Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Το κόμμα του Όχι

Εξαιτίας του ΚΚΕ, δεν δημιουργήθηκε αριστερή κυβέρνηση ούτε καν ως σύντομο ανέκδοτο!

Αν οι Βενιζελοσαμαράδες δεν ετοιμάζουν δυσάρεστες εκπλήξεις, πάμε ξανά για εκλογές.

Προσέξτε εκεί στον Περισσό, μήπως στις 17 Ιουνίου έχετε deja vu με τις ψήφους του 1993. Τις θυμάστε; Τρομάξατε να ξεφύγετε από εκείνα τα ποσοστά!

Ο καθένας ας αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες. Ίσως ένα μελλοντικό ΚΚΕ να αποκαταστήσει κάποτε τη μνήμη των παπαρηγομαΐληδων. Αν υπάρχει ακόμα Ελλάδα.

10 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Το ΚΚΕ, σε κάποια χρόνια από τώρα, αν δεν θελήσει να προσαρμόσει τις θέσεις του στο σήμερα και συνεχίζει να πορεύεται στο μέλλον με τσιτάτα από το παρελθόν, θα είναι το καταφύγιο μικρής ομάδας γραφικών και ονειροπόλων.
Δεν είναι κακό. Σε αυτή την κοινωνία όλοι έχουν θέση…

Εξερευνητής είπε...

παπαρηγομαΐληδες, βαγγελοσαμαράδες, καρατζοκαμμένοι...

«ο λαός δεν ξεχνά τί σημαίνει δεξιά».

Μην λέτε πολλά άλλα.

το παίρνουν πάνω τους...

Locus Publicus είπε...

Ναί, εξ αιτίας του ΚΚΕ η Αριστερά δεν θα κάνει κυβέρνηση, και λόγω ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι διασπασμένη. Εντούτοις, και παρόλο που το ΚΚΕ έχει ήδη καταντήσει "καταφύγιο μικρής ομάδας γραφικών και ονειροπόλων", ιστορικοί και συναισθηματικοί λόγοι (εν ολίγοις λόγοι τιμής), επιβάλουν στους εναπομείναντες ΚΚΕδες να συνεχίσουν να ψηφίζουν το κόμμα τους μέχρι τελικής πτώσης.

Προφανώς το ΚΚΕ ψηφίζεται απο άτομα μεγάλης ηλικίας, παλιά συντρόφια που απλά ήταν κάποτε μαζί στις μαρξιστικές επάλξεις, και τώρα συνεχίζουν να είναι μαζί για λόγους εντιμότητας. Και αυτό αποτελεί κάπου το 9% της συνολικής ψήφου, που σταδιακά θα μειώνεται καθώς η γενιά αυτή πεθαίνει.

Παρακαλώ λοιπόν όλους του αριστερίζοντες να λάβουν υπόψιν τους αυτή την σημαντική ψυχολογική δυναμική που αφήνει πάντα το ΚΚΕ εκτός υπόλοιπης αριστεράς. Αν ήμουν παλιός μαρξιστής, παρολες τις ήττες που υπέστει ο Υπαρκτός, και εγώ ΚΚΕ θα ψήφιζα. Γιατί εκεί θα ήταν οι παλιοί μου φίλοι και σύντροφοι. Είναι μια θέση που καταννοώ απόλυτα, γι αυτό και την δικαιολογώ.

Αλλωστε όπως δήλωσε και η Αλέκα, το ΚΚΕ δεν είναι αριστερό αλλά μαρξιστικό κόμμα. Ας ενωθούν λοιπόν οι υπόλοιποι αριστεροί (εκτός ΚΚΕ) και ας σταματήσουν τις κλάψες. Εκατό κομμάτια έχει γίνει η υπόλοιπη αριστερά, και γι αυτό δεν φταίει μόνον το ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Οι απλοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ αντιλαμβάνονται τις περιστάσεις και διακρίνω τη διάθεσή τους να στηρίξουν την προοπτική μιας αριστερης κυβερνησης. Ο Περισσός ας συνεχίσει να κωφεύει! Κανένα πρόβλημα...

Διαχειριστής είπε...

Νόμιζα η ανάρτηση αφορά του κόμμα του Καζάκη (ΟΧΙ) και γι αυτό μπήκα να δω! Χαχαχα!

Εσύ βέβαια εννοείς, όχι το Όχι στο μνημόνιο, αλλά το Όχι στο αντιμνημονιακό μέτωπο, το Όχι στο αριστερό μέτωπο και γενικά, όπως σωστά λες, το κόμμα του Όχι σε όλα.

Ε, πολύ σύντομα θα εισπράξουν και το επόμενο και τελειωτικό Όχι από το λαό, που θέλει λύσεις σε αυτή τη ζωή, Όχι στη Δευτέρα Παρουσία!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μην είσαι και τόσο σίγουρος, Κουκλίτη. Αρκεί να θυμηθείς παλιούς κνίτες και πού είναι τώρα (Τέλογλου, Τσίμας, Τρέμη, Κύρτσος και λοιποί), για να καταλάβεις ότι κάτι στραβώνει στο δρόμο.
Ίσως εξαιτίας των τσιτάτων από το παρελθόν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Το πάρουν-δεν το πάρουν πάνω τους, Εξερευνητή, κανέναν πια δεν ξεγελούν.
Πάντως, τους Παπαρηγομαΐληδες δεν τους βάζω στην ίδια λίστα με τους απατεώνες.

Λωτοφάγος είπε...

@ Δίκιο έχεις, Λόκους. Όμως, αν το ΚΚΕ έλεγε ναι, πολλά πράγματα θα ήταν αλλιώτικα σήμερα. Έχει πίσω του μεγάλη ιστορία και γι΄αυτό μεγάλες ευθύνες.
Απλώς κάηκε στο πιλάφι το 1989 και τώρα φυσάει και το γιαούρτι.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αυτά ακούω κι εγώ, Κωνσταντίνε.
Κσι είναι ελπιδοφόρο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, το όχι σε όλα, Κρινοκερασιά.
Αυτό το γεροντικό πείσμα...