Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Τους πληρώνουμε για να μας δουλεύουν!

Δύο αυτοκτονίες σήμερα: η μία αφορά 55χρονο Καρδιτσιώτη που αυτοπυροβολήθηκε και η άλλη άγνωστο άνδρα που έπεσε από ταράτσα τριώροφου κτηρίου στην οδό Απόλλωνος στο Σύνταγμα.
(Τώρα που το σκέφτομαι, μόνο ο Ζαχόπουλος έπεσε από τον 4ο όροφο και επέζησε. Πολύ περίεργο, δεν βρίσκετε;)
Εδώ και δύο χρόνια, η αυτοκτονία δεν είναι πλέον ταμπού και δεν στιγματίζει την οικογένεια του αυτόχειρα. Αντιθέτως προκαλεί βαθιά λύπη, ακόμα και σε όσους δεν τον γνώριζαν. Μόνο το πολιτικό κατεστημένο αδιαφορεί επιδεικτικά...

... και με τον ίδιο ενθουσιασμό συνεχίζει να ευνοεί τα "δικά του παιδιά". Έτσι, πριν διαλυθεί η βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο πρόεδρός της Βύρων Πολύδωρας ενέκρινε την καταβολή εκλογικού επιδόματος 1.000 ευρώ σε καθέναν από τους 1.300 (!) υπαλλήλους της Βουλής! Το όλον, 1,3 εκατομμύρια ευρώ! Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δικαιολογήθηκε ότι κανονικά το επίδομα ήταν 4.000 ευρώ, δηλαδή 2.000 για κάθε εκλογική αναμέτρηση! Για μια περίοδο δύο μηνών, κατά την οποία δεν είχαν αντικείμενο εργασίας.

(Όχι, δεν είπε ότι έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν δέχτηκε να λάβει μέρος σε κυβέρνηση "Εθνικής Σωτηρίας" ή "Συνευθύνης" ή "Αναλογικής Ευθύνης" ή με όποιο άλλο όνομα θα μπορούσε να εφεύρει ο λαλίστατος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.)

Εξάλλου, αύριο Πέμπτη θα γίνει η κλήρωση των κρατικών αυτοκινήτων στους 300 βουλευτές. Με απόφαση του πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, οι βουλευτές Αττικής δικαιούνται όχημα μέχρι 1.400 κ.ε., ενώ οι βουλευτές επαρχίας μέχρι 1.800 κ.ε.  Μόνο 35 αρνήθηκαν να πάρουν κρατικό αυτοκίνητο: 11 νεοεκλεγέντες και 24 παλιοί. Δεν έχουν διαρρεύσει όλα τα ονόματα, αλλά από τους παλιούς, σταθερά αρνούνται οι Β. Πολύδωρας, Ν. Κακλαμάνης και Κυρ. Μητσοτάκης. Από τους καινούριους, οι Φωτεινή Αραμπατζή, Ανδρέας Ψυχάρης και Βασίλης Κικίλιας, όλοι της ΝΔ.

Με ανησυχεί το γεγονός ότι οι βουλευτές των κομμάτων της Αριστεράς δεν αρνήθηκαν ομόφωνα να επιβαρύνουν τους λεηλατημένους φορολογουμένους. Δεν το θεωρώ ηθικό ατόπημα, αλλά μέγα λάθος! Νομίζω πως ο βουλευτικός μισθός επιτρέπει την αγορά και τη συντήρηση αυτοκινήτου. Υποτίθεται, άλλωστε, ότι δεν ζήτησαν την ψήφο μας για να απολαύσουν κάποια προνόμια, αλλά για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των ανυπεράσπιστων.

Πολλώ μάλλον, που τα Χρυσαύγουλα βρήκαν πάλι την ευκαιρία να λαϊκίσουν: με εντολή του φύρερ τους, θα πάρουν μεν τα αυτοκίνητα, θα τα προσφέρουν όμως σε πολύτεκνες οικογένειες! Επιδιώκοντας, με τα δικά μας λεφτά, να αντλήσουν ψήφους και οπαδούς από αυτή την κατηγορία πολιτών, ώστε να συνεχίσουν τις καθημερινές τους επιθέσεις κατά εξαθλιωμένων μεταναστών και αστέγων και αύριο -ποιος ξέρει;- να μαχαιρώσουν κι εμάς!

Και μια προσωπική άποψη που ίσως σοκάρει κάποιους:
Θεωρώ μεγάλη ανευθυνότητα να κάνεις πολλά παιδιά όταν το εισόδημά σου είναι μικρό και αμφίβολο. Δείχνει αδιαφορία για το μέλλον τους! Έκανες το κέφι σου και βασίζεσαι στην εργατική τους δύναμη για να επιβιώσουν. Αν, μάλιστα, διαμαρτύρεσαι και απαιτείς βοήθεια από την κοινωνία, τονίζοντας ότι, μην παίρνοντας προφυλάξεις, είσαι καλύτερος πολίτης από μένα, τότε, φίλε μου, δεν διαθέτεις ούτε κοινωνική συνείδηση.

Διαβάζω στον Καρτέσιο ότι "κάθε επίσκεψη της τρόικας από τον Μάιο του 2010 μέχρι και σήμερα πιέζει την αγορά και μειώνει τον ήδη μειωμένο τζίρο έως και 11%, καταγράφοντας στις 12 επίσημες επισκέψεις της τη διετία 2010-12 συνολικές απώλειες που ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου"! (εδώ)

Τέλος, χιλιάδες σχόλια, από καυστικά έως χυδαία -ιδίως για τον Γρ. Ψαριανό- προκάλεσε η πιο κάτω φωτογραφία: 
.
Λοβέρδος, Βορίδης, Γεωργιάδης και Ψαριανός έχουν λυθεί στα γέλια! Τι το περίεργο; Ωστόσο είναι πιστή απεικόνιση της κυβέρνησης Σαμαρά. Μια παιδική χαρά χαλαρών τύπων, οι οποίοι δεν έχουν καμιά αίσθηση της πραγματικότητας. Ή, μήπως, έχουν και απλώς γελάνε εις βάρος μας;
Ό,τι και να συμβαίνει, ο συμβολισμός της εικόνας είναι πολύ έντονος: βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης χαχανίζουν, ενώ

ο πρωθυπουργός της Βρετανίας  Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει ότι η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα για τους Έλληνες πολίτες εάν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη...
και
στην πολύπαθη Νοτιοανατολική Μεσόγειο χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου, μετά την κατάρριψη του τουρκικού αεροπλάνου από τη Συρία που σπαράσσεται από τον ακήρυκτο εμφύλιο.
Κατά τα λοιπά, υμείς άδομεν, κύριοι βουλευταί.

9 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Πώς χώρεσες όλη την επικαιρότητα σε ένα τόσο μικρό κείμενο;

Συμφωνώ σε όλα απολύτως.

Καλά, οι πολύτεκνες οικογένειες από αυτοκίνητο πάσχουν ή που δεν έχουν φαί να φάνε;

Αλλά έχεις δίκιο οτι αυτοί οι λαϊκισμοί της χα είναι πολύ επικίνδυνοι.

Για τα πολλά παιδιά δεν ξέρεις πόσο συμφωνώ, έχω και συγκεκριμένα παραδείγματα... επιχείρηση την έχουν κάνει την τεκνοποίηση κάποιοι, αλλά δείχνει και σε τι επίπεδο είναι η κοινωνία μας συνολικά.

...Ατακαδόρ είπε...

Με τί θα έχουν να «παίζουν» οι στρατηγοί σε τυχόν πόλεμο, αν δεν υπήρχαν και οι ακραιφνείς πατριώτες πολύτεκνοι;;;

Δεν τους σκεφτήκατε καθόλου...

KOYKLITIS είπε...

Κάπου διάβασα πως καλο είναι όσοι αυτοκτονουν να αφήνουν σημείωμα που να λέει τι ψήφισαν για να ξέρουμε αν πρέπει να λυπηθουμε ή όχι .Το βρίσκω πολύ εύστοχο και συμφωνώ απόλυτα.
Συμφωνώ επίσης και με την αναφορά σου στους ππλύτεκνους ενώ διαφωνώ κάθετα(που θάλεγε κι ένας ακραιφνής πασόκος)με το θέμα της αποδοχής των ατελων αυτοκινήτων στους βουλευτές.
**Συνεχίζεται...

KOYKLITIS είπε...

Αυτό μου θυμίζει εκείνους που καταφερονται κατά των "υψηλόμισθων και των ρετιρέ" ώστε να γίνουμε όλοι ίσοι...προς τα κάτω.
Δεν λέω περισσότερα επειδή γράφω το σχόλιο στο κινητό κάτω απο τη θαλάσσινή ομπρέλα κ καταλαβαίνεις τη δυσκολία...
Σε χαιρετώ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αυτό το έμαθα στα συνέδρια, Κρινοκερασιά μου: αν πλατειάζεις, θα αρχίσουν τα χασμουρητά!
Υπάρχει και το σχετικό ανέκδοτο: ρώτησαν κάποτε έναν σύνεδρο αν νιώθει άσχημα όταν οι ακροατές του κοιτούν τα ρολόγια τους. "Όχι", απάντησε αυτός, "ανησυχώ μόνο όταν τα φέρνουν στα αφτιά τους για να δουν αν δουλεύουν"!!

Όσο για την κοινωνία μας, άσε καλύτερα. Να εύχεσαι να μην βρεθούμε στην κατάσταση της Αργεντινής. Διότι ήδη κυρίαρχη θρησκεία είναι "ο σώζων εαυτόν σωθήτω", έστω κι αν είναι χιλιάδες οι αλληλέγγυοι πολίτες.
Καλή σου νύχτα

Λωτοφάγος είπε...

# Και ακραιφνείς πατριώτες και θρησκόληπτοι και συντηρητικοί μέχρι βλακείας, Ατακαδόρ. Έχω γνωρίσει κάμποσους -φτωχούς και εύπορους.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, ο Πιτσιρίκος το έγραψε, Κουκλίτη, αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω. Μπροστά στην απόγνωση και τη βουτιά στο κενό σηκώνω τα χέρια. Ακόμα κι αν ο αυτόχειρας είχε ψηφίσει χρυσαύγουλα.

Όσον αφορά τους βουλευτές, πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να καταργηθούν όλα τα προνόμια. Όχι να πένονται -διότι τότε θα έβαζαν υποψηφιότητα μόνο οι πλούσιοι- αλλά να καταργηθούν τα προνόμια κινητών, ατελειών και λοιπών.
Ήδη έχει καταργηθεί το ασυμβίβαστο, άρα μπορούν να διατηρούν τις δουλειές τους. Ανεπάγγελτοι και τέκνα να αποκλείονται.
Ο όρος "βουλευτική αποζημίωση" αντί για "μισθός" δείχνει συγκεκριμένη νοοτροπία.
Υποτίθεται ότι εκλέγονται για να προστατεύουν τη Δημοκρατία, να καταπολεμούν την αυθαιρεσία, να ελέγχουν την εξουσία και να νομοθετούν υπέρ του πολίτη και όχι για να αυξήσουν την περιουσία τους. Φαίνεται, όμως, πως η πλειονότητα αντιμετωπίζει τη Βουλή ως εφαλτήριο για μπίζνες, πλουτισμό και αναγνωρισιμότητα. Διαφορετικά, θα έδιναν το παρών στις συνεδριάσεις της.

Οι βουλευτές οφείλουν να δίνουν το καλό παράδειγμα στους πολίτες και όχι να ακολουθούν το ρεύμα. Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι σαν τους υπόλοιπους. Μην τους βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με "ρετιρέ" κ.λπ.

KOYKLITIS είπε...

Δεν είμαι σίγουρος ότι το είπε ο πιτσιρίκος αυτό σχετικά με τους αυτόχειρες επειδή το είχα διαβάσει πολύ πιο πριν κάπου αλλού. Δεν έχει σημασία όμως. Σημασία έχει ότι εγω συμφωνώ κ συ διαφωνείς.
Δεν πειράζει. Οι διαφωνίες στο ΣΥΡΙΖΑ δεν στάθηκαν εμπόδιο να φτάσει,κ οσονούπω να διαβει το κατώφλι της εξουσίας.

KOYKLITIS είπε...

Όσο για το θέμα των προνομίων κάπου συμφωνούμε κάπου διαφωνούμε αλλα ας μη το συνεχίσουμε κ γίνει αυτό που λες στην απάντησή σου σε προηγούμενο σχολιαστη-να αρχίσουν δηλαδή τα χασμουρητά!