Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Τα ραδίκια ανάποδα

Κάπου διάβασα ή άκουσα ότι την Τρίτη και 13 Μαρτίου θα άρχιζαν στο Ζίνα (Λεωφ. Αλεξάνδρας 74) οι παραστάσεις του θεατρικού "Τα ραδίκια ανάποδα", με τον Γιώργο Γαλίτη. Ο τίτλος και μόνο με ενθουσίασε. Τον Γαλίτη νόμιζα πως δεν τον ήξερα, αλλά εμπιστεύομαι τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη που ανέλαβε τη σκηνοθεσία.

Την περασμένη Δευτέρα καταφέραμε να πάμε. Το μαύρο χιούμορ άρχισε με το τρίτο κουδούνι, όταν μια βαθιά φωνή μας ανήγγειλε: "Ήρθε η ώρα σας". Από εκείνη τη στιγμή, δεν σταματήσαμε να γελάμε με τα 13 πρόσωπα που δημιούργησε και υποδύθηκε ο θεσσαλονικιός ηθοποιός και τα οποία εκφωνούν τον επικήδειο κάποιου προσφιλούς τους.

Από τον Χάρο που τρίβει τα χέρια του επειδή "με αυτά που τρώτε, αυτά που καπνίζετε και αυτούς που ψηφίζετε" σε αυτόν θα καταλήξουμε σύντομα,  μέχρι τον απολαυστικό χωρικό που αποχαιρετά τον Κίτσο και τις αψιμαχίες τους για τον... Εξπρεσιονισμό στην τέχνη, είναι όλοι τους υπέροχοι!

Και η τιμή εξαιρετική: 12 ευρώ!

Τελικά, τον ήξερα τον Γιώργο Γαλίτη, τόσο από τους "Διαπλεκόμενους ΑΕ", όσο και από τους "Δύο Ξένους". Ποτέ, όμως, δεν είχα την ευκαιρία να τον δω στη σκηνή. Νομίζω ότι αυτός είναι η εξέλιξη στη σάτιρα μετά τον Χάρρυ Κλυνν, και όχι ο Λαζόπουλος ή ο Πανούσης. Αεικίνητος χαμαιλέων, τα δίνει όλα στη σκηνή και, κυρίως, καυτηριάζει χωρίς αθυροστομίες.

'Εχει γράψει πολλά κείμενα και το βιβλίο, "Βίοι γελοίων", από τις εκδόσεις ΚΨΜ.

Αν θέλετε να ξεφύγετε για 80 λεπτά από τους τηλεοπτικούς εκβιασμούς και το ζόφο της καθημερινότητας, χωρίς χάχανα, εύκολη πλάκα και σκατολογίες, δείτε την παράσταση.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ότι ο τύπος έχει απίστευτο ταλέντο... απλά απο ότι γνωρίζω είχε κάποιες ατυχίες στην προσωπική του ζωή που τον κράτησαν πίσω. Εύχομαι να βρεί το δρόμο που του αξίζει!

Λωτοφάγος είπε...

@ Έτσι, ε;
Μακάρι να τον βρει. Έχει και ταλέντο και ήθος. Σέβεται τους θεατές του, κι αυτό είναι σπάνιο.