Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ο ένας στους δύο Έλληνες δεν διαβάζει ποτέ!

Τον Πέτρο Τατσόπουλο τον πάω! Μάλιστα τον πάω περισσότερο ως ομιλητή, παρά ως συγγραφέα. Πριν από μερικούς μήνες τον είδα στο "Gagarin" μαζί με άλλους γνωστούς συγγραφείς να συζητάνε για τη σχέση των λογοτεχνών με τα Social Media: δεν έβαλε γλώσσα μέσα του, αλλά ήταν απολαυστικός!
(Όπου βρει μικρόφωνο...)


Προχθές έκανε στη Βουλή την παρθενική του ομιλία, μετά τις προγραμματικές -και καλά!- δηλώσεις του Αντωνάκη. Θέμα του -τι άλλο;- ο πολιτισμός. Και τα είπε πολύ καλά και, παραδόξως, λακωνικά

http://adangerousmindconfess.tumblr.com/post/26973070218/o?og=1&fb_action_ids=3449819245935&fb_action_types=tumblr-feed%3Apost&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%223449819245935%22%3A10151004185682878%7D

10 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Όντως,απολαυστικότατος ο Τατσοπουλος τον οποίο και θεωρώ από τους άριστους του ΣΥΡΙΖΑ.
Τον παρακολουθώ και μέσω της σελίδας που διαθέτει στο Facebook και χαίρομαι τα σύντομα σχόλιά του και τις καίριες παρεμβάσεις του σε θέματα επικαιρότητας.

Εξερευνητής είπε...

Είναι κι ομορφούλης...

Όχι σαν εκείνον τον ...στραβοχυμένο Στρατούλη...

Διαχειριστής είπε...

Ενδιαφέροντα να ακούγονται αυτά στη βουλή, που έχουν μια ποιότητα, σε αντίθεση με ότι κυριαρχεί εκεί πέρα μέσα.

Βέβαια, πονεμένη ιστορία και δύσκολή αυτό που λέμε πολιτική για τον πολιτισμό, καθόλου απλό!

Ο Τατσόπουλος νομίζω έκανε λάθος όμως τότε να μπλεχτεί με το ντοκιμαντέρ του σκάι.

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν έχω facebook, Κουκλίτη, και τα χάνω αυτά. Κάποια στιγμή οι κόρες μου με έβαλαν στο twitter, αλλά ούτε και με εκείνο αξιώθηκα να ασχοληθώ μετά τις 2-3 πρώτες μέρες. :))

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Στραβοχυμένος ο Στρατούλης! Πολύ καλό, Εξερευνητή.
Όντως πάσχουμε από συμπαθείς πολιτικούς. Έτσι καβάλησαν το καλάμι κάτι Άκηδες και κάτι Αβραμόπουλοι και περνιούνται για ωραίοι -τρομάρα τους!
Να μην ξεχάσω και τον Γερουλάνο, με τα μάτια τα πλάνα και τα αφτιά αεροπλάνα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ποιον πολιτισμό; Ουρά του Παιδείας κατάντησε, Κρινοκερασιά.
Όσο για τα ντοκιμαντέρ του Σκάι, επειδή τα είδα με ένα χρόνο καθυστέρηση, νομίζω ότι ήταν συμπαθητική προσπάθεια. Σαφώς καλύτερη από τα σχολικά βιβλία και θα έπρεπε να προβάλλονται στα σχολεία.
Αυτό θα άνοιγε τον διάλογο για την Επανάσταση και ίσως, όταν ακόμα υπήρχαν κάποια λεφτά στα κανάλια, να γυρίζονταν και για άλλες περιόδους. Κυρίως από την ΕΡΤ.
Από το να βλέπουν ηλίθια τουρκικά σίριαλ, καλύτερα θα ήταν για τις νοικοκυρές και τους ηλικιωμένους να έβλεπαν δραματοποιημένα ιστορικά ντοκιμαντέρ.
Το ατόπημα του Τατσόπουλου ήταν εκείνο το σαχλό αστείο για τον Κολοκοτρώνη στο Facebook. Το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος, αλλά σε αυτή τη χώρα περιμένουν πάντα οι γύπες να σε κατασπαράξουν. Πόσω μάλλον αν τους δώσεις εσύ το ερέθισμα.

Διαχειριστής είπε...

Έχω διαβάσει ένα βιβλίο του Τατσόπουλου, όπου διηγείται μια προσωπική του ιστορία. Ξέρεις είναι υιοθετημένο παιδί, καταπιάνεται με το θέμα και έχει και μερικά προσωπικά στοιχεία. Αυτός ήταν ένας λόγος να τον συμπαθώ και να του συγχωρώ και κάποια πράγματα που όντως, είναι άγαρμπα, όπως αυτό το αστείο που λες.

Τζαβέλας είπε...

μακάρι να διαβάζαμε λίγο,έστω λίγο σαν λαός...θα είμασταν σε πολύ καλύτερη μοίρα σήμερα!!!
καλή σου μέρα φίλε μου!!!

Λωτοφάγος είπε...

@ "Η καλοσύνη των ξένων", ναι. Έμεινε και ως φράση, Κρινοκερασιά. Ήταν μια εμμονή του, από την οποία πιστεύω ότι απαλλάχτηκε με αυτό το βιβλίο.
Ξέρω κάποιους που δεν έχουν απαλλαγεί ακόμα. Ίσως έχει να κάνει με την ηλικία στην οποία θα το μάθεις.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, σίγουρα, Τζαβέλα. Σε δημοκρατικό περιβάλλον, η αυτομόρφωση συμβάλλει στην προστασία του πολιτεύματος και των πολιτών.
Στη Σοβιετική Ένωση, όμως, όπου δεν υπήρχε δημοκρατία, η ανάγνωση βιβλίων -να θυμίσω ότι εκεί οι πολίτες διάβαζαν μετά μανίας- δεν τους προστάτεψε ούτε έφτιαξε πολιτική συνείδηση.