Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Καρφώνεστε!

(Από το facebook του Σωτήρη Δανέζη)


Για μια ακόμα φορά φαίνεται ποιο κόμμα φοβούνται ΠΑΣΟΚ και ΝΔούλα!

Αφού, παρά την προπαγάνδα, τα ψηφαλάτσια δεν τους βγαίνουν, ομονόησαν κρυφά και επιτίθενται κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ακριβώς κάνουν και στις διαδηλώσεις.
Παίζουν με τις λέξεις -μανούλα σε αυτό το παιχνίδι το ΠΑΣΟΚ- και θέλουν να πείσουν τους αφελείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κρυφο-δεξιός.
Το πρόβλημα είναι η πολυφωνία του. 'Αλλα λέει ο Τσίπρας, άλλα ο Λαφαζάνης και άλλα ο Παπαδημούλης. Αυτό, όμως, είναι και το προτέρημά του. Ο λόγος που πολλοί τον ψηφίζουν.

Τα Χρυσαύγουλα καταστρέφουν τα εκλογικά του περίπτερα. Βλέπουν την άνοδό του και ανησυχούν. Ξέρουν πως είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός της ιδεολογίας τους

Κατά τα λοιπά, δέκα μέρες πριν από τις εκλογές, οι βιαστές μας θέλουν να μας πείσουν ότι μας κακοποίησαν για καλό σκοπό. Και πρέπει να εγκρίνουμε τώρα και την εκτέλεσή μας. Το χειρότερο είναι πως το παίζουν αντίπαλοι μεταξύ τους. Οι γελοίοι...

(Του Πάνου, από το Ποντίκι της 19.4.12)



Αγωνιά και η Τρόικα. Μήπως ψηφίσουμε λάθος. Και μας απειλούν. Τρυφερά πάντα. Πως θα έρθει ο Αρμαγεδών αν δεν δώσουμε αυτοδυναμία. Μην τα λέτε αυτά, βρε κουτά, καρφώνεστε!
Πρωτοφανής ανάμειξη σε ευρωπαϊκή χώρα.
Μας θεωρούν μπανανία. Μήπως είμαστε;
Μας θεωρούν μαλάκες. Ας τους αποδείξουμε ότι δεν είμαστε.
Ό,τι φοβούνται οι εχθροί μας, είναι καλό για εμάς.
(Από το μπλογκ του Πιτσιρίκου)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα φίλε Λωτοφάγε,
ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον μεγάλο άγνωστο για το σύστημα και το άγνωστο φοβίζει! Μπορεί σήμερα για παράδειγμα να στηρίζει την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε και αύριο να δώσει κι αυτός το σύνθημα της εξόδου... Είναι μια απρόβλεπτη πολιτική δύναμη, ικανή για όλα... ακόμα και για το χειρότερο φυσικά... Βλέπε Μάαστριχτ.

Εξερευνητής είπε...

Για να δούν «τί τέξεται η επιούσα»...
Άλλοι κοιτούν τις δημοσκοπήσεις (τους), άλλοι κοιτούν την ...κρυστάλλινη σφαίρα τους, άλλοι τρέχουν σε φροϋδιστές για να τους ερμηνεύσουν τα όνειρά τους...
Εγώ ξανασκέφτομαι τον μηχανισμό Χίγκς (που είναι γενικά παραδεκτός) και το μποζόνιο Χίγκς, που το ...μισοβρήκαν εκεί στο κυκλοτρόνιο της Γενεύης και ψάχνουν ακόμα την επιβεβαίωση.

Έ! λοιπόν... όλο και πλησιάζω στη σκέψη ότι μηχανισμός Χίγκς (και ίσως και το μποζόνιο Χιγκς) στην πολιτική μας σκηνή -αλλά και την ευρωπαϊκή γενικότερα- είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πέστε και σεις τη γνώμη σας.

Κι ένα ακόμα:
Η 7η Μα'ί'ου θα είναι πολύ διαφορετική από την 5η Μα'ί'ου, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κι αν είναι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μας στις 6-5-2012.
{Λέω "ψηφοφορίας" και όχι "εκλογών" διότι για να είναι εκλογή-επιλογή κάτι απαιτούνται μύριες προϋποθέσεις που δεν υπάρχουν -ούτε κατά διανοια- τώρα...}

«Θα σέ ξανάβρω στους μπαξέδες
εφτά του Μάη να περνάς»...
κι όλους αυτούς τους ρεμπεσκέδες
σαν τα σκουπίδια να πετάς...

Διαχειριστής είπε...

Καλημέρα

Συμφωνώ απόλυτα πως η πολυφωνία του ΣΥΡΙΖΑ είναι το προτέρημά του.

Που δείχνει εξάλλου και στοιχειώδη δημοκρατική αντίληψη.

Λωτοφάγος είπε...

@ Όντως είναι μια απρόβλεπτη δύναμη, με απρόβλεπτη δυναμική, Κωνσταντίνε.
Εξάλλου, το έχουν πει ότι για την ώρα μένουμε στην ΕΕ. Το πιθανότερο, βέβαια, είναι να διαλυθούν σύντομα και ευρωζώνη και ΕΕ. :))
Όσο για το Μάαστριχτ, να θυμίσω ότι πρόεδρος τότε ήταν η Δαμανάκη, της οποίας η κλίση φάνηκε λίγο αργότερα. Δεν μπορούμε επ' άπειρον να χρεώνουμε την ψήφο αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι δεν είναι;

Λωτοφάγος είπε...

@ Θα συμφωνήσω μαζί σου, Εξερευνητή. Μακάρι να πετάξουν τους ρεμπεσκέδες στα σκουπίδια.
Εξαιρετική η διασκευή!

Λωτοφάγος είπε...

@ Και ας μην ξεχνάμε πως η αθηναϊκή δημοκρατία είχε κι αυτή τα προβλήματά της, Κρινοκερασιά μου.
Σε εμένα, πάντως, αρέσει πολύ όλη αυτή η πολυφωνία. Οι "γραμμές" με ενοχλούν.