Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μπήκαν στην πολιτική για να προσφέρουν στον τόπο!

Στις 11 Ιουλίου ( εδώ) έγραψα ότι η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, επιλογή της ΔΗΜΑΡ,  είχε δηλώσει σε εκπομπή της ΝΕΤ: "Ήρθα εδώ, γιατί δεν έχω τι να κάνω στο υπουργείο. Δεν έχω ακόμα αρμοδιότητες"!!!

 

Όπως φαίνεται στο μπλογκ του Καρτέσιου (εδώ), η... φωτεινή επιλογή της ΔΗΜΑΡ εγκλιματίστηκε εύκολα και άρχισε να αξιοποιεί τις περί ων ο λόγος αρμοδιότητες:
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, η κυρία Σκοπούλη ζήτησε εγγράφως στις 24 Αυγούστου να προχωρήσει “άμεσα” το θέμα της απευθείας ανάθεσης σε συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία της παραγγελίας αντιδραστηρίων για τον έλεγχο των μονάδων αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου, έναντι 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ με ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού Μάριου Σαλμά έχουν ήδη εξασφαλιστεί 20.000 δωρεάν έλεγχοι από άλλη εταιρεία! Σημειωτέον ότι, ακόμα και αν πληρώναμε τους ελέγχους κανονικά και χωρίς ανάθεση, το αντίτιμο δεν θα έφτανε ούτε το μισό εκατομμύριο!

Φαίνεται πως η κυρία αυτή αντελήφθη εγκαίρως ότι η κυβέρνηση θα είναι βραχύβια και προτίμησε, αντί να διορίσει γιους και νύφες όπως ο Τραγάκης, ο Πετσάλνικος και τα άλλα ανιδιοτελή τέκνα της πατρίδας, να εξασφαλίσει το δικό της οικονομικό μέλλον.

Βέβαια δεν υπήρξε τόσο γρήγορη όσο ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος κατάφερε μέσα στη μία και μοναδική μέρα που προήδρευσε στη βουλή της 6ης Μαΐου, να διορίσει την κόρη του και να δώσει 1.000 ευρώ επίδομα εκλογών στους υπαλλήλους της Βουλής. Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ!

 

Το έτερον λαμπρόν τέκνον της πατρίδος, ονόματι Γιάννης Στουρνάρας, πικράθηκε χθες βράδυ, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε ότι κάνει "βρόμικες δουλειές". Στη συζήτηση της ερώτησης του κόμματος για τον ελεεινό συμβιβασμό με τη SIEMENS, δήλωσε ότι ήρθε για να κάνει μια δουλειά και μετά θα φύγει!
Τώρα, εγώ γιατί ανησυχώ περισσότερο από πριν;

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις "δουλειές" που έκανε πριν, θα βρείτε στο μπλογκ του Χάρρυ Κλυνν (εδώ), από όπου πήρα και τη φωτογραφία.

Όσον αφορά την ερώτηση για τον αποικιοκρατικό συμβιβασμό με τη SIEMENS, ενώ τα στοιχεία μιλούν για ζημία 2 δισεκατομμυρίων για το ελληνικό δημόσιο, θα μας δώσει μόλις 100 εκατομμύρια και αυτά σε είδος: υλικά, δουλειές (τη στιγμή που έχει απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους), υποτροφίες και... σεμινάρια για την καταπολέμηση της διαφθοράς! Ναι, μα τον Τουτάτη!

9 σχόλια:

Νινή Ζ. είπε...

Λωτοφάγε, πρόσεξε!
Μην μου θίγεις την συμπατριώτισσα!
Δεν ξέρω την ίδια, ήξερα όμως τον πατέρα της, έναν άγιο άνθρωπο, άριστο παθολόγο, γιατρό των φτωχών από τους οποίους ΔΕΝ έπαιρνε λεφτά, βουλευτή της ΕΔΑ στα δύσκολα χρόνια.
1. Την εκπομπή στην οποία είπε το «δεν έχω να κάνω τίποτα» έτυχε να την δώ. Ήταν απλή, ειλικρινέστατη και -ουσιαστικά- υπονόμευε το κύρος των σαμαρικών υπουργών.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι ευρύτερο "σατανικό" σχέδιο του Φώτη να βλάψει την «δεξιά» από μέσα... Η Φωτεινή όμως το πέτυχε.
2. Η ιστορία με τα αντιδραστήρια μπορεί να είναι και "φτιάξη" των παπαγαλακιών κάποιας αντίπαλης εταιρείας. Όλοι και όλες ξέρουμε ότι συμβαίνουν συχνά τέτοια κόλπα.
Στο δημοσίευμα υπήρχαν στοιχεία από άλλους διαγωνισμούς που να δείχνουν «μισή τιμή» για το ίδιο είδος;
Η έλλειψη αντιδραστηρίων μήπως είχε μεθοδευτεί επί κυβέρνησης Παπαδήμου, ώστε τον Αύγουστο να επείγει η προμήθειά τους και να είναι αναγκαίο το «κατ' ανάθεσιν»;
Ας θυμηθούμε πώς έγιναν όλα σχεδόν τα «ολυμπιακά» έργα επί Σημίτη...
Ή πώς περνάνε στη Βουλή πονηρά νομοσχέδια με την διαδικασία του «κατεπείγοντος»...

Νινή Ζ. είπε...

Λωτοφάγε, πρόσεξε!
Μην μου θίγεις τον ποιητή!
Μία μόνον ημέρα είχε ο άνθρωπος στη διάθεσή του!
Τί ήθελες δηλαδή να κάνει στη Βουλή;;; Να ...αναμορφώσει την λειτουργία της;;;
Πήγε το πρωΐ, ήπιε τον καφέ του, έγραψε ίσως και κάνα στιχάκι για την ματαιότητα των εγκοσμίων και τακτοποίησε την κόρη του. Σαν καλός πατέρας φέρθηκε!
Το απόγευμα ξαναπήγε, ήπιε άλλον καφέ και δέχτηκε αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της Βουλής.
Που τού υπέβαλαν αίτημα για ειδικό επίδομα ΑΝΙΑΣ, αφού όταν ΔΕΝ έχει δουλειά η Βουλή -όπως ανάμεσα από εκλογές...- «πεθαίνουν» από την απραγία και την πλήξη.
Μεγαλόθυμα το υπόγραψε και τό έστειλε στο Λογιστήριο «δια τα περαιτέρω».

Θυμήσου ακόμα ότι κάμποσα χρόνια πριν, επί Κωστάκη, που είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή του, ήταν παραγωγικότατος!
Μεταξύ άλλων προσέλαβε 1.100 ...αγροφύλακες («δικά τους παιδιά», βέβαια...) που τοποθετήθηκαν στις έδρες των Νομών για να κάνουν ...τηλεφύλαξη των αγρών της χώρας. Ησύχασε, ανέπνευσε τότε η αγροτιά, ο κορμός του έθνους, με αυτή του την ενέργεια.

Νινή Ζ. είπε...

Λωτοφάγε, πρόσεξε!
Μην μου θίγεις τον Στουρνάρα!
Διότι το στουρνάρι είναι ειδική πέτρα, όχι σαν αυτές που ο Γιωργάκης μάς είπε να πάρουμε και να τους τις ρίξουμε...
Μονοπώλησα όμως τον χώρο σου...
Μια άλλη φορά θα γράψω περί στουρναρίου. Εδώ ή στο δικό μου μπλογκ.

Γειά σου, καλέ μου.

Λωτοφάγος είπε...

Αγαπητή Νινή,
Ουδείς άσφαλτος! Και ο Πέτρος Κόκκαλης άγιος άνθρωπος ήταν, αλλά δες τι γιο έβγαλε. Και ο Λαμπράκης εξαιρετικός, αλλά ο γιος του...
Ώστε συμπατριώτισσά σου η κυρία Σκοπούλη. Τι να σου πω; Μέχρι στιγμής, ο Φώτης με τις επιλογές του μάς υποχρέωσε!
Λες αυτή να αποτελεί Φωτεινή εξαίρεση; Μακάρι να είναι όλα συκοφαντίες. Χλομό το βλέπω, σε ένα κόμμα σαν κι αυτό.

Λωτοφάγος είπε...

Να μου γράψεις περί στουρναριού, διότι τα λαογραφικά δεν τα κατέχω.
Όσο για τον Βύρωνα, τι να πω; Τηρώ αιδήμονα σιωπή.

Μαζεστίξ είπε...

Καταρχάς για να αναφέρεσαι στον Τουτάτη πρέπει πρώτα να πολιτογραφηθείς Γαλάτης.
Και απ' όσο βλέπω στα κατάστιχά μου, δεν υπάρχει το όνομά σου!

Δεύτερον, προφανώς και ήρθαν να προσφέρουνσ τον τόπο.
Ήρθαν να προσφέρουν ανακούφιση.
Να τον ξαλαφρώσουν λιγάκι.
Από περιττά λεφτά, νησιά, ανθρώπους και άλλα άχρηστα αντικείμενα..

Εσείς οι Έλληνες είστε αθεράπευτα γκρινιάρηδες.
Εδώ στη Γαλατία, άμα έχουμε τα νεύρα μας, βαράμε τα ρωμαϊκά περίπολα και παίζουμε μπάλα με τα κράνη τους...

akrat είπε...

καλημέρα

κάθε κίνηση ευνοεί μια εταιρία πολυεθνική ή μη

έτσι είναι τα πράγματα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Φίλτατε Μαζεστίξ, εμείς οι Λωτοφάγοι προϋπήρχαμε υμών των Γαλατών. Την εποχή που εσείς ακόμα αναρωτιόσασταν πώς να ανεβείτε στα δέντρα, για να φάτε τα γνωστά βελανίδια, εμείς τρώγαμε λωτούς!
Συνεπώς, και τον Τουτάτη εμείς σας τον δώσαμε. :))
Δεύτερον, εμείς είμαστε ευγενικοί άνθρωποι και, καμιά φορά, στέλνουμε τους δικούς μας Ρωμαίους στο Γουδί. Συνήθως, όμως, τους ψηφίζουμε ξανά και ξανά, για να τους τιμωρήσουμε.
Μάλλον επειδή έχουμε ξεχάσει τι μας έκαναν την προηγούμενη φορά ή, ακόμα χειρότερα, έχουμε ξεχάσει ότι είναι Ρωμαίοι!
Όσο για τα νησιά, έχουμε πάνω από 3.000. Ας πάρουν μερικά, δεν πειράζει. Είμαστε large τύποι εμείς. Και στη γκρίνια μας ακόμα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ε, ναι, Ακράτ. Αυτό, άλλωστε, σημαίνει "πολυεθνική": ωφελούνται πολλά έθνη. Εκτός από τα υποταγμένα.