Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Υπάρχουν παραιτήσεις και παραιτήσεις...


Ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ παραιτήθηκε δυο μήνες μετά την αποκάλυψη ότι έλαβε στεγαστικό δάνειο με ιδιαίτερα προνόμια όταν ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας.

Ο δικός μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας "δάνεισε" κάποτε τον Ανδρέα Παπανδρέου, προκειμένου εκείνος να χτίσει τη ροζ φωλιά που θα στέγαζε τον γεροντοέρωτά του! Ούτε τότε ούτε και τώρα παραιτήθηκε ο Κάρολος Παπούλιας.

Αντίθετα, ο υπουργός Τουρισμού -διότι με τον Πολιτισμό δεν είχε ποτέ του σχέση- Παύλος Γερουλάνος παραιτήθηκε μετά τη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας! Που είναι η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα, αφού προηγήθηκε εκείνη στην Εθνική Πινακοθήκη. Βλέπετε, εφόσον δεν ήταν δυνατόν να απολύσουν τους δεκάδες χρυσοκάνθαρους συμβούλους τους, έδιωξαν τους χαμηλόμισθους φύλακες της μακραίωνης πολιτιστικής μας παράδοσης.

Εξάλλου, οι τραπεζίτες δεν πιστεύουν στην παράδοση, αλλά στον εξανδραποδισμό των λαών.

Στην Ιταλία, όμως, ο τραπεζίτης δοτός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ανακοίνωσε ότι θα φορολογήσει την αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία! Και δεν είναι η μόνη ενέργεια του Μόντι που μας κάνει να ζηλεύουμε τους Ιταλούς.

Ο "δικός μας" τραπεζίτης δεν διανοείται καν να ασχοληθεί με όλα αυτά. Ο άνθρωπος έχει μια αποστολή να εκτελέσει. Μαζί και όλους εμάς. Θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι που φυλάκισε τον Εφραίμ. 

Στο Ποντίκι (φ. 12.1.12) δημοσιεύτηκε καταγγελία των Οικολόγων Πρασίνων ότι ο λογαριασμός της ΔΕΗ για το οίκημα όπου στεγάζονται τα γραφεία τους (Πλ. Κουμουνδούρου 14), και το οποίο ανήκει στην Ορθόδοξη Αρμενική Εκκλησία, δεν περιείχε το χαράτσι που καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί! 

Ωστόσο, εκεί έξω υπάρχουν νοήμονες πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι η λαίλαπα του άγριου καπιταλισμού θα πλήξει κι αυτούς, μόλις ισοπεδώσει εμάς.

Έτσι, μετά τους Φιλέλληνες της Νάντης, οι οποίοι ζήτησαν ομαδικά να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα, το κίνημα Occupy Wall Street και άλλες ομάδες οργανώνουν αυτή τη στιγμή την αυριανή διαδήλωση, με σύνθημα "Είμαστε όλοι Έλληνες"!

Δύο Ιταλοί δήμαρχοι, ο Μάρκο Γκάλντι της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από το Σαλέρνο και ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο της Μπαρονίσι αποφάσισαν να προσφέρουν το μισθό τους (1.100 και 780 ευρώ αντίστοιχα) για τη στήριξη του ελληνικού λαού.

Στην επιστολή του, ο Γκάλντι αναφέρει: «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της».

«Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας», έγραψε ο κ. Μοσκατιέλο. 

Σας ευχαριστούμε θερμά. Κι ο δήμαρχος της Αθήνας αγωνίζεται για το δίκιο μας: ξήλωσε τα παγκάκια της Κλαυθμώνος για να μην τα βρομίζουν κάτι ασυνείδητοι που αυτοαποκαλούνται άστεγοι και έδιωξε μια έγκυο από το Πνευματικό Κέντρο, που δεν ήθελε να πεθάνει στο δρόμο.

Αύριο στις 2 το μεσημέρι, όμως, κάποιοι θα σκέφτονται όλους αυτούς, που εμείς έχουμε ήδη ξεχάσει.

Μου επιτρέπετε να τρέφω κάποιες ελπίδες ότι το 99% θα δυσκολέψει -αν δεν ακυρώσει- τον καννιβαλικό οίστρο του 1%;

Δεν υπάρχουν σχόλια: