Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Κορίτσια... ο Λιάτσος!

Καλώς σας βρίσκω, αδέλφια!

"Καλώς" είναι τρόπος του λέγειν, δηλαδή, αφού, άμα τη αφίξει μου στο κλεινόν άστυ χθες βράδυ έμαθα ότι προτάθηκε στον... Αιμίλιο Λιάτσο η θέση του διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ! (Στις διακοπές μου ακούω μόνο ραδιόφωνο, της ΕΡΑ και των τοπικών δήμων, δεν έχω ίντερνετ και δεν βλέπω τηλεόραση.)
Παρά τρίχα γλίτωσα το εγκεφαλικό!
Εάν ο σταρ του ΣΤΑΡ πει το ναι, φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε πόσο χαμηλά θα πέσει η δημόσια τηλεόραση. Ήδη τα τελευταία χρόνια, είχε δεχτεί πόλεμο λάσπης από τον αλήστου μνήμης πρώην πρόεδρό της Χρήστο Παναγόπουλο, ενώ τα ιδιωτικά κανάλια δεν χάνουν ευκαιρία να τη διαβάλλουν και να προσπαθούν να την αποκλείσουν από τη διαφημιστική πίτα.
Η τελευταία απόφαση περί απόδοσης του 25% από το ανταποδοτικό τέλος που της πληρώνουμε στο κράτος, δηλαδή στον πίθο των Δαναΐδων του εξωτερικού χρέους, θα τη στραγγαλίσει και οικονομικά. Μιλάμε για απώλεια 75.000.000 ευρώ το χρόνο!
Παρά τις ατασθαλίες και τις αγκυλώσεις της, παρέμενε ο μοναδικός πολιτιστικός φάρος στην τηλεοπτική ερημιά. Με μερικούς από τους καλύτερους δημοσιογράφους και ρεπόρτερ της χώρας, με βραβευμένα ντοκιμαντέρ όπως ο Εξάντας και κάποιες καλογυρισμένες σειρές. Αντεπεξήλθε παλικαρίσια στις δυσκολίες κάλυψης των δύο εκλογών. Δεν συνέβη το ίδιο και στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, κατά την οποία οι κοτσάνες των σχολιαστών κόντεψαν να μας βγάλουν τα μάτια, αλλά το ξεχάσαμε ήδη.
Φαντάζομαι ότι το επόμενο βήμα θα είναι οι τουρκικές σειρές. Για να μας αποτελειώσουν.

(Από τον Πάνο και το Ποντίκι)

"Τά΄μαθες; Έπιασαν τον ληστή της Πάρου", μου είπε με ενθουσιασμό η ηλικιωμένη θεία. "Εδώ μας ληστεύουν κάθε μέρα και ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, κι εσύ μιλάς για έναν ληστή τράπεζας, ρε θεία;" την αποπήρα. "Ναι, αλλά σκότωσε έναν άνθρωπο!" επέμεινε εκείνη. "Εσύ θα προσπαθούσες να σώσεις τα λεφτά της τράπεζας που είναι και ασφαλισμένα, ρισκάροντας τη ζωή σου;" τη ρώτησα. "Όχι", απάντησε μουδιασμένα και δεν έθιξε ξανά το θέμα.

Έγινε κι αυτό: συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε χθες το ρεύμα στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, το ΑΠΘ! Η ολιγόωρη διακοπή απείλησε τα πανάκριβα μηχανήματα του εργαστηρίου Μελισσοκομίας και τα πειράματα που διεξάγονται εκεί, σε συνεργασία με ξένα πανεπιστήμια. Διότι, σε πείσμα των κομματικών νεολαιών και κάποιων επίορκων καθηγητών, είναι πολλοί οι εκπαιδευτικοί που κλείνουν τα αφτιά στις σειρήνες και θεραπεύουν τις τέχνες και τις επιστήμες!
5,5 εκατομμύρια χρωστά το ΑΠΘ στη ΔΕΗ. Μετά το σκανδαλώδες κούρεμα των αποθεματικών των ΑΕΙ/ΤΕΙ, ποιο ίδρυμα θα καλύψει φέτος τις υποχρεώσεις του; Τα δημόσια πανεπιστήμια συκοφαντούνται χρόνια τώρα και στραγγαλίζονται οικονομικά. Είναι πολλοί αυτοί που ορέγονται το κλείσιμό τους. Και αποσιωπούν ότι αρκετά από αυτά περιλαμβάνονται στα καλύτερα του κόσμου (εδώ)

Τέλος, η λέξη "τραγωδία" αδυνατεί να εκφράσει την καταστροφή του ενός τρίτου των χιώτικων μαστιχόδενδρων. Να υπενθυμίσω ότι ο σχίνος αυτός παράγει μαστίχα μόνο στη νότια Χίο και πουθενά αλλού στον πλανήτη!
Ενδιαφέροντα πράγματα για τις περίεργες πυρκαγιές των τελευταίων ετών αποκαλύπτουν στο τρέχον τεύχος του περιοδικού Hot Doc, ο καλός δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και οι συνεργάτες του.

Καλό μας φθινόπωρο.

 

4 σχόλια:

...Ατακαδόρ είπε...

Καλώς (ξανα)ήρθες Λωτοφάγε μας.
Καλό ΣΟΥ Φθινόπωρο.
Διότι για Καλό ΜΑΣ, γενικώς, χλωμό το βλέπω.

Για το πώς θα ξεχωρίσεις βέβαια το ΣΟΥ από το ΜΑΣ, μη με ρωτήσεις.
Θα σε βοηθήσει ο Λιάτσος.

«Μ' ένα ...Λιάτσο ξεχνιέμαι» δεν έλεγε μιά παλιά διαφήμιση;;;

Και μιά που μάς ξανάρθες φρέσκος, «με γεμάτες τις μπαταρίες» κλπ ερεύνησε και απάντησε παρακαλώ στο εξής:
Ήδη από τον Μάϊο μάς έλεγαν ότι τα ταμειακά αποθέματα του Δημοσίου, φτάνουν -δεν φτάνουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου, αν δεν πάρουμε -ως ...πρεζάκηδες- τη δόση μας.
Τώρα λένε πως η δόση θα εκταμιευτεί -αν εκταμιευτεί- περί τα μέσα ή τέλη Οκτώβρη.

Γέμισαν τα ταμεία από μόνα τους;;; Από άγνωστη πηγή;;;

KOYKLITIS είπε...

Ακόμα το Λιάτσο να δούμε πρόεδρο στην ΕΡΤ και θα τα έχουμε δει όλα!
Για την ληστεία στην Πάρο τι να πεις. Ας μη θεωρηθεί ασέβεια στη μνήμη του δολοφονημένου ταξιτζή, αλλά (αν και γαμπρός της Μοσχολιού) δεν θα τάχε καλά με τη μουσική αφού μάλλον δεν θα είχε ακούσει το τραγούδι του Σιδηρόπουλου…
Καλώς ήρθες και καλό χειμώνα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Νά'σαι καλά, Ατακαδόρ. Εύχομαι τα καλύτερα.
Υπάρχει, εδώ και δύο χρόνια, μια πηγή από την οποία γεμίζουν μυστηριωδώς τα ταμεία, κάθε φορά που μετεωριζόμαστε πάνω από τον γκρεμό!
Περίεργα πράγματα. Πάντως, δεν είναι διακομματική διότι, αν είχαμε αριστερή κυβέρνηση, θα στέρευε αυτομάτως και θα γέμιζε ακρίδες!
Τρέχει μόνο όταν την εξουσία έχουν δύο κόμματα και ένας κολαούζος!

Λωτοφάγος είπε...

@ Κουκλίτη, μην λες ποτέ ότι τα είδες όλα! Σε αυτή τη χώρα πλήξη δεν υπάρχει.
Κάθε μέρα έχεις κάτι καινούριο να θαυμάσεις.
Ο Σιδηρόπουλος ήταν ροκ, ενώ ο ταλαίπωρος ο ταξιτζής άκουγε μόνο λαϊκά. Τι να πεις; Κάποια πράγματα τα κάνουμε χωρίς να τα σκεφτούμε: Επιμηθείς και όχι Προμηθείς. Δυστυχώς.
Καλό χειμώνα και σε σένα.