Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Τι μαγειρεύουν οι ΔΟΛ-ιοι;


Πριν από μία εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Μπορεί οι Ευρωπαίοι να λένε ότι είμαστε όλοι Έλληνες, αλλά μάλλον κάποιοι Έλληνες δεν είναι και τόσο Έλληνες. Αυτοί που μας κυβερνούν».

Ο κόσμος στις διαδηλώσεις το λέει πιο ωμά: "Αυτοί που ψήφισαν το Μνημόνιο είναι προδότες". Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία 2 χρόνια πρωθυπουργοί και υπουργοί μιλούν για μια πατρίδα που δεν κατονομάζουν. Φταίω εγώ αν υποψιάζομαι ότι ο καθένας άλλη πατρίδα εννοεί;

Αμέσως, όμως, ο δημοσιογράφος Γκάζμεντ Καπλάνι έγραψε στο μπλογκ του το εξής σχόλιο: "Η Αριστερά της «Ελληνομετρίας». Ο Ιωσήφ Σ. πάντως το έλεγε πιο καθαρά: «είναι Εβραίοι πράκτορες του Ιμπεριαλισμού!»"

Στην αρχή θεώρησα ότι χάθηκε στη μετάφραση και πίστεψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τάσεις ρατσισμού. Μου φαινόταν αδιανόητο να επιτίθεται έτσι στο κόμμα που κατεξοχήν στήριξε από την πρώτη στιγμή τους μετανάστες, έφτιαξε σχολεία για αυτούς και αγωνίστηκε για τη νομιμοποίησή τους, παρόλο που γνώριζε το κόστος που θα είχε σε ψήφους -ιδίως στις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας.

Ύστερα, όμως, είδα το άρθρο του Αντώνη Καρακούση στο Βήμα, με τίτλο "Και πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης κ. Τσίπρα;" (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=444696), όπου υπονοούσε ότι σε λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεν θα διαφέρει από τους χρυσαυγίτες.

Και οι δύο δημοσιογράφοι εργάζονται στον ΔΟΛ. Τις προάλλες ο Γ. Καρατζαφέρης κινδυνολόγησε,  προφητεύοντας ότι η επόμενη βουλή θα έχει 130 βουλευτές αριστερών κομμάτων. Παραδόξως, δεν συμπλήρωσε ότι οι "κουμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια"! Προφανώς επειδή θα τα πάρουν οι τράπεζες. Τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια (στα οποία ο ΔΟΛ είναι μέτοχος) έκαναν ό,τι μπορούσαν τον τελευταίο χρόνο για να προωθήσουν τον... μεστό λόγο του ΛΑΟΣ. Από τότε μάλιστα που έγινε υπουργός, ο Μ. Βορίδης είναι καθημερινός θαμώνας σε κάθε συζήτηση. Η άλλη τους μεγάλη αγάπη είναι, φυσικά, η ΔΗΜ.ΑΡ του Κουβέλη. Και την πλασάρουν ως καταφύγιο των απογοητευμένων πασόκων. Οι οποίοι, φυσικά, περιμένουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης για να λακίσουν προς τον σιτιστή τους -δεδομένου ότι η ΔΗΜ.ΑΡ δεν έχει ούτε τα στελέχη ούτε και το μηχανισμό για να στήσει πάρτι εξουσίας και μάσας.

Η δημοσκοπική άνοδος της Αριστεράς είναι ο χειρότερος εφιάλτης όλων αυτών. Και αφού δεν μπορούν να χτυπήσουν ένα κόμμα με σταλινική δομή όπως το ΚΚΕ, επιτίθενται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διαθέτει μεν ψηφοφόρους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, αλλά είναι... κομματάκι χαλαρό και γι' αυτό ευάλωτο. Δεν είναι τυχαίο που τα ΜΑΤ του Παπουτσή επιτίθενται πάντα στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το τέλος, σας έχω κάτι πολύ χαριτωμένο. Ο Άρης Δημοκίδης της LIFO περιγράφει πώς ανακάλυψε ότι η ιστοσελίδα του Ν. Χατζηνικολάου enikos.gr αναδημοσίευε τις προβλέψεις των ζωδίων και πώς αντιμετώπισε τη λογοκλοπή με χιούμορ: http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/29089

10 σχόλια:

...Ατακαδόρ είπε...

Γειά σου συναγωνιστή!

Όλοι εμείς οι ά-ΔΟΛ-οι χαλαροσταλινικοί ψευτοκουλτουριάρηδες επαναστάτες του σαλονιού κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες θα καταφέρουμε τελικά ..."έτσι χωρίς πρόγραμμα" να κόψουμε σύρριζα τα πολλά και δόλια κεφάλια της αγοραίας ύδρας.

Το προφήτεψε/δίδαξε κι ο Μπρεχτ άλλωστε...

Νά 'σαι καλά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Λες; Μακάρι. Χαχαχα.
Πώς σου φάνηκε ο τίτλος της νέας τρομοκρατικής ομάδας; Εξαιρετικά πρωτότυπος, ε;
Γιατί δεν λέγονται "Ατζαμήδες Αντάρτες Πόλεων";

Μαζεστίξ είπε...

Η αντιμετώπιση που έχει ο Σύριζα από το μαύρο μπλοκ και οι λυσσαλέες επιθεσεις εναντίον του φανερώνουν το πόσο τον φοβούνται.
Τον φοβούνται και περισσότερο από το ΚΚΕ, διότι έχει πιο ευρύ ακροατήριο, αφού μπορεί να τραβήξει πιο εύκολα στο άρμα του πρώην ψηφοφόρους των καθαρά αστικών κομμάτων.

Και ο Τσίπρας είπε αυτό που λέμε πάνω-κάτω οι περισσότεροι: ότι δηλαδή αυτοί που ψηφίζουν υπέρ της υποτέλειας της χώρας και της κοινωνικής και οικονομικής εξόντωσης του Λαού, εκτελώντας άνωθεν εντολές, είναι προδότες.

KOYKLITIS είπε...

Αυτά τα είπαμε και στην ιστοσελίδα του κ. Γκασμεντ οπότε δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς περισσότερο με τέτοιες αρμπουλολογίες.
Εκεί που θέλω να σταθώ, όμως, είναι η δήλωση του δικού μας, του Παπαδημούλη, που χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση του Τσίπρα και ότι αυτός δεν θα έλεγε ποτέ κάτι τέτοιο.
Έμεινα ενεός-που θάλεγε κι ο Χάρρυ κλύνν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αυτοί οι τέως ψηφοφόροι των αστικών κομμάτων είναι που με ανησυχούν, Μαζεστίξ.
Αυτοί που θα επιστρέψουν με την πρώτη ευκαιρία στο λίκνο της αρπαχτής. Διότι, αν μάθεις στο μέλι...
Κάποιοι πιέζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να δεχτεί "μετανοημένους". Ελπίζω να μην υποκύψει απλώς για να κερδίσει μερικά ψηφαλάκια παραπάνω.

Λωτοφάγος είπε...

@ Τα είπαμε, Κουκλίτη, αλλά τελικά προκειται για ευρύτερο σχέδιο και λυπάμαι που ο Καπλάνι συμμετέχει. Στηρίχτηκε από τους αριστερούς σε δύσκολους καιρούς και χωρίς ανταλλάγματα. Οφείλει να το θυμάται.
Όχι για να ανταποδώσει, αλλά τουλάχιστον να μην χτυπάει πισώπλατα.

Αυτό το πρόβλημα υπάρχει με στελέχη της Αριστεράς: κάνουν πίσω στο πρώτο γάβγισμα, λες και δεν φαντάζονταν ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις.
Κάτι τέτοια είναι που με κάνουν έξω φρενών!

Μαζεστίξ είπε...

Υπάρχουν μετανοημένοι και "μετανοημένοι".

Άλλο Σακοράφα και άλλο Καστανίδης...

vasikos metoxos είπε...

Επειδή οι "κωλοτούμπες" πληθαίνουν τελευταία ας είμαστε προσεκτικοί. Και επιλεκτικοί ταυτόχρονα. Γιατί ζούμε στη χώρα που οι πρώην πρόεδροι του Ισταμε γίνονται μπολσεβίκοι και θεωρητικοί της επανάστασης, ο πρώην πρωθυπουργός της πείνας μετατρέπεται ενίοτε σε Σαντινίστα κατηγορώντας όσους τον απειλούν με Γουδί και κρεμάλες, οι ακροδεξιοί μεταλλάσονται σε λάτρεις της σοσιαλιστικής αυτοδιαχείρισης και σε επικεφαλής των διεκδικήσεων των κλοπιμαίων από τη ναζιστική κατοχή, ενώ ο τελευταίος υπουργός πολιτισμού της εποχής του Ανδρέα και μέγας μάνατζερ του πολιτισμού δηλώνει ότι προτιμά ένα "άθλιο τέλος από τη διαρκή αθλιότητα"...
Υπομονή θα έχει πολλά να δούμε ακόμα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν υπάρχει σύγκριση, Μαζεστίξ. Η Σακοράφα είναι σπουδαίος άνθρωπος και αγωνίστρια (θυμίζω αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης το 2004) και όχι επαναστάτης της φακής!
Δεν μετανόησε, απλώς συνειδητοποίησε -μετά και τη θητεία της στο Δήμο Αμαρουσίου- ότι "τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς" και αποχώρησε σαν κυρία από το κόμμα της αρπαχτής!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ε, ας το έχει αυτό το άθλιο τέλος, Βασικέ. Έχω σιχαθεί πλέον τις γελοίες δηλώσεις. Ούτε γέλιο δεν βγάζουν.