Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τι ακούνε τα αφτάκια μου!


Δεν μας έφταναν οι φήμες περί πτώχευσης που σέρνονται εδώ και μήνες, ο διασυρμός της χώρας μας ακόμα και από προχθεσινούς ξεβράκωτους όπως οι Σλοβάκοι και οι αλλεπάλληλες δηλώσεις κάθε καρυδιάς καρυδιού σχετικά με το -ζοφερότατο- μέλλον μας, έχουμε και τους εδώ εξυπνάκηδες να μας κάνουν τα νεύρα κρόσια για κουρτίνες:

Ακούσαμε τις προάλλες την περήφανη υπουργό Παιδείας να μιλάει για το "ψηφιακό σχολείο" (λέγε με CD) και για το "πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό" (τουτέστιν... τις φωτοτυπίες)! Μου θύμισε εκείνον τον καταπληκτικό ορισμό "άτομα με ειδικές ικανότητες" που δόθηκε στους συνανθρώπους μας με αναπηρία. Λες και οι ειδικές ικανότητες τούς επιτρέπουν να πετάνε πάνω από τα παρκαρισμένα πάνω σε πεζοδρόμια αυτοκίνητα ή πάνω από τα περίπτερα που διακόπτουν ετσιθελικά την ειδική διάβαση τυφλών! 

Το πρόβλημα είναι πως η Άννα Διαμαντοπούλου δεν θα λογοδοτήσει ποτέ, ούτε για το χαρτί που αγόρασε σε τιμές εξωφρενικές ούτε για τα εκατομμύρια που θα κοστίσουν οι φωτοτυπίες και τα CD και, φυσικά, ούτε για το γεγονός ότι τα βιβλία θα τα μοιράσει... ο Άη Βασίλης!

Κάπως έτσι εξανεμίζονται οι περικοπές και τα χαράτσια που πληρώνουμε όσοι αρνηθήκαμε να αποκτήσουμε υπεράκτιες ή να στείλουμε τα λεφτά μας εσωτερικά στην Ελβετία.

Διότι την εξουσία δεν την ασκεί κάποιο κόμμα που προήλθε από παρθενογένεση, αλλά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι κατεξοχήν υπεύθυνο για τους διεφθαρμένους ψηφοφόρους, τα αυθαίρετα, τη φοροδιαφυγή, τα άδεια ασφαλιστικά ταμεία, την τεράστια ανεργία και την κατασπατάληση επιδοτήσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. 

Το καλυτερότερο, όμως, το άκουσα χθες βράδυ από δημοσιογράφο του Σκάι, ο οποίος μιλούσε για τις μολότοφ που εκτοξεύθηκαν εναντίον των γραφείων του καναλιού, μετά τον αγώνα με τη Μαρσέιγ. Στην προσπάθειά του να μας πείσει ότι ήταν άκρως επικίνδυνη μια τέτοια επίθεση στις 9 το βράδυ, ανέκραξε: ".... διότι δεν είμαστε δημόσια υπηρεσία για να φεύγουν οι εργαζόμενοι μέχρι τις 6"! (!;!;) 

Λίγο νωρίτερα, ο πολύς Μπάμπης Παπαδημητρίου στο ίδιο κανάλι, αποκαλούσε το ελληνικό Δημόσιο "τελευταίο σοβιετικό κράτος στην Ευρώπη"! 

Κακώς διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας εκεί στον Σκάι επειδή σας έχουν κάνει στόχο. Σκεφτείτε πρώτα τι λέτε και για ποιους τα λέτε. Αν θέλουμε κρατική προπαγάνδα, βλέπουμε ΕΡΤ, που είναι και αυθεντική και απαλλαγμένη πλέον από τον Παναγόπουλο!

Υ.Γ. Πριν από λίγο πληροφορήθηκα ότι ο γνωστός συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης έγραψε πριν από λίγες μέρες στο Twitter το εξής απίστευτο: "Εάν η κόρη μου μου φερθεί όπως η Μυρσίνη Λοΐζου στον μπαμπά της, θα την καταραστώ από τον τάφο να μην ξαναχύσει ποτέ"!!!

Ουδέν σχόλιο. Ούτε για τον συγγραφέα ούτε για το νέο του πόνημα...

3 σχόλια:

ELvA είπε...

Απο που να πιασει κανεις και που να συνεχισει;Ολοι ανοιγουν το στομα τους και χωρις να σκεφτουν τι μυδρους πετανε, λενε εκει ο τι τους κατεβει! Ξερεις φιλε Λωτοφαγε, τους εχω ολους βαρεθει στη χωρα αυτη! Για το μονο που χαιρομαι ειναι οτι δεν χρειαζεται να τους βλεπω και να τους ακουω στη Τιβη!
Εχει κι ενα καλο η..ξενητια, πως να το κανουμε! ;)

Για το σχολιο του Χωμενιδη, μονο θλιψη για το οτι καποιοι λεγονται... συγγραφεις! :(

Λωτοφάγος είπε...

Τυχερή είσαι, Έλβα. Έχεις τη δυνατότητα της επιλογής, ενώ ταυτόχρονα δεν σε διαβρώνει η συνεχής τρομολαγνεία, στην οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον να αντισταθούμε.

Σχετικά με τον Χωμενίδη -προϊόν του λάιφ στάιλ της δεκαετίας του 1990, διάβασε αν θες τι έχει γράψει ο Γαλαξιάρχης, με τίτλο "Το σοφό (κωλο)παιδί", από όπου έμαθα και για το επίμαχο tweet:

http://parallhlografos.wordpress.com/2011/09/13/sofokolopaidi/

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.