Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

"Δεν είναι όλοι για τα δύσκολα!"

Δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μετά την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Νικολόπουλου. Έτσι είναι, λεβέντη μου, λίγοι είναι οι αληθινοί άντρες. Οι υπόλοιποι είναι φλούφληδες, όπως είχε πει ένας άλλος γενναίος της ΝΔ -να δεις πώς τον λέγανε...
Ο Σίμος

Έχω μια απορία: γιατί ο υφυπουργός παραιτήθηκε ΜΕΤΑ την ψήφο εμπιστοσύνης στην τρικολόρε κυβέρνηση; Αφού διαφωνούσε, γιατί τη στήριξε; Μου θυμίζει εκείνη την απίστευτη Μάγια Τσόκλη, η οποία παραιτήθηκε από βουλευτίνα του ΠασόΚ ΜΕΤΑ την υπερψήφιση του δεύτερου μνημονίου!  
Τι σας εμποδίζει να παραιτηθείτε πριν γίνετε συνένοχοι στο φόνο; Ανειλημμένες υποχρεώσεις;

Πάντως, ο Αντωνάκης έδειξε περίτρανα την Κυριακή ποιες είναι οι δικές του ανειλημμένες υποχρεώσεις: ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου, προκειμένου να μην πληρώσουν οι κατέχοντες! Αυτές ήταν οι προγραμματικές του δηλώσεις. Ο υπουργός Οικονομίας, άλλωστε, δεν μάσησε τα λόγια του: καμία επαναδιαπραγμάτευση δεν πρόκειται να γίνει, αν δεν δείξουμε καλή διαγωγή!

Έτσι, το πρώτο πράγμα που φρόντισε να πουλήσει ήταν τα 4 airbus της Ολυμπιακής, τα οποία είχαν αφεθεί ασυντήρητα εδώ και μήνες, ώστε να απαξιωθούν και να πέσει η αξία τους κατά το 1/3! (εδώ).

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του ΚΚΕ δείχνει να μην έχει καταλάβει τίποτε από τον υποδιπλασιασμό του εκλογικού του ποσοστού. Αφού διένυσε όλη την προεκλογική περίοδο φωνάζοντας "μην εμπιστεύεστε τον ΣΥΡΙΖΑ", τώρα συκοφαντεί τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή ότι στις Βρυξέλλες ψήφισε υπέρ της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων.  Μετά τις διαμαρτυρίες του, η φράση εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα, αλλά επανεμφανίστηκε στον Ριζοσπάστη και στα φυλλάδια που μοίρασαν στον ΟΣΕ. (εδώ)
Ακόμα δεν κατάλαβες ότι είναι λάθος ο τρόπος που ψαρεύεις ψήφους, Αλέκα;

Τι νομίζουν ότι κάνουν αυτοί οι απίθανοι, εκεί στον Περισσό; Αντί να πολεμήσουν τους νεκροθάφτες της χώρας, συκοφαντούν τους μόνους που άσκησαν αληθινή αντιπολίτευση όλα αυτά τα χρόνια; Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ δεν αντιπολιτεύτηκε τη ΝΔ, ενώ το 2008 εισέπραξε συγχαρητήρια από τον Καρατζαφέρη για το περίφημο "χαϊδεύει τα αφτιά των κουκουλοφόρων"! Ούτε τον Γιωργάκη και τον Παπαδήμο αντιπολιτεύτηκε, όμως, διότι ήταν απασχολημένο να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν εκείνος δεν απαντούσε. Η πτώση του ποσοστού στο χαμηλότερο σημείο από το 1993 θα προβλημάτιζε οποιονδήποτε εχέφρονα άνθρωπο, αλλά όχι την ηγεσία του ΚΚΕ.
Έστω κι αν η συμπεριφορά της, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή εσωτερική και εξωτερική εκστρατεία εκφοβισμού, οδήγησε στη νίκη της ΝΔ. Τα αποτελέσματα τα γευόμαστε ήδη.


6 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Κρίμα που δεν κατάλαβε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι δεν ήταν για τα δύσκολα ο συγκεκριμένος παραιτηθείς υφυπουργός. Να ευχηθούμε ο νέος να έχει περάσει όλα τα τεστ...
Λοιπόν , το ΚΚΕ αν δεν αλλάξει ηγεσία ΓΡΗΓΓΟΡΑ το βλέπω στις εχόμενες εκλογές να είναι συνιστωσα του ΚΚΕ-ΜΛ ή του ΜΛ-ΚΚΕ!

Διαχειριστής είπε...

Μα τι λεβεντιά ο Σίμος, το "τούτο" του ιδιαίτερα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Σήμερα, Κουκλίτη, άκουγα τον Χάρρυ Κλυνν στο "Κόκκινο" να λέει ότι το ΚΚΕ δεν θα μπει στη Βουλή όταν ξαναγίνουν εκλογές.

http://stokokkino.gr/ekpompes/o-despoinis-moy-oytopia/2012-07-10.mp3/view

Αυτό θα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο για πολλούς λόγους, αλλά έτσι όπως είναι τώρα δεν είναι αντιπολίτευση. Χρόνια τώρα, μου θυμίζει εκείνους τους γρουσούζηδες γέρους του Μάπετ Σόου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Χεχεχε! Δεν είναι τέλεια η φωτογραφία, Κρινοκερασιά;

Μαζεστίξ είπε...

Δεν ξέρω καμιά φορά ποιος είναι χειρότερος.
Αυτός που λέει ότι συμφωνεί με κάτι ειδεχθές και το στηρίζει ή κάποιος που λέει ότι διαφωνεί και πάλι το στηρίζει;

Όσο για το ΚΚΕ, αξιολύπητη η στάση του.
Έχω πάψει εδώ και πολλούς μήνες να ασχολούμαι μαζί του.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, ούτε κι εγώ ξέρω, Μαζεστίξ ποιο είναι πιο εγκληματικό: Να συμμετέχεις σε εμπρησμό ώς το τέλος ή να πετάς ένα στουπί και να φεύγεις;

Κάποιοι το πιστεύουν το ΚΚΕ, όμως. Από παράδοση; Από κεκτημένη ταχύτητα; Από μανία καταδιώξεως; Ποιος ξέρει;