Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

"Όσοι κηδεύονται δημοσία δαπάνη, συνήθως έζησαν δημοσία δαπάνη", λένε εύστοχα δια στόματος Ντένης Μαρκορά (έξοχη στο ρόλο η Ντίνα Κώνστα) οι Ρήγας-Αποστόλου στη σειρά "Δύο Ξένοι".

Αυτό ισχύει για την πλειονότητα των πολιτικών. Πριν από 2-3 μέρες κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί στην πολύκροτη υπόθεση Ζωνιανών. Το θυμάστε, άραγε; Μετά το θάνατό του, ελάχιστοι μάς τη θύμισαν.

Δημοσία δαπάνη θα κηδευτεί κι ο Μητσοτάκης -όταν αποφασίσει να αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο. Κι ας λέει το τραγούδι, "όσοι γενούν πρωθυπουργοί/όλοι τους θα πεθάνουν/τους κυνηγάει ο λαός/για το κακό που κάνουν". Δυστυχώς ξεχνάμε, αδέλφια.

24.000 Βρετανοί, όμως, ζητούν με τις υπογραφές τους να χρηματοδοτηθεί η κηδεία της Θάτσερ από τον ιδιωτικό τομέα «ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη αξία και η καλύτερη επιλογή για τον καταναλωτή και τους μετόχους» (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63600484). Μακάβριο χιούμορ; Δεν νομίζω. Οι πολίτες της Βόρειας Αγγλίας, της Σκοτίας και της Ουαλλίας δεν ξεχνούν ότι η περίοδος της "βασιλείας" της υπήρξε καταστροφική για την οικονομία τους.

Πάντως, αύριο στο Α΄Νεκροταφείο θα γίνει δημοσία δαπάνη η κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Βλέπετε, το ελληνικό κράτος, που ποτέ δεν τον υπερασπίστηκε -ούτε καν στη διαμάχη του με τον αλήστου μνήμης Καντιώτη, μητροπολίτη Φλώρινας- αναγκάζεται πότε πότε να πληρώσει γιά κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι λάμπρυναν το όνομα της Ελλάδας. Συνήθως πληρώνει για όσους το αμαύρωσαν.

Χθές, κάθε πικραμένος θεώρησε χρέος του να μιλήσει για τον σκηνοθέτη του "Θιάσου". Ακόμα κι οι πιο άσχετοι, όπως ο Γιώργος Λιάγκας και η παρτενέρ του, σε εκπομπή του Real Fm. Μεταξύ αστεϊσμών, χαχανητών και μηνυμάτων από τους επίσης άσχετους ακροατές τους. Για να μεταδώσουν, αμέσως μετά, τη νέα αριστουργηματική διαφήμιση του Τζάμπο και ένα, εξίσου καταπληκτικό, βλαχοπόπ τραγουδάκι! Με σημαία μου μια φούστα, που λένε...

Εξάλλου, η υπέροχη κοινωνία που δημιούργησαν τα 30 χρόνια ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται μόνο για ό,τι γαργαλάει το μαλακό της υπογάστριο. Δεν άκουσα πολλούς να διαμαρτύρονται επειδή το Έθνος και το Πρώτο Θέμα της προπερασμένης Κυριακής δημοσίευσαν το όνομα και τη φωτογραφία της νεαρής δασκάλας που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου! Αν η κοπέλα αθωωθεί, θα της ζητήσουν συγγνώμη;

Δεν έχει αποδειχθεί τίποτε για άλλους ανήλικους, η διαφορά ηλικίας με τον έφηβο είναι μικρή και δεν υπήρξε μαθητής της. Η ίδια ήταν άριστη φοιτήτρια και δασκάλα, ενώ η Σητεία όπου υπηρετούσε τη στηρίζει, αμφιβάλλοντας για την ενοχή της.

Όλα αυτά δεν μέτρησαν σε μια χώρα όπου τα ονόματα των παιδεραστών και βιαστών αποκρύπτονται, ενώ τα θύματά τους εξευτελίζονται στις αίθουσες των δικαστηρίων! Το μόνο που έχει σημασία είναι η καταγγελία της μητέρας, η οποία μάλλον θα έπρεπε να χαίρεται που το παιδί της ερωτεύτηκε, αντί να λιώνει μπροστά στις πορνό ιστοσελίδες.

Φυσικά, εμείς δεν ψηφίσαμε μια Τσιτσιολίνα για βουλευτίνα ούτε εκλέξαμε επανειλημμένα πρωθυπουργό κάποιον μεγιστάνα των ΜΜΕ, όπως οι Ιταλοί γείτονες. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν είχε βάλει υποψηφιότητα ο Χρήστος Λαμπράκης, ή ο Μπόμπολας, οι οποίοι προτίμησαν τα παρασκήνια. Ίσως το ρόλο αυτόν ονειρεύεται ο Καρατζαφέρης, αλλά, για την ώρα, και παρά τη σκανδαλώδη προβολή του στα κανάλια, το ΛΑΟΣ χάνει ποσοστά. Εξάλλου, τα ΜΜΕ βρήκαν νέο έρωτα, στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη.

Στην "Εμπόλεμη Ζώνη", ο πολύ καλός Σωτήρης Δανέζης παρουσίασε τον πρώτο διδάξαντα καναλάρχη Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον "Γητευτή των Ιταλών". Αν δεν την έχετε δει, πατήστε στο http://www.megatv.com/warzone/pages.asp?catid=24528&subid=2&pubid=28529784

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://giagia-antigonh.blogspot.com/2012/01/blog-post_23.html

gia to maraki mas.. apo thn giagia antigoni filarako mou..

kalimera sou kai kali synexeia

stefanos

KOYKLITIS είπε...

Αυτό το ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ μου κάθεται στο στομάχι εδώ και πολλά χρόνια για τους λόγους που εύστοχα αναφέρεις, και που είναι το να μπαίνουν στην ίδια λίστα αξιολόγησης ο Κεφαλογιάννης ο Μητσοτάκης και άλλοι που κινήθηκαν στο αντίθετο ρεύμα-όπως ο Αγγελόπουλος.
Αν είχα κάποια σχέση με την οικογένεια θα αρνιόμουν αυτό το ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ από ένα τέτοιο κράτος και μια τέτοια κυβέρνηση.
Θα έφτυνα δηλαδή κατάμουτρα όλους αυτούς τους υποκριτές που θέλουν να δείξουν ότι τιμάνε (φανερά) εκείνο που πολεμάνε (κρυφά)…
Πόσοι, όμως, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΙ υπάρχουν;

Λωτοφάγος είπε...

Ο Χριστιανόπουλος είναι ιδιάζουσα περίπτωση, Κουκλίτη.
Δεν κακίζω την οικογένεια. Όταν σου έχει συμβεί μια τέτοια τραγωδία, δεν έχεις μυαλό για να σκεφτείς ψύχραιμα και να απορρίψεις ή να δεχτείς.