Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος!


Δύο χρόνια τώρα, η χώρα της τουλίπας έχει ξεπεράσει τη Γερμανία σε λεκτικές επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας. Ευρισκόμενη στον "σκληρό πυρήνα" του ευρώ, μας γαβγίζει συνεχώς, σαν εκείνα τα υστερικά σκυλάκια του καναπέ. Ποπ συγκροτήματα σκαρώνουν σκωπτικά τραγουδάκια, ολλανδοί πελάτες αρνούνται να πληρώσουν σε ελληνικά εστιατόρια, εργοδότες συμπεριφέρονται προσβλητικά στους συμπατριώτες μας που ψάχνουν για δουλειά, ενώ οι πολιτικοί της δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι κακώς η χώρα μας κατοικείται από Έλληνες και μας παροτρύνουν να βγούμε από το ευρώ. Εξάλλου, τι γυρεύουμε στο κλαμπ των εκλεκτών;
Εν ολίγοις, έχουν την αυταπάτη ότι η κρίση είναι καθαρά ελληνική ή έστω νοτιο-ευρωπαϊκή. Συζητώντας πρόσφατα με φίλους, είπα ότι ο κόσμος θα γυρίσει ανάποδα αν δούμε τους Ολλανδούς να διαδηλώνουν εναντίον των μέτρων λιτότητας, και εκείνοι γέλασαν.
Στο σημερινό άρθρο του στο Έθνος (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792), ο Γιώργος Δελαστίκ γράφει ότι, σύμφωνα με το Κεντρικό Γραφείο Σχεδιασμού, το έλλειμμα της Ολλανδίας θα είναι του χρόνου 4,5% και όχι 3%. "Για να πέσει στο 3%, που ορίζει το εν ισχύι σύμφωνο σταθερότητας της Ευρωζώνης, πρέπει να γίνουν επιπλέον περικοπές κρατικών δαπανών ή αύξηση εσόδων συνολικού ύψους τουλάχιστον 9 δισεκατομμυρίων ευρώ".
Ο Γ. Δελαστίκ υπενθυμίζει ότι η δεξιά κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε στηρίζεται στο ακροδεξιό κόμμα του Χέερτ Βίλντερς, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός αν θέλει να παραμείνει στο ευρώ. Ο μετριοπαθής ηγέτης των Εργατικών, που στήριζε τον Ρούτε όταν η περίσταση το απαιτούσε, "καθαιρέθηκε", και οι διάδοχοί του σκλήρυναν τη στάση τους, ενώ το "αριστερό" ολλανδικό κόμμα, οι Σοσιαλιστές, έρχονται πρώτοι στις σφυγμομετρήσεις. Σόδομα και Γόμορρα, που θά' λεγε η Σαπφώ Νοταρά.
Φλαμανδική εφημερίδα του Βελγίου βρήκε την ευκαιρία να ειρωνευτεί τη "μικρομέγαλη χώρα", ενώ η γαλλική Le Monde συμπληρώνει: «Το σοκ είναι σκληρό για αυτή τη δεξιά κυβέρνηση, η οποία, μαζί με τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Φινλανδίας, έχει αποδειχθεί η πιο αδιάλλακτη απέναντι στην Ελλάδα και όλους εκείνους που άφησαν να τους ξεφύγουν οι λογαριασμοί τους. Αυτή τη φορά θα πρέπει να εφαρμόσει στον εαυτό της τις δικές της συμβουλές και μπορεί, αν το κάνει, να παρασυρθεί και η ίδια από την κρίση».
Λέτε να δούμε τους Ολλανδούς να διαδηλώνουν, τελικά;

10 σχόλια:

Μαζεστίξ είπε...

Προτείνω να αρχίσουμε τις εξαγωγές, στέλνοντάς τους τα ΜΑΤ του Παπουτσή να τους ρημάξουν στο χημικό άμα βγουν να διαδηλώσουν και εμείς να γελάμε με τα χάλια τους...

Unknown είπε...

Μπορούμε και εμείς να βοηθήσουμε λίγο στην αύξηση του Ολλανδικού δημοσιονομικού ελείμματος!!
Να πληροφορηθούμε τους κωδικούς των Ολλανδικών προϊόντων και να τα αποφεύγουμε όπως ο διάβολος το λιβάνι..
Δεν έχω στοιχεία. Υπολογίζω όμως ότι θα αγοράζουμε διπλάσια τουλάχιστον από την Ολλανδία εν σχέσει με αυτά που αγοράζουν από εμαάς..

Λωτοφάγος είπε...

@ Γιατί να μην τους στείλουμε τον ίδιο τον Παπουτσή, Μαζεστίξ;
Ορίτζιναλ πράγμα!
Ιδίως τώρα, που δεν είχε καμιά υπογραφή για να ανταγωνιστεί τον Βενιζέλο και είναι άνεργος ο άνθρωπος.
Εκεί θα μπορούσε να συνεργαστεί και με κάτι παιδιά... μπουμπούκια ολλανδέζικα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Σωστά μαντέψατε, κύριε Βαρδάκα. Το εμπορικό μας ισοζύγιο είναι και εδώ ελλειμματικό!
Ο κωδικός είναι 871, αλλά δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ: μια ματιά στα είδη μαναβικής των σούπερ μάρκετ θα σας πείσει ότι εξ Ολλανδίας εισάγουμε από ντομάτες μέχρι "κινέζικο" λάχανο (μην σας αποπροσανατολίζει η ονομασία, στα ολλανδικά θερμοκήπια καλλιεργείται κι αυτό).
Α, και κάτι ακόμα: το γιαούρτι Total της ΦΑΓΕ πωλείται εκεί φθηνότερα από εδώ. Και για τούτο δεν φταίει η Ολλανδία.

Ταξιδιάρικο Πουλί είπε...

Αγαπητέ μου Λωτοφάγε καλημέρα!
Πόσο χαίρομαι όταν σε διαβάζω και μαθαίνω πράματα από σένα!
Έτσι είναι! Γίναμε οι παρίες της Ευρώπης και όλου του κόσμου! Εκεί έχουμε φτάσει πλέον.
Και ενώ φαίνεται ότι οι καλές ημέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για μας, μυαλό δε βάζουμε. Έτσι θα συνεχίσουμε να κυλιόμαστε σαπίζοντας και αποτελώντας τους αποδιοπομπαίους τράγους ανά την υφήλιο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ήρθες σαν την Άνοιξη, Ταξιδιάρικο Πουλί! :)
Γίναμε παρίες πρώτα στη συνείδησή μας, κι αυτό σημαίνει βαθιά παρακμή. Πάντα θεωρούσαμε εαυτούς ανάδελφους, αλλά πλέον έχουμε και αποδείξεις.
Ίσως κάποτε αγαπήσουμε αυτό που θα μπορούσαμε να γίνουμε και αρχίσουμε να το επιδιώκουμε. Αλλιώς θα παραμείνουμε κομπλεξικοί και αδρανείς.

Ναπoλέων είπε...

Φίλτατε Λωτ.,
το "αγωνιώδες" ερώτημά σου:
«Λέτε να δούμε τους Ολλανδούς να διαδηλώνουν, τελικά;»
είναι ...καλώς χαιρέκακο και κακώς λίγο.

Διότι η όλη φτιάξη (παγκοσμίως...) είναι για να:

1. Να αποκρυβούν οι ευθύνες των διαχειριστών -κυρίως των διαχειριστών... όχι τόσο των ιδιοκτητών!- του άϋλου/απαράγωγου κεφάλαιου (απότοκες της φοβικής απληστίας και ασυδοσίας) για την κρίση.

2. Να εμπεδωθεί η ...θεοποίηση του (επίσης φοβικού) ατομισμού και του ατομικού κέρδους, ώστε να μην διαταραχτεί η "κλασσική" συνταγή χειραγώγησης/εκμετάλλευσης των λαών, το διαβόητο «διαίρει και βασίλευε»: Διασπάς την κοινωνία σε ανταγωνιζόμενα άτομα και μετά την παίζεις στα δάχτυλά σου, αρμέγοντας την ληστρικά, αδιατάρακτα, άκοπα.

3. Να αποκρυβεί η γελοιότητα της ζουγκλικής "ανταγωνιστικότητας" ως ραχοκοκαλιάς της ...πολυχρονεμένης μας, δήθεν ελεύθερης, Αγοράς.

Έτσι το ορθώς ΜΗ χαιρέκακο και καλώς πλατύ ερώτημα είναι:

«Πότε θα δούμε ΟΛΟΥΣ μας να διαδηλώνουμε ενάντια στην τυρρανία του χρήματος (ως εμπορεύματος) και την κονιορτοποίηση της ανθρώπινης κοινωνίας σε ανταγωνιζόμενα άτομα;;;»

Καλό ΠΣΚ.
Καλό μας κουράγιο.

α-α-α
Ναπολέων

Λωτοφάγος είπε...

@ Θες απάντηση, Ναπολέων; Ίσως ποτέ.
Διότι έχουν τρόπους να μας κάνουν το μυαλό χυλό και να μας στρέφουν τον έναν εναντίον όλων των άλλων.
Γι' αυτό και μια ενδεχόμενη διαδήλωση των βολεμένων Ολλανδών θα είναι... τα ύστερα του κόσμου!
Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι φασίστες παρουσιάζουν συνεχή άνοδο εκεί, πιστεύω ότι θα αποσοβήσουν κάθε κίνδυνο ανεξέλεγκτης έκρηξης.
Όπως έγινε στη Γερμανία του Μεσοπολέμου.

squarelogic είπε...

Αμήν και πότε...
Ωραίος λαός σε σωματοδομικά χαρακηριστικά, εντελώς ασύμβατοι με μας λόγω καλβινιστικου ethic σε συνδυασμό με εβραική φιλαργυρία...Η έκφραση "to go Dutch" δεν έχει βγει τυχαία...Δουλευταράδες βέβαια...

Λωτοφάγος είπε...

@ Πολύ σωστά τα λες, Squarelogic: αυτή η καλβινιστική νοοτροπία χαλάει όλη τη συρμαγιά.
Η πλάκα είναι πως, και λιγότερες ώρες από εμάς δουλεύουν, και μεγαλύτερη άδεια έχουν. Αν τους δοθεί η ευκαιρία να λουφάρουν ή να φοροδιαφύγουν, του δίνουν και καταλαβαίνει.
Κακά τα ψέματα: οι άνθρωποι είναι παντού ίδιοι. Απλώς εκεί οι νόμοι εφαρμόζονται, και η ποιότητα ζωής τους είναι εξαιρετική.