Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Η σφαγή του Δράμαλη


 

Έχει γίνει χαμός στο διαδίκτυο από τη στιγμή που ένα μέλος της ολυμπιακής μας ομάδας ανήρτησε το βλακώδες ρατσιστικό σχόλιο «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό»: χιλιάδες χρήστες κοινωνικών δικτύων, σχολιαστές ηλεκτρονικών εφημερίδων και δημοσιογράφοι έγραψαν το μακρύ τους και το κοντό τους.

Μερικοί σχολίασαν με χιούμορ, οι συνήθεις μισογύνηδες και κομπλεξικοί έβρισαν χυδαία την κοπέλα, κάποιοι την υποστήριξαν υστερόβουλα, και οι πιο φαιδροί πλακώθηκαν μεταξύ τους!

Ορισμένοι θεώρησαν τη διαγραφή της Βούλας Παπαχρήστου ως αντιπερισπασμό της κυβέρνησης, για να μας αποσπάσει την προσοχή από τα νέα χαράτσια. Άλλοι την αποκάλεσαν υποκριτική (εδώ και εδώ). Γνωρίζουμε, άλλωστε, καλά και το... ιδεώδες του Ολυμπισμού της ντόπας και τα υψηλά ιδανικά της ΔΗ.ΜΑΡ.

Όσο για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ας μην διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους: εκείνος ο μίζερος νόμος Ραγκούση για την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών είναι ήδη στο στόχαστρό τους. Για να μην μιλήσουμε για την άνευ όρων παράδοση της μισής αστυνομίας στο ιδεώδες του... νεο Ναζισμού!

Βλέπω, όμως, την πιο πάνω φωτογραφία και αναρωτιέμαι:
-Γιατί ένα κορίτσι που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον πρωταθλητισμό (με ντόπα ή χωρίς) ανεβάζει στο twitter ένα ρατσιστικό σχόλιο; Δεν συναγωνίστηκε ποτέ με κοπέλες άλλων ηπείρων; Δεν συγκατοίκησε μαζί τους; Κι αν ναι, γιατί χαχανίζει με τέτοια "αστειάκια"; Υποτίθεται ότι ρατσισμός είναι ο φόβος προς το "άλλο", το άγνωστο. Θα γελούσε ποτέ αν κορόιδευαν τους φίλους της;
-Γιατί ένα κορίτσι τόσο όμορφο έβαψε το μαλλί σκανδιναβικό ξανθό; Για να μην δείχνει τη μεσογειακή καταγωγή του; Ντρέπεται για αυτήν;
και τέλος,
-Γιατί ένα κορίτσι και γενικά μια οποιαδήποτε γυναίκα ενστερνίζεται τις απόψεις ενός κασιδιάρη; Δεν γνωρίζει ότι η συμμορία αυτή είναι βαθιά μισογύνικη;

Φοβάμαι ότι το κορίτσι αυτό, αδέλφια, είναι ένα δείγμα τυπικό της τρικυμίας που επικρατεί στα κρανία πολλών νέων σήμερα. Που ανατράφηκαν από τα πιο φτηνιάρικα τηλεοπτικά προϊόντα, τελείωσαν τσάτρα πάτρα ένα σχολείο χωρίς απαιτήσεις και χωρίς γνώσεις, βλέπουν γύρω τους ανόητους και χυδαίους μεσήλικες, κομπλάρουν απέναντι στους άλλους Ευρωπαίους και δεν ονειρεύονται τίποτε, διότι δεν ξέρουν κάτι καλύτερο  Κάπου κάπου είναι ευχαριστημένοι αν βρουν κάποιους πιο κακομοίρηδες, για να βγάλουν το άχτι τους.

Φοβάμαι ότι μεγάλο μέρος αυτής της γενιάς το έχασε η Αριστερά. Με δική της υπαιτιότητα. Όσο σφάζονταν μεταξύ τους τα διάφορα κόμματα και κομματάκια της, κάποιοι καπάτσοι προλείαιναν το έδαφος. Αυτά τα παιδιά βρίσκουν cool τους κασιδιάρηδες και τους καιάδες. Δεν τους απωθεί η γελοία φιγούρα του Μιχαλολιάκου ούτε της συμβίας του. Νομίζουν πως πρόκειται για κάτι ανάλαφρο, μια παιδική χαρά μέσα στη Βουλή των σοβαροφανών, που τους στέρησαν το μέλλον.

Προτού ο ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνει την απόφαση αποκλεισμού της Παπαχρήστου, πιστεύω πως θα έπρεπε να πει δυο κουβέντες για το φλερτ της ΝΔ με τους φασίστες και για την κωλυσιεργία του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την ιθαγένεια και το γελοίο "δίκαιο του αίματος". Το αθλητικό ιδεώδες δεν αρκεί για να εμπνεύσει τους νέους, κύριε Κουράκη μου. Στην παραδόπιστη κοινωνία μας δεν υπάρχουν ιδεώδη. Μόνο χρήμα και εξουσία. Αυτά εξωραΐζουν και εξαγοράζουν σχεδόν τα πάντα.

Τώρα που το σκέφτομαι, θα είχε πολύ γέλιο αν κάναμε όλοι οι Έλληνες εξέταση DNΑ. Έτσι, για να δούμε πόσοι είμαστε απόγονοι του κυρίου που αναφέρω στον τίτλο!

6 σχόλια:

Τζαβέλας είπε...

καλημέρα φίλε Λωτοφάγε!!!
κάλυψες το θέμα απόλυτα,ειλικρινά τα ερωτήματα-απορίες-διαπιστώσεις σου είναι αυτά που πρέπει να μας προβληματίσουν έντονα.

Μαζεστίξ είπε...

Αν κάνουμε τεστ DNA εκτός από συγγένεια με Δράμαλη, Πάπα Βενέδικτο και Τζέκις Χαν, θα ρωτήσουμε οι μισοί "γιατί ρε μάνα; ο πατέρας το ξέρει;"
:-)

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλησπέρα, Τζαβέλα. Ιδίως όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, περίμενα κάτι καλύτερο.
Οφείλει να θίγει σε κάθε ευκαιρία το θέμα της Χ. Α. και τις ευθύνες των δύο πάλαι ποτέ κομμάτων εξουσίας.
Εμένα προσωπικά μού γυρίζουν τα άντερα μόλις βλέπω τον φύρερ τους να αγορεύει! Είναι και θέμα αισθητικής.

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλησπέρα, Μαζεστίξ.
Ούτε ο προπροπροπροπάππος σου το ήξερε, οπότε δεν πειράζει. Αλλά και να το ήξερε, τι μπορούσε να κάνει; Να τα βάλει με τον Αλάριχο ή με τον Ιμπραήμ; :))

...Ατακαδόρ είπε...

«μια παιδική χαρά μέσα στη Βουλή των σοβαροφανών, που τους στέρησαν το μέλλον»

Σκίζεις Λωτοφάγε!

Όσο για την γνησιότητα των ελλήνων (και όποιου άλλου λαού...) άσε καλλίτερα...
Από τους «επώνυμους» μόνο τον Παπαθεμελή έχω ακούσει να διαβεβαιώνει ότι είναι "γνήσιος έλλην"...
Και...
όποιος δεν έχει παρατηρήσει την αυξημένη μελαμψότητα (νησιωτών μας κυρίως... κυπρίων, ροδίων, σαμίων, κρητών κλπ) και δεν την έχει συνδέσει με μιά κάποια ...σαρακηνικότητα,
είτε
την καταγωγή των τοπωνύμιων Μέτσοβο, Τέροβο, Ντραμπάτοβα, Αράχωβα και εκατοντάδων άλλων όμοιων...
ας γυρίσει απ' τ' άλλο το πλευρό κι ας ξανακοιμηθεί.

Έλληνες (άγγλοι, γάλλοι, πoρτογάλοι...) είναι οι της ελληνικής (αγγλικής κλπ) παιδείας μετέχοντες.

Όλα τά άλλα είναι ...........................
{συμπληρώσατε υβριστικώς κατά βούλησιν)

Λωτοφάγος είπε...

@ Ατακαδόρ, συγγνώμη που δεν είδα νωρίτερα το σχόλιό σου.
Ε, μα η αυθεντικότητα του Παπαθεμελή φαίνεται με την πρώτη ματιά! :))

Οι νησιώτες μας ήταν μελαχροινοί από την Κυκλαδική ακάμα περίοδο -αρκεί να δει κανείς τις τοιχογραφίες. Οι πειρατές απλώς... εμπλούτισαν το είδος με νέα, πιο δυναμικά γονίδια.
Με τόση ηλιοφάνεια υπήρχε περίπτωση να είμαστε ξανθοί και ξασπρισμένοι; Η φυσική επιλογή θα μας ξαπόστελνε στην ανακύκλωση.
Γιατί, όμως, να μας προκαλεί κόμπλεξ αυτό και να μην ανησυχούμε για την αυξανόμενη παχυσαρκία μας;
Αν και προσωπικά ανησυχώ κυρίως για το ακατοίκητο πολλών νεανικών κρανίων.