Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Δεν βάλατε μυαλό!

Όταν ο κυπριακός λαός ετοιμαζόταν να ψηφίσει για το σχέδιο Ανάν, είχατε καταφύγει πάλι στο ίδιο τέχνασμα: με κείμενα στα ελληνικά και στα τουρκικά τον προτρέπατε να το δεχτεί.

Οι μεν Τουρκοκύπριοι ψήφισαν "ναι", διότι ήλπιζαν να απαλλαγούν από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της μαμάς-Τουρκίας και να ενταχθούν στην ΕΕ.

Οι Ελληνοκύπριοι, όμως, πείσμωσαν διότι δεν ανέχονται να τους λένε τι να κάνουν. Ψήφισαν "όχι". Και φυσικά, ούτε μετεωρίτης έπεσε πάνω τους, ούτε οι ΗΠΑ τους βομβάρδισαν ούτε αρνήθηκαν τα γκαρσόνια να σερβίρουν τον αείμνηστο πρόεδρο Τάσσο. (Η ακριβής φράση του είναι, "Φοβάσαι μήπως δεν με σερβίρουν τα γκαρσόνια των Βρυξελλών;") 

Θυμίζω την γκάφα εκείνη, επειδή δεν φαίνεται να πήρατε το μάθημά σας. Έρχεστε πάλι σήμερα, 8 χρόνια μετά, για να μας νουθετήσετε σύμφωνα με την προτεσταντική σας ηθική. Που είναι και υποκριτική. Διότι δεν σας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι που καταστρέφονται, αλλά τα κέρδη των αφεντικών σας.

Μόνο που σας διαφεύγει μια λεπτομέρεια: μπορεί η τριαντάχρονη πασοκική γάγγραινα να μας μετέτρεψε σε παρτάκηδες, λαμόγια και αδιάφορους για τα κοινά, αλλά στο βάθος παραμείναμε πεισματάρηδες και αλλεργικοί σε κάθε είδους επιβολή.

Το κείμενό σας είναι το κερασάκι στην τούρτα "αποκαλύψεων" με Αμυράδες και Χανιάδες, λάσπης, εκβιασμών και καταστροφολογίας. Όλα τα ντόπια κόμματα, καθώς και όλα τα ευρωπαϊκά φερέφωνα επιτέθηκαν εναντίον ενός και μόνου κόμματος. Ακόμα και άνθρωποι που δεν τους περνούσε καν από το μυαλό να το ψηφίσουν, τώρα θα το κάνουν από πείσμα.

Αγαπητοί συντάκτες των Financial Times, την επόμενη φορά να προσλάβετε καναν κοινωνιολόγο της προκοπής για να σας συμβουλέψει, διότι αυτός είναι ανίδεος! Και να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξει επόμενη φορά.

4 σχόλια:

Socrates είπε...

Από εμάς ξεκινάει αυτό, εμείς είμαστε που τους δίνουμε το δικαίωμα... Πολύ φοβάμαι ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας δεν θα θιχτούν από αυτήν την προκλητική παρέμβαση, αλλά απλώς θα πάνε στην παραλία για μπάνιο.
Νομίζω ότι θα έπρεπε αύριο να μπει απαγόρευση στον κόσμο να πάει στην παραλία, αν πρώτα δεν έχει ψηφίσει. Ακούγεται ολοκληρωτικό, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο πρέπει να γίνει...

Διαχειριστής είπε...

Ελπίζουμε! Αύριο να πανηγυρίσουμε μαζί και από εδώ φίλε Λωτοφάγε!

Αμήν!

Όλοι την ίδια αγωνία έχουμε βλέπω και παρηγοριέμαι.

Λωτοφάγος είπε...

@ Πριν από αυτό, αγαπητέ Σωκράτη, θα έπρεπε να απαγορευτεί να ψηφίζεις σε άλλη περιφέρεια από εκείνην στην οποία διαμένεις.
Θα έπρεπε να μεταφέρονται αυτόματα τα δικαιώματά σου.
Με αυτό τον καιρό είναι πολλοί αυτοί που δεν θα πάνε να ψηφίσουν στα χωριά ή τα νησιά τους. Ακόμα κι αν διέθεταν το αντίτιμο για τα ναύλα ή τα διόδια.
Όσο για την παραλία, μάλλον λίγοι θα πάνε με τόσον αέρα!
Καλό σου βράδυ εκεί στο βορρά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ελπίζω, εύχομαι, προσεύχομαι, Κρινοκερασιά μου, να πανηγυρίσουμε αύριο βράδυ.
Δύο συμφορές μάς απειλούν: να έρθει πρώτη η ΝΔ και να αυξήσει το ποσοστό της η αφορεσμένη Χρυσή Αυγή.
Δεν ξέρω τι με τρομάζει περισσότερο!
Καλό σου βράδυ και καλό βόλι αύριο.