Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Σοφία ορθή.

Έβλεπα προχθές στη ΝΕΤ τη Σοφία Σακοράφα απέναντι στον Χρυσοχοΐδη και θαύμαζα την αυτοκυριαρχία της. Όμορφη και αρχοντική, απαντούσε ήρεμα στις υστερικές του κρίσεις, χωρίς να τον διακόπτει. Μόνο μια φορά εξανέστη, όταν εκείνος είπε για την κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας και την... αναισθησία του Σύριζα. "Εσείς δεν είσαστε που διαλύσατε την Ελλάδα;", τον ρώτησε, ενώ ο άνθρωπος που ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει, αράδιαζε άχρηστες φράσεις εν πλήρη συγχύσει.

Η πιο απολαυστική στιγμή δε, ήταν όταν ετοιμαζόταν να σχολιάσει τον Φαν Ρομπάι και ζήτησε συγγνώμη επειδή αυτή η ταπεινή βουλευτίνα θα μιλούσε για μια τέτοια προσωπικότητα. Η Στάη την κοιτούσε αμήχανη. Νομίζω πως, αν την αφήσουν, είναι ικανή να τρελάνει όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τότε, ας τη στέλνουν πιο συχνά στα πάνελ. Είναι πολύ καλύτερη από κάποιους άλλους.

4 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Σε αντίθεση με κάποιους άλλους τενεκέδες που προέρχονται από τον χώρο του αθλητισμού και της καλλιτεχνίας η Σακοράφα είναι και διαβασμένη και συγκροτημένη.
Είναι από τους πολιτικούς που δεν χρησιμοποιούν το ξύλινο λόγο παρά μονάχα επιχειρήματα και που τους ακούς χωρίς ούτε να σε κουράζουν αλλά ούτε και να σε εκνευρίζουν.
Με τέτοια στελέχη (που είναι πολλά) ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι θα κόψει πρώτος το νήμα.
Τα δύσκολα θα αρχίσουν μετά κι εκεί θα κριθούν πρόσωπα, θέσεις και απόψεις…

Μαζεστίξ είπε...

Αν έβγαζαν την Σακοράφα κάθε με΄ρα στα πάνελ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χε καβατζάρει ήδη τη 40άρι...

Είναι η πολιτική μου αδυναμία, εδώ και πολύ καιρό, και με επιβεβαιώνει συνεχώς...

Λωτοφάγος είπε...

@ Είναι ένας άνθρωπος σε αρμονία με τον εαυτό του, Κουκλίτη. Ξεχώριζε πάντα σαν διαμάντι μέσα σε πίτουρα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς τους άντεχε τόσον καιρό.
Δεν αντιλαμβανόταν τη ματαιότητα; Δεν έβλεπε γύρω της τους ξιππασμένους αρχοντοχωριάτες;
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο πως στην αρχή θα έκανε λάθη από αμηχανία και απειρία. Πιστεύω, όμως, ότι ο λαός θα επαγρυπνά για να τον τσιγκλάει. Και μιλώ για τον καθαρό λαό, όχι για τα κρυφο-λαμόγια.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, το πιστεύω κι εγώ, Μαζεστίξ. Το θέμα είναι αν θα άντεχε εκείνη! Είναι πολύ πολιτισμένη για την καφρίλα που κυκλοφορεί στα πάνελ.
Φαντάζεσαι, όμως, Σακοράφα και Βορίδη μαζί;