Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Υπουργείο Ξυλοδαρμού του Πολίτη (ΞΥ.ΠΟΛ.)


α) Τα σημερινά ανδραγαθήματα των ΜΑΤατζήδων θα τα μάθατε ήδη:

  • Κακοποίησαν αναίτια άοπλο πολίτη,
  • Έσπασαν τα δόντια ξένης ρεπόρτερ,
  • Κλότσησαν (και πάλι) τον ταλαίπωρο τον διάσημο σκύλο Λουκάνικο ή Θοδωρή, ο οποίος παραμένει ο μόνος αυθεντικός (και ανθεκτικός) αντιεξουσιαστής σε αυτή τη χώρα,
  • Προπηλάκισαν έλληνες και ξένους δημοσιογράφους και χτύπησαν τον ρεπόρτερ του "Κόκκινου 105,5" Παναγιώτη Αντωνογιαννάκη,
  • Έριξαν (και πάλι) χημικά μέσα στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος! Εύγε στους εργαζομένους του Μετρό, οι οποίοι στάθηκαν ξανά στο ύψος των περιστάσεων.

Η ΓΑΔΑ... διέταξε έρευνα. Ψωνίσαμε από σβέρκο! Ο Υπουργός Ξυ.Πολ., με το πλέον κατάλληλο όνομα Χ. Παπουτσής, τι ακριβώς εποπτεύει; 

Για βιντεάκια και φωτογραφίες, δείτε http://parallhlografos.wordpress.com/2011/10/05/τι-έγινε-στις-απεργιακές-κινητοποιήσ/

β) Το Σάββατο, ο εμίρης του Κατάρ εξαγόρασε ποσοστό της "Ελληνικός Χρυσός", συμφερόντων (surprise, surprise!) Μπόμπολα, η οποία έχει διαδεχθεί την καναδική TVX Gold . Προφανώς, κανείς δεν τον ενημέρωσε με ποιον τρόπο έφυγαν οι Καναδοί. Θα το μάθει σύντομα, όμως, αφού κινήσεις πολιτών και περιβαλλοντικές οργανώσεις της Χαλκιδικής ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας! Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του Γιωργάκη, ο οποίος ήταν πανευτυχής, παρότι το Δημόσιο σχεδόν ποτέ δεν συμμετέχει στα κέρδη από την εξόρυξη του ορυκτού ΜΑΣ πλούτου!

Πανευτυχής είναι κι ένας παλιός μας γνώριμος: ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας. Για όσους τον ξέχασαν, θυμίζω ότι, ως υφυπουργός Οικονομίας, ενεπλάκη στο τελευταίο (;) σκάνδαλο της κυβέρνησης Σημίτη, παραμονές των εκλογών του 2004, όταν κατασκευαστική εταιρεία ετοιμαζόταν να χτίσει πολυτελείς κατοικίες μέσα στο δάσος της Σιθωνείας Χαλκιδικής! Ο Γιωργάκης -που είχε πάρει ήδη το "δαχτυλίδι" από τον κοντό- απέπεμψε ακαριαία τον, και "Αρ-Πάχτα" επονομαζόμενο, υφυπουργό, και διέγραψε από τα ψηφοδέλτια άλλους 9 βουλευτές που είχαν υπογράψει τη ντροπολογία: Aνθόπουλο, Kατσανέβα, Kουρουμπλή, Kίρκο, Διαμαντή, Bούγια, Xρυσανθακόπουλο, Στρατηλάτη και Φλώρο. Έχτιζε, βλέπετε, το προφίλ του αδιάφθορου τότε...

Ο Βούγιας παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα, ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής "καθάρισε" το όνομά του όταν είπε όχι στο Μεσοπρόθεσμο με έναν πύρινο λόγο στη Βουλή τον Ιούνιο!

Έγραφα χθες για το νέο είδος Pasokus Metanoimenus: φαίνεται ότι, στον Δήμο Αριστοτέλη, είτε δεν έχει ακόμη εμφανιστεί, είτε οι κάτοικοι πάσχουν από αλτσχάιμερ. Γι' αυτό και ψήφισαν πέρυσι ως δήμαρχο τον περίφημο "Αρ-Πάχτα"! 

γ) Θα κλείσω με μια καλή είδηση από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

Αύριο, στις 8 το βράδυ, οργανώνει στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου εκδήλωση, με στόχο να συγκεντρωθούν βιβλία για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών φορέων όπως οι Φυλακές Γυναικών Ελαιώνα, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, οι Παιδικές Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα, το Σισμανόγλειο νοσοκομείο, το Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» και το Γηροκομείο Αθηνών. Αντί εισιτηρίου, οι θεατές θα προσφέρουν ένα τουλάχιστον βιβλίο από τη βιβλιοθήκη τους!

Συμμετέχουν μουσικά οι Χρήστος Θηβαίος, Νατάσσα Μποφίλιου & Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Το αγαπημένο τους βιβλίο παρουσιάζουν οι Γιώργος Αμιράς, Νίκος Ορφανός & Φώτης Σεργουλόπουλος.

4 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

φιλ-Λωτ,

α) Λάθος ο νέος τίτλος του πρώην υπουργείου ...ΠΡΟΠΟ!
Παπουτσωμένοι είναι με κάτι φοβερές μπότες, όχι ξυπόλητοι!
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί τό 'παιζαν συνέχεια τα κανάλια...
Είναι ΕΙΔΗΣΗ αυτό;;;
Η πάγια πρακτική τους είναι, τις πάγιες εντολές που έχουν εκτελούν, η -σκληρή και εντατική!- εκπαίδευσή τους μόνον αυτό έχει ως περιεχόμενο κι η αρματωσιά τους μόνον γι' αυτό κάνει...
Πού είναι λοιπόν η ΕΙΔΗΣΗ;;;

β) Χαρά στη μνήμη σου ή το ψάξιμό σου ...ή και τα δυό!
Σέ λατρεύω.

γ) Δώσε μου, σέ παρακαλώ, περισσότερα στοιχεία για το ...κίνημα των βιβλιοθηκών.
Έχω πολλά να τούς στείλω.

ELvA είπε...

Εχουν πλεον γινει ρεζιλι των σκυλιων και σε διεθνες επιπεδο οι εντολοδοχοι αλλων κυβερνησεων, αφου ξεσπουν μεχρι και σε ...αθωα σκυλια! Η ειδηση για βια σε ανθρωπους και ζωα, εκανε το γυρο του κοσμου!
Μιλανε και για παρακωλυση του ...εργου τους, λογω της...απεργιας! Τι αλλο θα ακουσουμε; :(

Λωτοφάγος είπε...

@ α) Είναι πράγματι Παπουτσ-ωμένοι, Ναπολέων.
Γιατί δεν καταλαβαίνεις; Παίζουν το τελευταίο τους χαρτί: την τρομοκράτηση των ανθρώπων. Όπως είπε κάποιος ακροατής τις προάλλες, "μόνο οι 30.000 που θα τεθούν σε εφεδρεία να κατέβαιναν στην πορεία, αυτή θα ήταν πολύ μεγαλύτερη"! Κατά την πάγια συνήθειά τους, όμως, διαδρομίζονται προσπαθώντας να γλιτώσουν και να πληρώσει κάποιος άλλος τη ΔΙΚΗ τους πολιτική επιλογή!

β) Και τα δυο! Σεμνά ευχαριστώ. :)

γ) Χθες "πλήρωσα" 2 βιβλία ως εισιτήριο στη Στοά. Από ό,τι είδα, η "ψαριά" ήταν πολύ καλή, και η προσέλευση ενθουσιώδης!
Έλα σε επαφή με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, σχετικά με το πού μπορείς να στείλεις. Επίσης, στις Φυλακές Γυναικών Ελεώνα Θήβας και στο Γηροκομείο Αθηνών. Είναι καλοί προορισμοί.
Τώρα που οι κουίσλινγκ διαλύουν πρώτα και κύρια τις πολιτιστικές δομές, οφείλουμε να αντιδράσουμε με αλληλεγγύη.

Λωτοφάγος είπε...

@ Την ίδια στιγμή, Έλβα, η εγκληματικότητα αυξάνεται ραγδαία. Ελπίζουν ότι αυτό θα μας απασχολήσει τόσο, ώστε να μην αντιδρούμε στο ξεπούλημα και την εξόντωσή μας.
Άκουσα και το εξής νόστιμο: ληστές που φίμωσαν και έδεσαν ηλικιωμένο ζευγάρι στο Κορωπί, πήραν χρηματοκιβώτιο (!) και δύο καραμπίνες (!!). Νομίζω ότι τα λάφυρα δίνουν μια καλή εικόνα της νοοτροπίας που δημιούργησαν τα 30 πασοκοχρόνια!