Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Dancing on fascism


Πρώτη ενέργεια του Αδώνιδος: επαναφορά του πολυτονικού. Κι εσύ χτενίζεσαι! (http://kartesios.com/?p=65470)
Και να, αδελφέ μου, που φτάσαμε, 38 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, να έχουμε στην κυβέρνηση τέσσερα (4) στελέχια του ΛΑΟΣ!
Τυχαίο; Δεν νομίζω...
Χρόνια τώρα, τα σεπτά μας κανάλια μάς βομβαρδίζουν με τον -ωραίο ως Έλληνα- Καρατζαφέρη, τον αιωνίως τσιρίζοντα Άδωνι, τον "ήμουν καταδρομέας εγώ" Θ. Πλεύρη, τον -είμαι πολύ νέος για να πάω φαντάρος- Αϊβαλιώτη και, προπαντός, τον -είμαι γοητευτικός για τις χαζογκόμενες- Βορίδη. Ανεβάζοντας εντέχνως τα ποσοστά τους, ώστε από "σταγονίδια" να γίνουν πλημμύρα.
Κάθε βράδυ ήταν στις οθόνες μας: με πατριωτικές κορόνες, χούμορ (όχι χιούμορ) ορεινού καφενείου και, κυρίως, προβλέψεις. Που, περιέργως, βγαίνουν αληθινές. Εδώ και τρία χρόνια, λέει, ο Καρατζαφέρης είχε προτείνει τον Παπαδήμο για πρωθυπουργό. Επαίρεται, μάλιστα, ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν υιοθετήσει προτάσεις του, όπως... η προσφυγή στο ΔΝΤ! Μυστήρια πράγματα! Είναι μπροστά από την εποχή του το άτομο, ή ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε; Μήπως τον είχαμε υποτιμήσει; Μήπως δεν είναι φαιδρός αλλά φαιός;
Πριν από καιρό, είχε ερωτηθεί σε εκπομπή αν αποβλέπει σε πρωθυπουργικό θώκο. Είχε χαμογελάσει σιβυλλικά: "Δεν ήρθε ακόμη ο καιρός"! Μήπως να αρχίσουμε να ανησυχούμε;
Όταν ακόμα κλωθογύριζε το Μαξίμου για τη "μεταβατική", είχε δηλώσει πως πρώτο του αίτημα θα είναι η κατάργηση του νόμου για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών! Ο Άδωνις δε, ως αρμόδιος για τη ναυτιλία σε εκείνο το "κουφό" υπουργείο, θα ασχοληθεί με την πειρατεία στα ελληνικά καράβια. Πυροβολήστε τους! Ξέρετε εσείς...
Αύριο, στο Δημαρχείο Χολαργού-Παπάγου, οι Άδωνις και Αϊβαλιώτης θα μιλήσουν με θέμα "Προτάσεις για την έξοδο της πατρίδας από την κρίση, ενημέρωση για τα επιτεύγματα του ΛΑ.Ο.Σ". Θα ακολουθήσει περιοδεία του Αδώνιδος στα νησιά, με το έργο "Ο Μπουμπούκος υπουργός".
Η Αριστερά συζητάει και συζητάει και συζητάει...
Η στήλη "ΖαπΖαπ" της Ελευθεροτυπίας (15.11.11) αναφέρεται και στο "άλλο αγλάισμα του ΛΑΟΣ", τον Γ. Γεωργίου, ο οποίος, την πρώτη μέρα εγκατάστασής του ως αναπληρωτής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ασχολήθηκε με το καυτό πρόβλημα των τετραγωνικών του γραφείου του: "Εκανε ένα υπουργείο άνω-κάτω γιατί, λέει, το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού δεν μπορεί να είναι μικρότερο του υφυπουργού! "
Στο εξωτερικό, οι αντιδράσεις ήταν πιο άμεσες: το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα έπεσε σε βαριά κατάθλιψη (ως γνωστόν είναι αθώοι του αίματος), ενώ οι εβραϊκές οργανώσεις της Γερμανίας αναρωτήθηκαν πώς η κυβέρνησή τους θα συνομιλεί με δηλωμένους αντισημίτες. Χα! Μα, δεν συνομιλεί, αγαπητοί. Εκείνοι διατάζουν κι εμείς υπακούμε.
Ο ελληνικός λαός έδωσε, από την πρώτη κιόλας μέρα, αμέριστη εμπιστοσύνη στον Trilateral/Goldman Sachs πρωθυπουργό. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έπιασαν δουλειά, προτού προλάβει να γίνει ευρύτερα γνωστό το παρελθόν του. Ιδίως εκείνη η λεπτομέρεια που τον θέλει να μαγειρεύει με τον Σημίτη τα greek statistics, για να μπούμε στην ευρωζώνη -ενέργεια η οποία μας έφερε στην παρούσα ρακένδυτη κατάσταση! Υπήρξε επίσης διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την εποχή του Χρηματιστηρίου και άμισθος σύμβουλος του ΓΑΠ. Τώρα θα μας σώσει, πάντως.
Καμιά φορά αναρωτιέμαι: αν και όταν γίνουν οι εκλογές, ο ελληνικός λαός θα τους στείλει στο διάολο ή, για μια ακόμη φορά, θα ρίξει την ψήφο του με την ίδια ανεμελιά που πατάει το τηλεχειριστήριο; 

7 σχόλια:

marianaonice είπε...

Έτσι κι αλλιώς ο Καρατζαφέρης ομολογεί ότι ομολογεί ότι βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα... αλλά είναι ήσυχος λέει... γιατί το δικό τους άνθρωπο δεν θα τον αφήσουν να πτωχεύσει...
Αααχ και να αδελφέ μου που φτάσαμε...
:(

Λωτοφάγος είπε...

Κάτι ξέρει αυτός από δικούς τους ανθρώπους, Μαριάννα, έτσι;
Όλο λέω να πάρω εκείνο το βιβλίο του Ψαρά για τον Καρατζαφέρη και όλο το ξεχνώ. Θα το φροντίσω τα Χριστούγεννα.

Ναπoλέων είπε...

Μέρες σχόλης (κάπως...) που είναι τα Χριστούγεννα, ευκαιρία είναι να μάθεις πώς γίνονται οι κωλοτούμπες.
Όχι για να τίς κάνεις εσύ -προς ...λαού!- αλλά για να εντοπίζεις ευκολώτερα τους κωλοτουμπιστές.

Και στα σοβαρά:
Δεν έχω δει κάποιο άρθρο, κάποια ανάλυση, εδώ ή στις εφημερίδες, για το πώς και το γιατί μπήκε το (δηλωμένο) φασισταριό στην κυβέρνηση.
Αν έχεις εντοπίσει κάτι πές μου το.

- Οι ευρωπαίοι "εταίροι" δεν θεωρώ πιθανό να τό απαίτησαν.
- Ο Σαμαράς δεν νομίζω ότι τό ζήτησε.
Αυτός μόνο την Ντόρα ήθελε να αποκλείσει. Κακώς κατά την γνώμη μου, διότι «φούντο» θα πάνε όλοι μαζί... αλλά πάντως έτσι δείχνουν τα πράγματα.
- Ο Λουκάς δεν νομίζω ότι μπορεί να έθεσε θέμα τέτοιας «ευρύτερης» συμμετοχής στην κυβέρνηση συνενοχής... Τί 255 υποστηρικτές, τί 245...
- Ούτε ο Παπούλιας βέβαια.
- Μένει ο Γιώργος.
Να νόμισε άραγε ότι έτσι θα φθείρει την ΝΔ;;;
Να μην κατάλαβε ότι η μεγάλη ξεφτίλα στον ίδιον και στο ΠΑΣΟΚ πέφτει;;;
Ήδη τήν «πλήρωσε» ο Τζουμάκας στην Κέρκυρα...

Μυστήρια πράματα...
Για πείτε κι εσείς.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μία πιθανότητα είναι να λειτούργησε ως διασώστης του Γιωργάκη (με όλα τα καραγκιοζιλίκια φεύγω/μένω), για να παραμείνει πρόεδρος και πρωθυπουργός μέχρι τη συμπλήρωση των 4 ετών από την εκλογή του.
Σύμφωνα με το καταστατικό, έχει 6 μήνες περιθώριο μέχρι τις επόμενες εσωτερικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Στο μεταξύ, θα γίνουν (;) οι βουλευτικές εκλογές.
Αυτό κολλάει αν είναι πράγματι καρεκλοκένταυρος, δηλαδή σκέφτεται από μόνος του -κάτι το οποίο αμφισβητώ, διότι πιστεύω ότι άγεται και φέρεται από Νίκο, Αντρίκο και μάνα τους.

Οι εταίροι ίσως δεν το ζήτησαν, αλλά οι τραπεζίτες; Ίσως έχουν κάποιο σχέδιο για τον ΛΑΟΣ. Κάτι πέρα από τον εκφασισμό της Ευρώπης.
Δεν ξέρω, Ναπολέων. Υποθέσεις κάνω. Μήπως όλο αυτό που έγινε το φανταζόμασταν όταν ο Γιωργάκης έκανε τσάρκες στην Ευρώπη επί 7 μήνες;

Do it yourself είπε...

«Γιάαααα περάστε, γιά περάστε!(*)
Έχω πράμμα που σαλεύει!»


Άσε που μπορεί και να ξε-σαλεύει ή να ξεσαλώνει...

Άσε που σηματοδοτεί και μιά "Do It Yourself" επανάσταση...

-----------------
(*) από το duityrself.blogspot.com

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Μετά από πολύ καιρό σχολιάζω εδώ, αν και σε παρακολουθώ καθημερινά.

Οι χουντικοί κρύφτηκαν πίσω από τον χαβαλέ και την γραφικότητα. Αξιοποίησαν την αφασική lifestyle αντιμετώπιση της πολιτικής από τον κόσμο που όσο όλα πήγαιναν καλά, δεν κοίταζε τι γίνεται γύρω του. Θυμάστε τότε που μας στέλνανε για μπάνιο την ημέρα των εκλογών πχ;

Σε αυτό ήρθε κερασάκι η αριστερά που δεν μιλάει/συνεργάζεται/συναινεί κλπ, που ζει στον πλανήτη Άρη και αφήνει κενό το οποίο εκμεταλλεύεται ο κάθε λαϊκιστής.

Σε συνεργασία με τις έμμισθες/πρόθυμες καλτσοδέτες του Κοινοβουλίου και με την ανοχή της κοινωνίας, φτάσαμε στην εκτροπή.

Κάπως έτσι φτάσαμε εδώ: να κυβερνάνε οι χουνταίοι κάτω από έναν μη εκλεγμένο πρωθυπουργό. Να παίρνει τα ίδια μέτρα με τον ΓΑΠ, αλλά τώρα να μην κουνιέται φύλλο.

Ας προσέχαμε.

Από την άλλη αυτή η ιστορία θα έχει και ένα καλό: την αναμόρφωση του πολιτικού μας συστήματος, εν είδει νέας μεταπολίτευσης.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

O λαός είναι στον κόσμο της Αγριας Παπαρούνας κ οι ακροδεξιοί συνεχίζουν κ κανουν δουλειά!!!