τον Άρη Χατζηστεφάνου τις Κυριακές και την Ελληνοφρένεια.
Οι ραδιοσταθμοί είναι σαν τα σούπερ μάρκετ: πρέπει να πας σε 3-4, για να πετύχεις τα προϊόντα που θες.
Καλό Σεπτέμβρη και σε σένα, φίλη μου.