Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Βρε, καλώς τα παιδιά!

Το 2002, κατά τη διάρκεια της πολύκροτης "υπόθεσης 17 Νοέμβρη", τον θυμάμαι, ως δημοσιογράφο της ΕΤ3, να χλευάζει την κατηγορηματική άρνηση της Αγγελικής Σωτηροπούλου ότι γνώριζε τη δράση του συντρόφου της Δημήτρη Κουφοντίνα.

Την αποκαλούσε μάλιστα ειρωνικά, "η κυρία αυτή" και τη θεωρούσε εκ προοιμίου ένοχη. Όταν η Σωτηροπούλου απαλλάχτηκε, δεν τον άκουσα να ζητάει συγγνώμη. Εξάλλου, δεν είναι στην κουλτούρα μας η αναγνώριση των λαθών μας. Μόνο που, όταν σπιλώνεις υπολήψεις χωρίς αποδείξεις, θα έπρεπε να υφίστασαι και τις συνέπειες -σε κάποια άλλη χώρα, βεβαίως.

Έχει ο καιρός γυρίσματα, όμως. Και ο Γιώργος Φερέτης κατηγορείται τώρα για συμμετοχή στη μαφία εκβιασμών και τοκογλυφίας που τρομοκρατούσε τους Θεσσαλονικιούς! Τέσσερις συμμορίες, με μέλη εφοριακούς, αστυνομικούς και λοιπούς ευυπόληπτους πολίτες, εξάρθρωσε η αστυνομία!


Δεν ξέρω αν ο Γ. Φερέτης θα αποδειχθεί ένοχος. Ελπίζω, όμως, να βγει σοφότερος από αυτή την ιστορία...

3 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

Αγαπητέ μου Λωτοφάγε,
ορθές οι επισημάνσεις σου αλλά αυτό που κυρίως πρέπει να ασχολούμαστε αυτήν την εποχή, κατά την γνώμη μου, είναι η:
«μαφία εκβιασμών και τοκογλυφίας που τρομοκρατούσε τους» Έλληνες και τις Ελληνίδες και τα Ελληνάκια...
όχι ..."απλά" τους θεσσαλονικιούς...

Ένα ωραίο παράδειγμα (παλιότερο αλλά αενάως επαναλαμβανόμενο) ...νόμιμου εκβιασμού από εφοριακό (από την ίδια την Εφορία ουσιαστικά...) έχει αναρτήσει ο "Μνήμων"
{myrtodafnis.blogspot.com}

Όσο για την τοκογλυφία και την τρομοκρατία δεν την ασκούσε ο εικονιζόμενος μόνον και οι "συν αυτώ"...
αλλά και τα παντοία "λαμόγια", κυβερνητικά ή όχι, όπως π.χ. υπουργοί, τράπεζες κ.ά. σε πολύ μεγαλύτερο μάλιστα όγκο συναλλαγών και πλήθος περιπτώσεων.

Όσο το "κρατούν πνεύμα" συντίθεται από "μαγκιά", ατομισμό, «κονέξια», κοντόθωρη ανταγωνιστικότητα, αμοραλισμό και πλήρη εξαφάνιση του "γνώθι σαυτόν" (μόνου αντίδοτου στις εγγενείς φοβίες μας) τότε...
1. Όσοι/όσες δεν έχουν κουράγιο να αγωνιστούν για την ανατροπή του (άσχετα αν είναι απελπισμένοι θεωρώντας το ως «φυσικό νόμο» ή απλώς έχουν κουραστεί) ας κρεμάσουν ...πλερέζες.
2. Οι ...αποδέλοιποι αν ενώσουμε τις φωνές μας, τα μυαλά μας και τα χέρια μας. Με συνέπεια, συνέχεια, επιμονή, αλληλεγγύη. Με συναγωνισμό και όχι ανταγωνισμό.
Μόνο έτσι θα καθαρίσουμε το κοινωνικό σώμα από τη σαπίλα, μόνο έτσι θα γιατρέψουμε τις βαθιές και χαίνουσες πληγές.

Καλό μας κουράγιο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Φίλε Ναπολέων, ευχαριστώ που συμπληρώνεις το αρθράκι μου.
Υπάρχουν πάρα πολλά για να προσθέσει κανείς. 30 χρόνια ΠΑΣΟΚ ήταν αυτά: η πιο μακρόχρονη επιδημία πανούκλας που μας έπληξε ποτέ.
Διαβάζοντας, όμως, στον Καρτέσιο το όνομα του δημοσιογράφου, δεν άντεξα να μην σχολιάσω αυτόν τον εμπαθή τιμητή των πάντων, ο οποίος είχε γίνει και διευθυντής ειδήσεων προτού τεθεί σε εφεδρεία ή εφεδρεία -οι πληροφορίες διίστανται.

Λωτοφάγος είπε...

@ Συγγνώμη: "ή βγει στη σύνταξη", ήθελα να πω.