Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΥΠΕΚΑ-ταστρέφει

Τον Οκτώβριο του 2009,  ο Τρίτος ο Μακρύτερος πήρε 43,9%, χαϊδεύοντας τα αφτιά των ανόητων με το σύνθημα "Λεφτά υπάρχουν". Μετά έκανε τον γύρο του κόσμου σε 7 μήνες και τερμάτισε στο Καστελόριζο τον Απρίλιο του 2010, για να ανακοινώσει ανέμελα ότι απωλέσαμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. 

Προηγουμένως, τον Δεκέμβριο του 2009, ένας γυαλάκιας με ποντικίσιο μειδίαμα και Ολλανδή σύζυγο (καθόλου τυχαίο) δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι "δεν υπάρχει σάλιο", παγώνοντας το ακροατήριό του.

Στα δύο και κάτι χρόνια που πέρασαν από τότε, μισθωτοί και συνταξιούχοι δεχόμαστε τη μια σφαλιάρα πίσω από την άλλη, ενώ πληροφορηθήκαμε ότι ο Μακρύτερος είχε συμφωνήσει την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ πριν από τις εκλογές, μας αποκαλούσε διεφθαρμένους σε κάθε ευκαιρία και, ΚΥΡΙΩΣ, μαγείρεψε μαζί με τον γυαλάκια τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για να παρουσιάσει το έλλειμμα μη βιώσιμο.

Τώρα, η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 25%, οι αυτοκτονίες αυξάνονται, οι άστεγοι υπολογίζονται σε 25.000 και οι φτωχότεροι στήνονται στην ουρά για να πάρουν συσσίτιο. Κατά τις πρώτες μας κινητοποιήσεις, τρεις άνθρωποι κάηκαν στη Marfin, ενώ ξεκίνησε το γαϊτανάκι των καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο γυαλάκιας με το ποντικίσιο μειδίαμα, γνωστός και ως Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απομακρύνθηκε από τη θέση του ένα χρόνο αργότερα και ανέλαβε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), τέως ΥΠΕΧΩΔΕ,  που είχε φτιάξει ο θείος Καραμανλής το 1977 "για να παίζει ο Στέφανος Μάνος" -όπως έγραψε κάποτε το Ποντίκι.

Εκεί, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ανέπτυξε πρωτοβουλίες που δείχνουν ότι, όχι απλώς δεν παροπλίστηκε, αλλά αντίθετα συνεχίζει το έργο της καταστροφής της Ελλάδας με άλλα μέσα.  Μέχρι στιγμής, τα σπουδαιότερα κατορθώματά του είναι:

Παρέδωσε τα ορυχεία χρυσού της Χαλκιδικής για εκμετάλλευση, με μηδενικό κέρδος για το Δημόσιο και, κυρίως, χωρίς καμία προστασία για το περιβάλλον. 

Αντί να αυξήσει την ανακύκλωση και να φτιάξει επιτέλους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, προωθεί την πανάκριβη και καταστροφική για την ατμόσφαιρα καύση. Ποιος θα είναι ο τυχερός; Ο εθνικός μας εργολάβος, φυσικά.

Σήμερα το πρωί, το Τεχνικό Επιμελητήριο (σύμβουλος της πολιτείας για θέματα πολεοδομίας) πληροφορήθηκε ότι ο συντελεστής δόμησης σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 25.000 κατοίκων αυξήθηκε, χωρίς προηγουμένως να ερωτηθεί. Μάλιστα, τα κλιμακοστάσια και τα υπόγεια δεν θα υπολογίζονται πλέον στον συντελεστή. Δεδομένου ότι η οικοδομική δραστηριότητα έχει νεκρωθεί, οι ρυθμίσεις προφανώς δεν αφορούν κατοικίες, αλλά εμπορικά συγκροτήματα (Mall). Φαίνεται πως όσοι θεωρούσαν την υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας μεθοδευμένη, μάλλον δικαιώνονται.

Είναι φανερό πως κάποιοι εργάζονταν πυρετωδώς όσο εμείς ψάχναμε τον "βουλευτή" που έβγαλε ένα εκατομμύριο στο εξωτερικό, ακούγαμε τις υστερικές κραυγές των διαφόρων Μπαρόζο ή γελούσαμε με τα καμώματα των μνηστήρων του πασοκικού θρόνου.  

Η Κρίση κάποτε θα περάσει. Όποια κι αν είναι η μορφή των κρατών και του πολιτεύματος τότε, είτε θα υπάρχει είτε όχι η ΕΕ, η Ελλάδα θα είναι μια λεηλατημένη χώρα, με κατεστραμμένο φυσικό περιβάλλον. Και αυτό θα οφείλεται στον γυαλάκια με το ποντικίσιο μειδίαμα, που ακούει μόνο τις εντολές των αφεντικών του:


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη ηλεκτρονική δημοσκόπηση. Ψηφίστε.
http://ena24.blogspot.com/2012/02/2012.html?showComment=1330346269667#c8233037157146950593

...Ατακαδόρ είπε...

Νά 'ταν ο μόνος, φίλτατε Λωτοφάγε θα ήταν -σχετικά- μικρό το κακό...

Όλα τα ...ΠΑΣΟΚοτσουτσέκια την ίδια δουλειά έκαναν...

Δεν θα φτάσει ΕΝΑ Γουδί, γμτ....

Που διάολο θα βρούμε τα τόσα που απαιτούνται;;;;

KOYKLITIS είπε...

Δηλαδή τι θα περίμενες από ένα τύπο που έκανε το γύρο του κόσμου σε εφτά μήνες, όταν ο ήρωας του Βερν σε πρωτόγονες συνθήκες χρειάστηκε κάτι λιγότερο από τρείς μήνες;
Και μη τα βάζεις με τον τύπο με το ποντικίσιο (ωραία παρομοίωση) μειδίαμα.
Ότι επίπεδο είχε αυτός τα ίδιο επίπεδο θα είχαν και οι συνεργάτες που επέλεγε.
Ανάλογα τα σκ.. και το φτυάρι-που λένε και στο χωριό μου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Υπάρχει κι ο Καιάδας, Ατακαδόρ. :)
Όλα τα πασοκοτσουτσέκια κλέβουν, σύμφωνοι.
Κάποιοι, όμως, εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, ΓΑΠ, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Κουτρουμάνης.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ο Φιλέας Φογκ ξεκίνησε για να κερδίσει ένα στοίχημα, Κουκλίτη.
Ο ΓΑΠ για να μας συκοφαντήσει.
Υπάρχει διαφορά.
Κι αν ο ΓΑΠ είναι τόσο ηλίθιος που δεν καταλαβαίνει τι κάνει, ο τύπος με το ποντικίσιο μειδίαμα είναι οικονομικός δολοφόνος, όπως και ο Παπαδήμιος.
Να τα ξεχωρίζουμε αυτά. Κάποιοι είναι μεγαλύτερα καθάρματα από τους υπόλοιπους.
Διότι ξέρουν τι κάνουν. Και δεν το κάνουν μόνο επειδή είναι λιγούρια. Το φχαριστιούνται κιόλας.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Αυτός ο καργιόλης, ο πρώην υπάλληλος του ΟΟΣΑ, είναι αυτό που λέμε Golden Boy! Eίναι παιδί των αγορών κ εξωχώριου κέντρου του Λονδίνου, του Περίφημου City!

Είχα κάτι φίλους από την Κοζάνη κ από το 2003 τους φωναζα για αυτόν τον καργιόλη! Με χλεύαζαν τότε.

Τώρα κ οι 4 είναι ανεργοι!

Δε λυπάμαι κανεναν τους! Μόνο τους άλλους, που δε φταίνε σε τίποτα!

squarelogic είπε...

Ν'αγιάσει το στόμα σου!Το ΄φωναζα κι εγώ απ τις αρχές του 2010 όταν έβλεπα τα εγκλήματα το ένα πισω απ τ'αλλο.Τα επιδόματα αλληλεγγύης(my ass..),το Τ3/Τ10,τις εμπρηστικές δηλώσεις για την εμπιστοσύνη στη χώρα,τα "μέτρα" που στοχευμένα,εκτελούσαν τον έναν κλάδο της Οικονομίας πίσω απ τον άλλον(μείον 1δις έσοδα μόνο απ την υπερφορολόγηση του κλάδου των αυτ/των για το 2011!)...Και βέβαια στο ΥΠΕΚΑ,που συνεχίζει εν κρυπτώ,μακριά απ την ηλεκτρική καρέκλα του υπ.Οικ.το εγκληματικό του έργο(προγραμμα Ηλιος,παραχώρηση κοιτασμάτων πετρελαίου,ορυχείων χρυσού κλπ).Αυτο το καθίκι θα έχει "ιδιαίτερη περιποίηση"...

squarelogic είπε...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/03/2012_431915