Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σαλτάρανε!

Τα έχουμε δει όλα τον τελευταίο μήνα. Δηλώσεις, κινήσεις, διαλύσεις, αναμετρήσεις οπλαρχηγών, ντιμπέιτ που ματαιώνονται, βροχή λάσπης, φυλακίσεις, επεμβάσεις ξένων μεγαλοσχημόνων, που μας υποδεικνύουν τι να ψηφίσουμε για να μην βουλιάξουμε!.

Τρομάζω στη σκέψη ότι έχουμε ακόμα έξι μέρες μέχρι τη D-Day, που θα έλεγαν κι οι Αμερικανοί. Τι θα ακούσουμε ακόμα;

"Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας", κραυγάζει ο Σαμαράς, ο οποίος επίσης προτίθεται να "κατεβάσει τις κουκούλες των κουκουλοφόρων". Δεν ανησυχείς μήπως, κατεβάζοντας τις κουκούλες, δεις πρόσωπα γνωστά, Αντωνάκη;

Του Πάνου, από το Ποντίκι


Ο Γιώργος Τράγκας δήλωσε ότι θα ψηφίσει "το λιοντάρι της Ελλάδας", τον Μανώλη Γλέζο! Δεν γνωρίζω αν το "λιοντάρι" τον ευχαρίστησε για την προτίμησή του.

Η Αλέκα το ξεκαθάρισε: "Δεν είμαστε αριστεροί, είμαστε κομουνιστές". Το ΚΚΕ έχει αρχίσει να ρέπει προς Ιονέσκο μεριά και αδυνατώ να το παρακολουθήσω πλέον. Ελπίζω να είναι παροδικό.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε δύο μνημειώδεις δηλώσεις: "Ούτε νεκρός δεν πρόκειται να συνεργαστώ με όσους ψήφισαν το μνημόνιο" (ελπίζω να το θυμάται και στις 7 Μαΐου) και, σε ερώτηση αν θα συνεργαστεί με τη Ντόρα, "Είναι σαν να έχεις κόψει το τσιγάρο και να πάρεις ηρωίνη"! Τι λέει το θηρίο!

Ο Κώστας Καραμανλής επιστρέφει στον κόσμο της ΝΔ, σαν τον σολόμό που επιστρέφει εκεί όπου γεννήθηκε, για να αποθέσει τα αβγά του.(Όσοι τον συγκρίνατε με τον δολοφόνο κλπ κλπ, είστε μοχθηροί άνθρωποι)  Έγινε, μάλιστα, δεκτός με ενθουσιασμό, σαν να μην ανέχτηκε τεράστια σκάνδαλα κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του. Και σαν να μην "πλήγωσε την παράταξη" (μου αρέσει πολύ αυτή η φράση).

Ο, πάλαι ποτέ, γραφικός Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής του κόμματος -μισό λεπτό να πάρω βαθιά εισπνοή- "Δημοκρατική Αριστερά, Φώτης Κουβέλης" δεν δίστασε να ταυτίσει την αντικαπιταλιστική Αριστερά με την άκρα δεξιά της Χρυσής Αυγής, μιλώντας για συγκοινωνούντα δοχεία και κοινό προνόμιο της βίας, στο ραδιοσταθμό Flash, την περασμένη Πέμπτη..

Παρεμπιπτόντως, έχετε αναρωτηθεί πώς θα ήταν το πολιτικό τοπίο αν τον Φεβρουάριο του 2008 είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΝ ο Φώτης Κουβέλης αντί του Τσίπρα; Μάλλον δεν θα... χάιδευε τα αφτιά των κουκουλοφόρων τον Δεκέμβριο. Δεν μου φαίνεται και τόσο τρυφερός άνθρωπος...

Η Έφη Σαρρή, αγαπημένη αοιδός του Λαζόπουλου και κάποτε υποψήφια βουλευτίνα του ΛΑΟΣ, ντύθηκε καλόγρια για ένα μήνα. Ευτυχώς για το ελληνικό τραγούδι, επανήλθε στα εγκόσμια.

Για να σοβαρευτούμε λιγάκι, δεν με ξάφνιασε η υποψηφιότητα του Πύρρου Δήμα με το ΠΑΣΟΚ. Είχε προηγηθεί η "για την Ελλάδα, ρε γαμώτο" Βούλα Πατουλίδου, η οποία -θύμα και αυτή των υποσχέσεων του Γιωργάκη- είχε παραιτηθεί από την τιμητική της θέση στις ένοπλες δυνάμεις το 2009 για να βάλει υποψηφιότητα, αλλά τελικά ο αρχηγός την κρέμασε και έμεινε με τον καημό!

Εκείνο που με πληγώνει είναι το γεγονός ότι ο γιος του θρυλικού Γρηγόρη Λαμπράκη, ο 51χρονος Θεόδωρος, μπήκε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ! Του χώρου απ' όπου ξεπήδησε ο Κοτζαμάνης, ο δολοφόνος του πατέρα του.

Ενόσω, όμως, εμείς πλακωνόμαστε για τα κόμματα, κάποιοι δουλεύουν ακούραστα για το καλό μας: ο σερίφης που δεν διάβασε το μνημόνιο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τρομοκρατεί το "κράτος των Εξαρχείων", εκκενώνει ξεχασμένες καταλήψεις και ερειπωμένες πολυκατοικίες με ταλαίπωρους μετανάστες και ανοίγει στρατόπεδα κράτησης, ενώ ο, κάποτε ευσυγκίνητος, Ανδρέας Λοβέρδος ανακοινώνει ότι μετά τις εκλογές θα μειώσει τα νοσοκομεία κατά 20% (διάβαζε 40%, για να είσαι μέσα), κατ' εντολήν της τρόικας.
Αυτή η Τρόικα πολύ διαβασμένη αποδείχτηκε.Χέρι στη φοροδιαφυγή δεν μπορεί να βάλει, αλλά όλα τα υπόλοιπα τα έχει κόψει. Άξιος ο μισθός της! .

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για μενα ολα αυτα ειναι το συνηθες.Παντα ετσι τους εβλεπα ολους και παντα του λευκου ημουν.Ο γιος του Λαμπρακη ναι καταφερε κατι παραπανω.Μου το ειπαν πριν λιγο μου ειχε ξεφυγει γιατι δεν διαβασα τα ψηφοδελτια κανενος.Μ εκανε λοιπον να σκεφτω οτι δεν υπαρχει καμια ελπιδα η οπως λεει κι ο σοφος λαος τι περιμενεις; παιδι παπα διαολου εγγονι.Και να σκεφτεις οτι μεγαλωσα ακουγοντας διαρκως την ιστορια της δολοφονιας την κηδεια του και ζηλευοντας ολη μου τη ζωη την αδελφη μου που πηγε ενος ετους στο ετησιο μνημοσυνο του και αφησε γαρυφαλο στο μνημα με τον πατερα μου ενω εγω αργησα ενα χρονο να γεννηθω.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μάλλον τον χάλασε η Βρετανία, όπου έκανε μεταπτυχιακό.
Ή ίσως δεν αντέχει το όνομα, το "βαρύ σαν Ιστορία", αγαπητέ Ανώνυμε.
Ποιος ξέρει;
Εσύ ζήλευες την αδελφή σου, αλλά ο γιος του θέλει να απαλλαγεί από το βάρος. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

Νινή Ζ. είπε...

Αυτοί σίγουρα «σαλτάρανε., όπως ωραιότατα περιγράφεις, Λωτοφάγε...

Ειδικά δε ο Σαμαράς, ο οποίος στο σποτ του έχει βάλει να ακούγονται και πυροβολισμοί!!!

Φαίνεται όμως ότι κι εγώ πρέπει νά 'χω ...ψιλοσαλτάρει με τόσον ...σωτήριο βομβαρδισμό. Κι άρχιζα να ρίχνω ζάρια.
Εκλογοκυβερνητικά.

Περάστε να δείτε και μού λέτε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουν τυχαία σαλτάρει φίλε Λωτοφαγε... Κανείς δεν ξέρει αυτή η κάλπη τί θα βγάλει! Κι αυτό δημιουργεί μια σειρά απο κλυδωνισμούς σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Δεν κατέβηκε και η Εφη σε αυτές τις εκλογες... Σταυρώστε με! Σταυρώστε με!

KOYKLITIS είπε...

Από τα πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που θίγεις λωτοφάγε στέκομαι στον αγαπητό Πύρρο για να σου πω πως, σε αντίθεση με τη Βούλα, αυτός φρόντισε να δέσει το γάιδαρό του μπαίνοντας επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας…
Για το γιο του Λαμπράκη τι να πεις…
Ίσως να μη του συγχώρεσε που τον άφησε ορφανό.
Ίσως να μην του είπαν ότι το να πεθαίνεις όρθιος για το ΕΜΕΙΣ είναι προτιμότερο από το να ζεις γονατιστός με το ΕΓΩ.
Ίσως, κι αν του το είπαν, να μη το κατάλαβε…
Καλό μηνα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Δεν είναι πυροβολισμοί, Νινή, είναι ο ήχος που δείχνει ότι κάτι "κλείδωσε". Διότι ο λόγος του Προέδρου είναι δέσμευση!
Επειδή δεν βλέπω τηλεόραση, αναζήτησα στο διαδίκτυο τη διαφήμιση. Με εντυπωσίασε η τελευταία σκηνή με τα κοριτσάκια που πάνε προς τον Σαμαρά, σε στιλ "αφέτε τα παιδία ελθείν..." Φοβερή έμπνευση!
Καλό μήνα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Από το πολύ "σταυρώστε με", της ήρθε η ιδέα με το μοναστήρι. Πώς αλλιώς να ξανατραβήξει τα κουτσομπολίστικα έντυπα τέτοιες εποχές;
Καλό μήνα

Λωτοφάγος είπε...

@ Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, Κουκλίτη.
Ίσως να μην αντέχεται μια τέτοια κατάσταση: να είσαι γιος ενός θρύλου που έγινε βιβλίο, ταινία, δρόμος και ένα σωρό άλλα, τον οποίο, όμως, δεν θυμάσαι!
Ίσως κάποια στιγμή να θες να κάνεις πατροκτονία για να σταθείς στα πόδια σου. Ποιος ξέρει;
Καλό μήνα.