Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ημέρα Εθνικής Αναισθησίας

Όλες οι πληγές του Φαραώ συνυπήρξαν σήμερα στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας:

Έχουμε εσωτερική κυβέρνηση Γιωργάκη και Βαγγέλη,

Έχουμε εξωτερική κυβέρνηση Dr Strangelove (βλ. την ταινία "SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα"),

Οι μισθοί και οι συντάξεις μας συρρικνώνονται από μέρα σε μέρα,

Διαθέτουμε την πλέον ανίκανη και φαύλη κρατική μηχανή που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί,

Τα σκουπίδια συσσωρεύονται στους δρόμους διότι το πελατειακό σύστημα στους δήμους κατέρρευσε,

Λεωφορεία και τρένα έμειναν ακίνητα για τον ίδιο λόγο, και

Καπάκι άνοιξαν οι ουρανοί!

Οι απεργοί γνώριζαν εδώ και μέρες για την ριζική αλλαγή του καιρού. Μπορούσαν να αναβάλουν για μία μέρα την απεργία τους, διευκολύνοντας το πλέον ταλαιπωρημένο κομμάτι του πληθυσμού να φτάσει στη δουλειά του, χωρίς να δώσει το γλίσχρο μεροκάματό του σε ταξί. Δεν γνωρίζω αν η απόφαση για τις κινητοποιήσεις ήταν ομόφωνη ή ελήφθη μόνο από τα συνήθη πασοκικά ή νεοδημοκρατικά παχύδερμα.

Για μια ακόμη φορά, οι άνθρωποι που πληρώνονται με μισθούς πείνας και τρέμουν μήπως χάσουν την -συνήθως ανασφάλιστη- δουλειά τους, ήταν όμηροι αυτών που διορίστηκαν ρουσφετολογικά, στηρίζουν τόσα χρόνια το σάπιο πολιτικό σύστημα και σαδιστικά βασανίζουν το κοινωνικό σύνολο! Άλλωστε, η συμπεριφορά τους απέναντι στους επιβάτες δείχνει το επίπεδο και τη νοοτροπία τους. Όσοι χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, το γνωρίζουν καλά.

Όσο για το ζήτημα της αποκομιδής, αυτό βρομάει ακόμα περισσότερο από τα ίδια τα σκουπίδια. Άτομα που προσλαμβάνονταν για την καθαριότητα, γρήγορα δικτυώνονταν και χώνονταν στα γραφεία, συμβάλλοντας στην τριτοκοσμική εικόνα των πόλεών μας. Δήμαρχοι, εργολάβοι και εργαζόμενοι συνεργάζονταν αρμονικά για χρόνια. Κάθε φορά που οι συμβάσεις έληγαν, η δημόσια υγεία κινδύνευε. Ακριβώς όπως μέχρι πρόσφατα είχαμε αποκλεισμό της εθνικής οδού κάθε Δεκέμβριο από τους αγρότες, επειδή τότε τελείωναν οι γεωργικές εργασίες στο κάμπο της Θεσσαλίας! 

Οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ όφειλαν να μαζέψουν τα σκουπίδια πριν από τη σημερινή βροχή. Για να μην φράξουν οι σακούλες τα φρεάτια, για να μην διαλυθεί το περιεχόμενο, για να μην καταστραφούν τα ανακυκλώσιμα υλικά που οι πολίτες συγκεντρώνουν με προθυμία. 

Όλοι αυτοί επέδειξαν αναλγησία και αδιαφορία. Το να μιλήσω για κοινωνική αλληλεγγύη, το θεωρώ ανεδαφικό!

1 σχόλιο:

Elva είπε...

Σκετη θλιψη,Λωτοφαγε, και απ οπου και να το δει κανεις δεν φαινεται..φως στο τουνελ που εχει μπει η χωρα! :(
Ποτε θα καταλαβει ο κοσμος στην Ελλαδα οτι πρεπει να υπαρξει αλληλεγγυη γιατι αλλιως δεν κανουμε τιποτα! Ο καθενας συνεχιζει να βλεπει τα πραγματα απο τη δικη του σκοπια και μονο...