Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Τους πληρώνουμε, για να μας αποκαλούν ξεφτίλες!

Τις προάλλες έγραψα ότι διαφωνώ με την αποδοχή των κρατικών αυτοκινήτων εκ μέρους των βουλευτών της Αριστεράς.

Θέλω να διευκρινίσω ότι διαφωνώ γενικότερα με τον "θεσμό" αυτόν και όχι μονάχα επειδή είναι πρόκληση -σε περίοδο βαθιάς ύφεσης- να έχουν τόσα προνόμια άνθρωποι που εξελέγησαν για να υπηρετήσουν τον λαό και τη Δημοκρατία..

Πιστεύω ότι ο μισθός τους είναι επαρκής για να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά τους και  παράλληλα να συντηρούν αυτοκίνητο. Το δικό τους αυτοκίνητο, όμως. Στην απίθανη περίπτωση που κάποιοι δεν διαθέτουν, ας τους επιτραπεί να πάρουν κάποιο κατασχεμένο από τον ΟΔΔΥ σε καλή τιμή και με ευκολίες πληρωμής. 

Είναι ανεδαφικό να περιμένω ότι δεκάδες ανεπάγγελτοι που εκλέγονται επί σειρά δεκαετιών η γόνοι βουλευτών που επέλεξαν νεφελώδεις ειδικότητες επειδή είχαν εξασφαλισμένη βουλευτική σταδιοδρομία από τα γεννοφάσκια τους, θα είχαν τη στοιχειώδη ευαισθησία να αποποιηθούν του προνομίου. Επ' αυτού ας προβληματιστούν οι ανεγκέφαλοι ψηφοφόροι τους. Εγώ προβληματίζομαι μόνο για τα αριστερά κόμματα που ψηφίζω σε όλη μου την ενήλικη ζωή.

Κάποτε θα πρέπει να καταργηθούν όλα αυτά, για να πάψει το βουλευτηλίκι να αποτελεί λύση για ανεπρόκοπα τέκνα και ατάλαντους καλλιτέχνες, οι οποίοι απλώς έγιναν γνωστοί από την τηλεόραση. Τότε θα δούμε ποιοι θέλουν πραγματικά να κάνουν κάτι για αυτόν τον τόπο και ποιοι απλώς αποβλέπουν σε μια παχυλή σύνταξη. Οι υπόλοιποι ας ασχοληθούν με τις επιχειρήσεις. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.

Δεν είναι τυχαίο που ο κωλοτούμπας Άδωνης εκφράζεται στο παρακάτω βίντεο με τόση απαξίωση για τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιεί η "πλέμπα". Αν, λέει, μετακινούνταν και οι βουλευτές με λεωφορεία και τρένα, θα ξεφτιλίζονταν!!!

https://www.youtube.com/watch?v=dtNXJ3LhfbM&feature=player_embedded

(Το βίντεο το δανείστηκα από το μπλογκ των Άνεργων Δημοσιογράφων  http://anergoidimosiografoi.blogspot.gr/

Καλό θα ήταν επίσης, να διαβάζατε και τις απόψεις του Δημήτρη Κρεμαστινού, βουλευτή ΠΑΣΟΚ και προσωπικού γιατρού κάποτε του Ανδρέα Παπανδρέου ( http://kartesios.com/?p=89175), ο οποίος διαμαρτύρεται για τον βουλευτικό μισθό και ζητά εξίσωση με αυτόν του Αρεοπαγίτη: από 5.500 στις 10.000 ευρώ, δηλαδή! Και επιμένει ότι οι βουλευτές πένονται και υποκύπτουν σε χρηματισμό!  Προφανώς εννοεί ότι τα χιλιάδες σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί τόσα χρόνια οφείλονται ακριβώς στην... διαχρονική πενία βουλευτών και υπουργών, ενώ θα εκλείψουν εάν διπλασιάσουμε τους μισθούς τους.
Όσοι πιστεύουν ότι λαϊκίζω, υποθέτω πως έχουν και δουλειά και καλό μισθό και περιουσία. Ας ρωτήσουν, όμως, τη γνώμη των ανέργων και των νέων που δηλώνονται για 4ωρο ενώ δουλεύουν 10ωρο. Ή δεν δηλώνονται καθόλου.


6 σχόλια:

Μαζεστίξ είπε...

Διαφωνώ με τη γενικευμένη στοχοποίηση της βουλευτικής αποζημίωσης.
Πέρα από τις μαλακίες του Άδωνι υπ΄ρχουν πολλά θέματα.

Κρύβονται πολλοί κίνδυνοι.

Τα χω γράψει σήμερα.
άμα δε βαριέσαι, ρίξε μια ματιά!

Καλημέρες!

Διαχειριστής είπε...

Τον Καραγκιόζη τον Άδωνη! Σιγά μη μπορούν αυτοί να μπουν σε λεωφορείο, στο ΚΑΤ θα καταλήξουν από το ξύλο που θα φάνε!

Γι αυτό δολοφόνησαν τον Ούλοφ Πάλμε, που πήγαινε με ποδήλατο στο προεδρικό μέγαρο, και ήταν ένας πραγματικός πολιτικός που υπερασπιζόταν το λαό!

Δίκιο έχεις, το θέμα είναι και εμείς να παίρνουμε ανάλογα χρήματα, γιατί και εμείς εργαζόμενοι είμαστε, εκεί είναι το πρόβλημα. Για το αυτοκίνητο, ναι, είναι και αυτό ένα προνόμιο, άμα είναι και εμένα να μου πληρώνουν τη βενζίνη, που δίνω ένα ποσοστό του άθλιου μισθού μου για να πηγαίνω και στη δουλειά!

Γάμησέ τα γενικώς, κωλοκατάσταση.

Στην ουσία ούτε ο Μαζεστίξ διαφωνεί.

Απλός είναι όλα λάθος, και αυτά που παίρνουν αυτοί, και αυτά που παίρνουμε εμείς κυρίως!!!

KOYKLITIS είπε...

Αγαπητέ μου λωτοφάγε δυστυχώς διαφωνούμε. Έχω όμως τη γνώμη πως θα συμφωνήσουμε αν διαβάσεις το κείμενο της ανάρτησης του φίλου Μαζεστίξ...

Λωτοφάγος είπε...

@ Τώρα που έρχονται τα πάνω κάτω, Μαζεστίξ, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα που θεωρούσαμε θέσφατα. Όταν οι άνθρωποι πηδούν από τα μπαλκόνια, δεν επιτρέπεται κάποιοι να βρίσκονται στο απυρόβλητο.
Θα σου απαντήσω στο μπλογκ σου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μόνο που εσύ δεν είσαι Μητέρα του Έθνους, αγαπητή φίλη.
Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι πως οι βουλευτές είναι υπάλληλοί μας και οφείλουν να υπηρετούν εμάς.
Η δικαιολογία ότι πρέπει ο μισθός να είναι μεγάλος για να μην χρηματίζονται ακυρώνεται από το ίδιο το καθεστώς ατιμωρησίας που έχουν επιβάλει για να γλιτώσουν τις συνέπειες αυτού του χρηματισμού.

Λωτοφάγος είπε...

@ Θα το διαβάσω με προσοχή, Κουκλίτη, αλλά νομίζω πως σε ελάχιστα διαφωνούμε πραγματικά.