Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Σαν να μην μας τα λες καλά, Φρανσουά!

Δεν μας έφτανε η χυδαία και διαρκής επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα στο εσωτερικό, έχουμε και τα έξωθεν χτυπήματα. Όσο οι εκλογές πλησιάζουν, τόσο οι προσπάθειες να ξεχάσουμε όσα μας περιμένουν θα εντείνονται. Αντωνάκης και Μπένυ δεν μιλούν για τα δικά τους προγράμματα, αλλά μόνο για την επιπολαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Για το ΚΚΕ, εχθροί του λαού δεν είναι τα τέως μεγάλα κόμματα, ούτε καν ο Καπιταλισμός, αλλά μόνο η Κουμουνδούρου, ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ ανασκουμπώνεται για την επόμενη επίθεση.

Τα ξένα ΜΜΕ, μετά τον ξαφνικό έρωτα προς τον Αλέξη Τσίπρα -με συνεντεύξεις, ξεψάχνισμα του βιογραφικού του και φωτογραφίες- τώρα ανακάλυψαν πως είναι "αριστεριστής" και "επικίνδυνος". Μετά το ταρακούνημα που υπέστη η ηγεσία της ΕΕ, προσπαθεί να διασκεδάσει την εντύπωση ότι είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί χαλάρωση των όρων των Μνημονίων, επιτιθέμενη στο κόμμα που δεν δείχνει διατεθειμένο να δώσει γην και ύδωρ.

Στο εσωτερικό, ο κάθε ερασιτέχνης γλωσσολόγος στηλιτεύει αμείλικτα όποιο λάθος κάνει ο Τσίπρας στις ομιλίες του, όπως η "στρεπτοδικία" αντί "στρεψοδικία", λησμονώντας φυσικά τα μαργαριτάρια που ακούμε ή διαβάζουμε καθημερινά και τα οποία τείνουν να καθιερωθούν. Και βέβαια, επειδή όλοι έχουν τουλάχιστον Cambridge, ειρωνεύονται τα αγγλικά του. Βλέπετε, ο Σημίτης κι ο ΓΑΠ ανέβασαν πολύ τον πήχυ στις ξένες γλώσσες. Ασχέτως αν τα σαρδάμ τους στα ελληνικά έχουν αφήσει εποχή.

Ωστόσο, ο 38χρονος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος της γενιάς που γαλουχήθηκε με τα πασοκικά εκπαιδευτικά ιδεώδη, τα οποία δεν φιλοδοξούσαν να καλλιεργήσουν το πνεύμα των μαθητών ή να τους εμπνεύσουν αγάπη για τη λογοτεχνία. Αντίθετα, δημιούργησαν την απαξιωτική λέξη "κουλτουριάρης", για να χαρακτηρίζουν όποιον αγαπάει τις τέχνες και το διάβασμα.

Όποιον, δηλαδή, αρνιέται τη μετριότητα, την απληστία και τη χυδαιότητα των μελών του ΠΑΣΟΚ.

Προχθες άκουγα τη Δάφνη Σφέτσα, απεσταλμένη του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο να περιγράφει την ενθουσιώδη υποδοχή που επιφύλαξαν οι γάλλοι αριστεροί στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Μελανσόν και Λωράν ζήτησαν από τον Φρανσουά Ολάντ να εκπληρώσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του και να δεχτεί την αντιπροσωπεία, παρά τις επιταγές του πρωτοκόλλου που ορίζουν ότι μόνο με αρχηγούς κρατών μπορεί να συναντηθεί.

Και να, που ο γάλλος Πρόεδρος παρέβη το πρωτόκολλο, αλλά, αντί να δεχτεί τον Τσίπρα, συνταντήθηκε με τον Βενιζέλο, αρχηγό του τρίτου κόμματος! "Δεν πήγα ως αρχηγός κόμματος, αλλά ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού", δήλωσε ο άνθρωπος που συνέταξε το Μνημόνιο, επέβαλε το χαράτσι της ΔΕΗ, αποδυνάμωσε τις εφημερίδες με τον νόμο περί Τύπου και έδωσε άφεση στη διαφθορά των πολιτικών με τον "νόμο περί [μη] ευθύνης υπουργών". Δεν θυμάμαι να τον εξουσιοδότησα για να με εκπροσωπήσει στον Ολάντ, Αντίθετα, βλέπω να δικαιώνεται ο Σαρκοζί που αποκαλούσε τον αντίπαλό του "Ολαντρέου". Είναι πράγματι αδελφά κόμματα.

Και ενώ όλοι ξεκατινιάζονται, προκειμένου να ξεχάσουμε ότι απεργάστηκαν την καταστροφή της χώρας, νά' σου κι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Τελών εν αργία από το νομαρχιακό του αξίωμα εξαιτίας διαφόρων... απαλλοτριώσεων, βγήκε στον αφρό για να αποκαλέσει “ιμιτασιόν Ανδρέα Παπανδρέου” και “Θαθανδρέου του 2012″ τον Τσίπρα, να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως “επικίνδυνη, εφιαλτική και μηδενιστική Αριστερά” που “στρατολόγησε” τη “Χρυσή Αυγή” με τα επεισόδια και τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας και να δηλώσει πως “δεν θα αφήσουμε τη χώρα να γίνει Βόρεια Κορέα”!!! (http://kartesios.com/?p=84845#more-84845) Η Βόρεια Κορέα έχει γίνει πολύ δημοφιλής τελευταία. Στην εποχή μου ήταν η Ουγκάντα.

Τελικά έχει δίκιο ο Κώστας Βαξεβάνης: " Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη, αλλά δεν είναι ο κομουνισμός. Είναι το φάντασμα του... Αλέξη Τσίπρα". (εφημ. Δρόμος /12.5.12)

10 σχόλια:

Μαρία Νικολάου είπε...

Φωνάζει ο κλέφτης...
Λίγες είναι οι ώρες τους.
Καλό ξημέρωμα.

Διαχειριστής είπε...

Όντως ο Ολάντ δε μας τα λέει καλά, καθόλου καλά, αφού έδωσε χείρα προεκλογικής βοήθειας, στον τελειωμένο, το αρχηγό του κόμματος των βαλιτσών και των μιζών ,τον Μπένι.

Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρός και γι αυτό επικίνδυνος, δεν ελέγχεται δηλαδή.

Όλα αυτά αποδεικνύουν οτι πρέπει να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ με τα χέρια και τα πόδια.

akrat είπε...

και μας νοιάζει??

Μαζεστίξ είπε...

Εδώ που τα λέμε κακώς πολυξανοίχτηκε κι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικα με τον Ολάντ.
Αφού ξέραμε πάνω-κάτω τι θα αποδειχτεί...

Έχει χεστεί πατόκροφα ολόκληρη η Ευρώπη από τον φόβο του Τσίπρα!

Αυτή είναι η καταρχήν δικαίωση όλων όσοι στηρίξαμε και στηρίζουμε την εκστρατεία του για ανατροπή.

KOYKLITIS είπε...

Ευτυχώς που ο Ολάντ δεν δέχτηκε τον Τσίπρα γιατί θα έλεγε ότι σε αυτόν οφείλεται η πρωτιά που αναμένεται να κατακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές.
Και, πάλι, ευτυχώς που δέχτηκε το Βενιζέλο για να δει πως δεν φτάνει το ποζάρισμα και οι θερμές χειραψίες μπροστά στις κάμερες για να ξεγελάσεις ένα λαό…
Όσο για τον Ψωμιάδη και τα αστειάκια του, μάλλον μπέρδεψε τη γελοιότητα με το χιούμορ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Φοβάμαι ότι δεν έχουν βγάλει όλα τα βέλη από τη φαρέτρα τους, Μαρία μου. Να περιμένεις και άλλα.
Είναι μακρύς αυτός ο μήνας.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κυρίως να τον ψηφίσουμε με το μυαλό, Κρινοκερασιά μου.
Δεν ξέρω τι άλλους φόβους ετοιμάζονται να ξυπνήσουν στους πολίτες. Το μεταναστευτικό ίσως;
Η Πάτρα κάτι λέει...

Λωτοφάγος είπε...

@ Εμάς, όχι και τόσο, Ακράτ. Μάλλον οι Γάλλοι θα αντιληφθούν γρήγορα ότι ο λύκος φορούσε προβιά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μαζεστίξ, δεν νομίζω να πολυξανοίχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ολάντ. Τον Μελανσόν υποστήριζε από την αρχή.
Το ΠΑΣΟΚ τον είχε αναγορεύσει σε αδελφό. Ασχέτως αν το ΚΚΕ ταύτισε τον ΣΥΡΙΖΑ με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Γαλλίας. Αλλά αυτοί βλέπουν παντού εχθρούς.
Αν τα στελέχη δεν κάνουν χοντρές μαλακίες, το ποτάμι δεν θα γυρίσει πίσω.

Λωτοφάγος είπε...

@ Η απελπισία του Σαμαρά, Κουκλίτη, δεν έχει όρια. Μέχρι και τον υπόδικο μάζεψε! Οι δικοί του διαμαρτύρονται για τους φίλους της Ντόρας που μπαίνουν σε εκλόγιμη θέση, ενώ μέχρι χθες τον βρίζανε.
Ας ελπίσουμε ότι η 17η Ιουνίου θα στείλει στη σύνταξη τους αμοραλιστές ηγέτες της κεντροδεξιάς.