Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Περί τυφλότητος

"Το 2% των κατοίκων της Ζακύνθου δηλώνει εκ γενετής τυφλό"!

Καταλάβατε γιατί τα χελωνάκια που φθάνουν τελικά στη θάλασσα του Λαγανά είναι λίγα; Διότι οι Ζακυνθινοί δεν τα βλέπουν και τα πατούν!




5 σχόλια:

celin είπε...

xaxa,σωστος!
Να ζησει ο Σαραμαγκου!

Ενταξει, αυτα ειναι καραγκιοζιλικια, αλλα αυτοι που πρεπει να τιμωρηθουν πρωτα ειναι οι κρατικοι φορεις που τους την εβγαλαν τη συνταξη.
Η ομαλη λειτουργια ενος κρατους δε προυποθετει αγιους πολιτες
(αυτα δεν υπαρχουν)
προυποθετει ομως-αν οχι αγιο γιατι ουτε αυτο υπαρχει-εντιμο κρατος με εντιμους κρατικους λειτουργους.

Οταν τα βλεπεις ολα σαπια, δυστυχως ειναι δυσκολο να μη σαπισεις κ εσυ. Αλλα η πρωταρχικη κ υπαιτια σαπιλα ειναι αυτη της γαλαζοπρασινης συμμοριας!!

Λωτοφάγος είπε...

@ Συμφωνώ, φίλε μου, αλλά... εσύ ζήτησες τέτοιο πιστοποιητικό; Υποθέτω πως όχι.
Πού είναι η ατομική ευθύνη; Ο λαός δεν είναι κοπάδι πρόβατα ούτε ανεύθυνα μωρά.
Εξάλλου, πρόκειται για φαύλο κύκλο φαυλότητας: σε ψηφίζω για να μου δώσεις επίδομα τυφλότητας, εσύ μου το δίνεις και ζητάς να σε ψηφίζω διαρκώς.
Το αβγό έκανε την κότα ή η κότα το αβγό;

celin είπε...

Oχι φιλε, δε ζητησα ουτε εκμεταλλευτηκα πραγματα που μπορουσα να εκμεταλλευτω κατα τη προηγουμενη διακυβερνηση, μονο κ μονο για να μη χρωσταω σε κανεναν.

Δυσκολη η απαντηση στο ερωτημα σου, για τη κοτα κ το αβγο. Ατομικη ευθυνη ναι σαφως κ υπαρχει, ομως ενα σαπιο μηλο μεσα στο καλαθι, σαπιζει κ τα υπολοιπα αν η νοικοκυρα-εξουσια δεν το βγαλει απο το καλαθι.
Φαντασου τη νοικοκυρα αυτη να προσθετει συνεχως σαπια μηλα στο καλαθι.
Ποσο να αντεξουν τα υγιη;

Θα μου πεις, ανθρωποι ειμαστε οχι μηλα, προβατα η μωρα,
δηλαδη ελλογα οντα με κριση,
κ καποιος πεσσιμιστης θα πει το αντιθετο..

Unknown είπε...

Δύο υποθέσεις από το αρχείο μου.
Η πρώτη. Προ ετών με επεσκέφθη τυφλός (με μπαστούνι λευκό, συνοδό κλπ), συνταξιούχος, πρώην υπάλληλος, της ΔΕΗ, και μου ζήτησε να αναλάβω υπόθεση του στα Διοικητικά Δικαστήρια σχετικά με την διακοπή της σύνταξης αναπηρίας που έπαιρνε από την ΔΕΗ.
Μελετώντας τον φάκελο στο Δικαστήριο διεπίστωσα ότι επρόκειτο περί τυφλού "μαϊμού". Αρμόδια όργανα της ΔΕΗ πιστοποιούσαν ότι στην πόλη της καταγωγής του με αυτοψία διεπίστωσαν ότι κρατούσε περίπτερο επ’ ονόματι συγγενούς του!!
Η Δεύτερη. (Προ πολλών-πολλών ετών. Στην αρχή της δικηγορίας μου.
Μου ανέθεσε υπάλληλος εν ενεργεία σεβαστού και λίαν γαλαντόμου μισθολογικώς κρατικού Οργανισμού υπόθεσή του κατά του Δημοσίου. Τού διεκόπτετο η πολεμική σύνταξη που ως τραυματίας του Αλβανικού μετώπου έπαιρνε. (Και με την ιδιότητά του αυτή του τραυματία πολέμου είχε διορισθεί στον επίζηλο κρατικό οργανισμό, έπαιρνε από την υπηρεσία του επίδομα «αεροθεραπείας» και μεγαλύτερη άδεια αναψυχής.
Από την μελέτη του φακέλου απεδείχθη με αδιάσειστα στοιχεία (πιστοποιητικά Νοσοκομείου, στρατολογικά έγγραφα κλπ) ότι ο «τραυματίας πολέμου» υπηρετούσε στην Μεραρχία Κρητών που λιποτάκτησε σχεδόν ομαδικώς (τα αρχεία όμως έμειναν, να τι κάνει η αθάνατη γραφειοκρατία!!) με την επίθεση των Γερμανών και τραυματίστηκε μετά την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα –και την υπογραφή της συνθήκης ανακωχής- από τροχαίο ατύχημα στην πλατεία Ομονοίας. Το αυτοκίνητο πάντως που τον παρέσυρε ήταν του Γερμανικού Στρατού!!
Μού είχε πει δε ο αρμόδιος υπάλληλος του ΓΛΚ ότι οι «πολεμικές» συντάξεις που έδινε η Χώρα για τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο ήταν πολλαπλάσιες του συνολικού αριθμού θανάτων και τραυματισμών του επίσημου καταλόγου του Γενικού Επιτελείου!

squarelogic είπε...

Για τα επιδόματα αεροθεραπείας κλπ συστήνω το ξεκαρδιστικό βιβλιο του Γ.Δενδρινού "Μαυρες Οχιές μας Ζωσανε"

Ενδιαφέρον θα εχει η συσχέτιση της χρονικής περιόδου κατά την οποία χορηγήθηκαν τα επιδόματα τυφλότητας και λοιπών αναπηριών,με τον τοπικό βουλευτή/ές της ίδιας περιόδου.

Ε,ρε πράγματα και θάματα μου μαθαίνουμε,για το πως φτάσαμε ως εδώ...

Α,μην ξεχάσω,εμένα δεν μου αρκεί η διακοπη των μαιμού-επιδομάτων.Θέλω και έντοκη επιστροφή του συνολικού εισπραχθέντος ποσού!
Αν δεν υπάρχει σε μετρητό δεν πειράζει,δήμευση περιουσιακών στοιχείων πλην κατοικίας.
Ετσι,για να μείνει το μάθημα...