Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Πονάει αφτί; Κόψε κεφάλι!


(Η εικόνα είναι από το http://www.tsantiri.gr, με θέμα τη Χιλή

και το ντοκιμαντέρ του "Εξάντα" "Πωλείται ζωή")

"Η ΕΥΔΑΠ πληρώνει ξένες γλώσσες στα παιδιά εργαζομένων", κραυγάζει το σημερινό "Έθνος", συνεχίζοντας: "Πρόκειται για βοήθημα που προβλέπεται από τις συλλογικές συμβάσεις και απαλλάσσει χιλιάδες υπαλλήλους από το βάρος της πληρωμής διδάκτρων εδώ και πολλά χρόνια".

Μας οδηγεί εντέχνως στην αμφιβολία: "Η ΕΥΔΑΠ θεωρεί ότι είναι μια κοινωνική παροχή, ενώ από πλευράς των εργαζομένων υπογραμμίζεται ότι προβλέπεται στις συλλογικές συμβάσεις και έχει δοθεί ως αντιστάθμισμα αντί αυξήσεων."

Για να φτάσει στο διά ταύτα: "Το θέμα των προνομίων εργαζομένων σε ΔΕΚΟ επανέρχεται σε μια εποχή που το κράτος αναζητεί εσπευσμένα, έως 17 Οκτωβρίου, τεχνικούς και νομικούς συμβούλους για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Ανάλογοι προβληματισμοί όμως για τα κεκτημένα των εργαζομένων υπάρχουν και σε άλλες ΔΕΚΟ, όπως στη ΔΕΗ."

[Με παρόμοιο τρόπο, 'Έθνος" και λοιποί, ξεκίνησαν πριν από ενάμιση χρόνο τη δυσφήμιση του "ενός εκατομμυρίου δημοσίων υπαλλήλων", που έγιναν επτακόσιες χιλιάδες μετά την απογραφή και τελικά αποδείχθηκε ότι τα "ρετιρέ" ήταν ελάχιστα και, φυσικά, χαϊδεμένοι των δύο κομμάτων εξουσίας. Όσοι χαιρέκακοι πίστεψαν τότε πως η επίθεση θα περιοριζόταν σε αυτούς, είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται ή να χάνεται εντελώς!] 

Ιδιωτικοποίηση του νερού (βλ. Χιλή), της ενέργειας (βλ. ΗΠΑ) και ξεπούλημα του χρυσού της Χαλκιδικής με τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος (βλ. Αφρική)! Αυτό είναι το ζητούμενο. Δεν με ενδιαφέρει αν θα δοθούν έναντι πινακίου φακής. Το θέμα είναι πως δεν ανήκουν σε κανέναν Βενιζέλο ή Γιωργάκη. Δεν ανήκουν ούτε καν σε εμάς

Οφείλουμε να τα προστατεύσουμε και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Το "Έθνος" κάνει τη δουλειά του, αλλά εμείς ας σοβαρευτούμε, επιτέλους.

Όχι μόνο ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας -αυτή η ελεεινή νοοτροπία που δημιούργησαν το ΠΑΣΟΚ και οι ψηφοφόροι του.

Όποιον θεωρεί πως η ΕΥΔΑΠ πρέπει να πουληθεί, προκειμένου να πάψουμε να πληρώνουμε τα μαθήματα των υπαλλήλων της, τον παρακαλώ να πάει στον ψυχίατρο: πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό!

2 σχόλια:

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

To ότι αφήνουμε καργιόληδες δημοσιογραφίσκους να επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση του νερού λες κ πρόκειται για τη Nike, είναι πραγματικά απαράδεκτο.

Επίσης, από πότε οι παροχές μιας Α.Ε. είναι κάτι που αφορά δημοσιογράφους. Κ οι υπαλληλοι της P&G ή της Colgate έχουν παροχές που δεν έχουν οι υπόλοιποι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Για ποιο λόγο δε βγαίνει ο ρουφιανάκος να σπιλώσει την Procter ή την Colgate? Για ποιο λόγο δε βγαίνει να κάνει κριτική για τα bonus των στελεχών που διαλύουν τις εταιρείες με τις αποφάσεις τους ή για τις παροχές των CEO, CFO κ των λοιπων διοικητικών;
Eπίσης, τα συνδικαλιστικά σκουπίδια της ΓΣΕΕ, της ΕΥΔΑΠ κ της ΑΔΕΔΥ πρέπει να αρχίσουν να τρέμουν να κυκλοφορήσουν!
Τέτοιο ξεπούλημα ούτε οι Γερμανοτσολιάδες το 1941-1945.

YΓ. Οι υπάλληλοι της Eurobank παίρνουν κουπόνια αξίας 50 ευρώ για supermarkets & restaurants.
Οταν κρατικοποιηθεί κ επισήμως η τράπεζα να κοπούν τα κουπόνια των προνομιούχων κ να μείνουν μόνο οι αμοιβές Νανόπουλου κ Μπαλλή!

Λωτοφάγος είπε...

@ Σοβαρά; Δεν ήξερα ότι υπήρχαν τέτοια προνόμια.
Όχι ότι αλλάζει κάτι, φυσικά. Οι ρουφιανάκοι πληρώνονται από τους επιχειρηματίες για να απαξιώσουν οτιδήποτε είναι δημόσιο -από τη γη μέχρι τον ταχυδρομικό διανομέα!

"Αγγαρείαν εκτελώ, ποινήν εκτίω", που έλεγε κι ο Βύρων.