Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

"Ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτε"...

... κατέληγε ένα παλιό ανέκδοτο, του οποίου ο ήρωας είχε υποστεί τα πάνδεινα αλλά διατηρούσε την αισιοδοξία του.

"Ευτυχώς, που έχουμε τεθεί υπό διεθνή έλεγχο", διότι αλλιώς, "η ελληνική οικονομία, χωρίς τον έλεγχο της τρόικας, θα είχε εκτροχιαστεί", μας δήλωσε ο ανεκδιήγητος υπερ-υπουργός (τόσο σε κιλά όσο και σε αρμοδιότητες) Οικονομικών.

Δηλαδή ισχυρίζεται ότι δεν έχει εκτροχιαστεί η οικονομία. Δεν έχει ξεφύγει η ανεργία. Δεν κλείνουν επιχειρήσεις κάθε μέρα. Δεν έφυγαν δισεκατομμύρια στην Ελβετία -προϊόν φοροδιαφυγής και ρεμούλας. Δεν διαλύονται σπίτια, όνειρα και ζωές. Δεν φεύγουν τα καλύτερα μυαλά για την "Αστραλία", όπως την εποχή της Γεωργίας Βασιλειάδου. Δεν πωλείται ο φυσικός πλούτος της Ελλάδας αντί πινακίου φακής. 

Τι ακριβώς ονομάζει "εκτροχιασμό" ο Ευάγγελος (που μάλλον Δυσ-άγγελος έπρεπε πλέον να ονομάζεται); Πιστεύει ότι μπορεί ακόμα να μας τρομάζει με τα ίδια ψέματα; 

Όπως έγραψε ο Γιώργος Δελαστίκ στο "Έθνος" προχθές (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63389126), "Προαποφασισμένα από τον Ιούλιο είναι τα νέα μέτρα λεηλασίας του εισοδήματος του ελληνικού λαού που θα επιχειρήσει να περάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου στο αμέσως επόμενο διάστημα, προφασιζόμενη δήθεν απρόβλεπτες πιέσεις από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ο γερμανικός Τύπος αναφερόταν αμέσως μετά τη σύνοδο της 21ης Ιουλίου σε πρόσθετα μέτρα που θα λαμβάνονταν στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο". 

Ήδη από το 2009, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, η ΕΛΣΤΑΤ διόγκωσε το έλλειμμα από το 12% στο 15,4%, για να φανεί μεγαλύτερο από της Ιρλανδίας και να ξεκινήσει από την Ελλάδα η καταστροφή του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων (μιλώ για δικαιώματα και όχι για προνόμια).

Να υπενθυμίσω ότι η κα Γεωργαντά είναι καθηγήτρια Οικονομετρίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η οποία απολύθηκε από τον Βενιζέλο μαζί με την πλειονότητα των μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, παρόλο που είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου. 

Αν αυτή η καταγγελία συνδυαστεί με τις ανέμελες αποκαλύψεις του Στρος-Καν περί συνομιλιών του με τον Γιωργάκη ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2009 και τα άσκοπα σούρτα φέρτα του αεικίνητου πρωθυπουργού επί έξι μήνες προτού μας ανακοινώσει την υποδούλωσή μας με φόντο το Καστελόριζο, συμπληρώνεται η εικόνα του προαναγγελθέντος θανάτου μας.

Παρά τις περικοπές, ο λογαριασμός δεν τους βγαίνει. Η αφαίμαξη δεν αποδίδει. Οι δυστυχείς φορολογούμενοι δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ -πόσω μάλλον το χαράτσι στα ακίνητα. Ο ΦΠΑ δεν εισπράττεται, διότι η κατανάλωση υπέστη καθίζηση. Παρά τις απολύσεις, τις μετατάξεις και τις συνταξιοδοτήσεις, οι δημόσιες δαπάνες αυξάνονται, αφού οι πραγματικοί χρυσοκάνθαροι που απομυζούν το Δημόσιο  πολλαπλασιάζονται. Τα διάφορα εκσυγχρονιστικά προγράμματα που εξαγγέλλονται με τυμπανοκρουσίες είναι καταδικασμένα εκ των προτέρων, διότι είναι φτιαγμένα άρπα κόλλα! 

Για να αλλάξει κάτι παρωχημένο, πρέπει κάποιοι να δουλέψουν. Να μελετήσουν τις παθογένειες, να σκεφτούν λύσεις διεθνώς πετυχημένες και να καταστρώσουν ολοκληρωμένες και βιώσιμες προτάσεις. Πλάκα με κάνεις; Αν τα χαϊδεμένα παιδιά του ΠΑΣΟΚ ήθελαν να δουλέψουν, δεν θα γράφονταν στο ΠΑΣΟΚ! 

Είναι τόσο ανίκανοι, ώστε ούτε καν τα αυθαίρετα κατάφεραν να "τακτοποιήσουν" και να εισπράξουν τα πρόστιμα. Όπως γράφει το "Ποντίκι" (http://topontiki.gr/article/22144), από τον νόμο ξέφυγαν... 1.000 παραδοσιακοί οικισμοί: οι Κυκλάδες, η Λέσβος, περιοχές στην Κρήτη, τη Χίο, τη Σάμο, την Κέρκυρα, την Αργολίδα και αλλού! 

Όμως, η καταστροφή δεν είναι μόνο οικονομική ή κοινωνική. Είναι και πολιτιστική.

«Μήγαρις έχω άλλα στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα;», έγραφε ο Διονύσιος Σολωμός. Όταν οι Έλληνες έχασαν την ελευθερία τους επί 4 αιώνες, διατήρησαν τη γλώσσα, δηλαδή τον πολιτισμό τους. Η σημερινή κυβέρνηση απειλεί να μας στερήσει και τα δύο. Τα πανεπιστήμια έχουν διαβρωθεί από την κομματοκρατία, και η Α. Διαμαντοπούλου κάθε άλλο παρά ενδιαφέρεται για την αναγέννησή τους, οι πρώτες δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης συρρικνώθηκαν σε φωτοτυπίες, οι τέχνες και τα γράμματα ανέκαθεν περιφρονούνταν από τους άξεστους κυβερνήτες (εκτός κι αν τα ασκούσαν "ημέτεροι") και η γλώσσα υφίσταται κάθε μέρα ομαδικό βιασμό από πολιτικούς, δημοσιογράφους και κανάλια!

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ομαδική αντίδραση, αδέλφια. Οι παλιοί διαχωρισμοί "εσείς οι δημόσιοι κι εμείς οι ιδιωτικοί" δεν έχουν κανένα νόημα πια. Βράζουμε όλοι μαζί στην ίδια μαρμίτα. Οι αδιέξοδες χωριστές συγκεντρώσεις και πορείες κάνουν τους εχθρούς μας να χαίρονται.

Οφείλουμε επίσης να ανακαλύψουμε ξανά την ταξική μας συνείδηση. Δεν είναι δυνατόν να προγραμματίζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και να απεργούν όλα τα ΜΜΜ. Εντάξει, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν διαθέτουν κοινωνική ευαισθησία και μας έχουν γενικώς χεσμένους, αλλά οι υπόλοιποι θα έπρεπε να διευκολύνουν τους διαδηλωτές.

Ας ελπίσουμε ότι θα πάψουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας, για να μην μας φάνε όλους μαζί...

4 σχόλια:

Εκτορας είπε...

Ασχολείσαι ακόμα ε; καλά κάνεις δε λέω, οκ μη με παρεξηγήσεις!
Ομαδική αντίδραση---> φάνηκε και με τους "αγανακτισμένους" τώωωρα? λέω τώρα 'γω..
Ταξική συνείδηση. Α, αυτή την έχουμε ανακαλύψει προ πολλού! = πατάω επί πτωμάτων ρουφιανεύω απ'εδώ παν και οι άλλοι "ελληνική philoxenia" κλ,π κλ,π

Τέσπα μια καλημέρα είπα να πω αλλά είπα και αυτά. Άντε να δούμε Λωτοφάγε, πόσο ακόμα!

Λωτοφάγος είπε...

Έκτορα, ξέρεις πολύ καλά πως σε αυτό το ιστολόγιο είσαι πάντα ευπρόσδεκτος και χαίρομαι πολύ όταν δίνεις το παρών.
Μπορείς να το κάνεις συχνότερα;

Το κίνημα των Αγανακτισμένων είχε δύο σοβαρές πληγές:
1)όσους μούντζωναν αυτούς που είχαν ψηφίσει -και που είναι πάντα έτοιμοι να τους ξαναψηφίσουν- και φυσικά
2)την προσπάθεια καπελώματος που διέλυσε την αμεσοδημοκρατική διαδικασία.
Αν προσθέσεις την άγρια καταστολή εναντίον ανθρώπων που μόλις είχαν σηκωθεί από τον καναπέ τους, καταλαβαίνεις γιατί το κίνημα πήγε διακοπές και ίσως να μην ξαναγυρίσει με ειρηνική μορφή.

Ektoras είπε...

Αγαπητέ μου φίλε, γιατί έτσι σε νιώθω, όποτε μπαίνω στη λεγόμενη μπλογκόσφαιρα, πάντα σε επισκέπτομαι και άντε ακόμα 4-5 άτομα πλέον. Μακάρι να είχαμε "γνωριστεί" 4 χρόνια νωρίτερα που έμπαινα καθημερινά είχα άλλο ιστολόγιο, με άλλου είδους αναρτήσεις, που ξεσήκωσαν ολάκερο φοραδομπερέ ( σήμερα θα ξεσήκωναν τον Μπένι...)
Απλά πλέον, το ίντερνετ το χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά για ενημέρωση - διασκέδαση, μιας και είμαι εκ πεποιθήσεως πλέον απολιτίκ. (Πρίν με "επικρίνεις" μιας και γνωρίζω τις θέσεις σου θα ψηφίσω το κατιτίς μου στις επόμενες εκλογές, οι λόγοι γνωστοί). Υπάρχουν και περίοδοι που απέχω σχεδόν παντελώς. Π.χ. τους τελευταίους 10 μήνες που ήμουν "απασχολήσιμος" επί 24ωρου βάσεως...σοσιαλισμό λέγε με. Σε ευχαριστώ για την εξαιρετική φιλοφρόνηση γι'αυτό και 'γω μακροσκέλησα ως προς τους λόγους.

Τώρα όσα αναφέρεις γι τους "Αγανακτισμένους", είναι πέρα για πέρα αληθή! Έτσι ακριβώς είναι, δεν έχω να προσθέσω τίποτ'άλλο, ακριβώς τα ίδια θα έγραφα προσωπικά εαν εζητούντο η θέση μου περί του όλου θέματος. Ήδη είχα εκφράσει τις επιφυλάξεις μου, από την στιγμή που συμμετείχα 2-3 φορές, ακριβώς για τους λόγους που ανέφερες.

Όσο για την ταξική συνείδηση έχει μετατραπεί σε τοξική! Τους λόγους τους ανέφερα στο πρώτο σχόλιο.

Καλό Σαββατοκύριακο, εις το "επανιδείν"...

...Ατακαδόρ είπε...

«απολύθηκε από τον Βενιζέλο μαζί με την πλειονότητα των μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, παρόλο που είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου»

Tούς έβαλαν για να εξυπηρετούν τους κομματικούς τους στόχους.
Και, όταν απότυχαν στον ρόλο τους, γιατί να μήν τούς απολύσουν;

Παραξενεύεσαι για τέτοια, ωρέ Λωτοφάγε, ακόμα;;;
Μετά από 30 χρόνια ΠΑΣΟΚοκρατία;;;