Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Μια εξαιρετική είδηση


 Βγαίνει από την εντατική και το δεύτερο από τα δίδυμα
Απόψε είμαι αληθινά ευτυχής: μόλις έμαθα ότι το αγοράκι από τα 7χρονα δίδυμα -που είχαν παρασυρθεί από το κάθαρμα με τη μοτοσικλέτα πριν από μερικές μέρες στην Πατησίων- διέφυγε οριστικά τον κίνδυνο! Το περιμένουν, βέβαια, κάμποσες χειρουργικές επεμβάσεις στο άμεσο μέλλον, αλλά θα ζήσει και αυτό έχει σημασία.

Η αδελφούλα του εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, όπως και η μητέρα τους.

Θερμά συγχαρητήρια στους γιατρούς του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, που έσωσαν τα παιδιά. Για μια ακόμα φορά απέδειξαν ότι έχουμε εξαιρετικούς νοσοκομειακούς γιατρούς! Το γνωρίζω εκ πείρας. Σύμφωνοι, κάποιοι ζητούν φακελάκι, όμως, πολλές φορές το προσφέρουν οι ίδιοι οι ασθενείς, για να έχουν μεγαλύτερη φροντίδα, καταφέρνοντας απλώς να τους διαφθείρουν.

Τους έχω δει να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν ασθενείς,  χωρίς να υπολογίζουν την ηλικία ή την προέλευσή τους. Πολλοί νοσοκομειακοί γαιτροί είναι οι άγνωστοι ήρωες αυτής της χώρας. Που κάνουν φιλότιμα τη δουλειά τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τις απλήρωτες υπερωρίες και τους χαμηλούς μισθούς. Παρά την ελεεινή, μερικές φορές, συμπεριφορά των συγγενών. Τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη. 

Και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν Λοβέρδο να τους συκοφαντεί..

2 σχόλια:

Μαρία Νικολάου είπε...

Συμφωνώ ακράδαντα για τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Καλημέρα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλή σου μέρα, Μαρία.
Ελπίζω κάποτε να πάψουμε να τα βάζουμε με τους αθώους, επειδή δεν τολμάμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη.