Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ψηφίζοντας τον εαυτό τους

Ο Κωστάκης Καραμανλής μεγάλωσε στα πούπουλα, έκανε ανέμελες σπουδές στην Αμερική και περνούσε ζάχαρη στη Θεσσαλονίκη με τους κολλητούς. Όταν οι κομματοπατέρες έκριναν ότι τους ήταν απαραίτητος, τον πάντρεψαν και τον έκαναν πατέρα των διδύμων και του έθνους. Αν εξαιρέσει κανείς την αντίδρασή του στο σχέδιο Ανάν, στην πραγματικότητα δεν κυβέρνησε ποτέ. Ακόμα και κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007, η εμφάνισή του με μπλέιζερ κατακαλόκαιρο και η ξινισμένη του έκφραση έδειχναν πως δεν τον ενδιέφερε τίποτε! Γι' αυτό, άλλωστε, μετά την εκλογική ήττα του 2009 έχει εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή και περνά τις μέρες του προστατευμένος από το νόμο περί ευθύνης υπουργών (του Βενιζέλου, βεβαίως, βεβαίως), τρωγοπίνοντας στα αττικά παράλια. Όλβιος άνθρωπος!

Ο Γιωργάκης Παπανδρέου μεγάλωσε επίσης στα πούπουλα, σπούδασε ανέμελα και ήθελε απλώς να ασχοληθεί με λάιτ αθλήματα, όπως το κανό και το ποδήλατο. Ως υπουργός του μπαμπά του, έλαμψε διά της ασημαντότητάς του. Ως υπουργός του Σημίτη, υπέγραψε το Δουβλίνο ΙΙ και είναι υπεύθυνος για την εξαθλίωση των μεταναστών και για τον εκφασισμό των πολιτών! Πήρε την εξουσία από τον Κωστάκη, ψευδόμενος ότι "λεφτά υπάρχουν" και επί έξι μήνες έκανε τουρισμό ανά την υφήλιο, μιλώντας για τη διεφθαρμένη χώρα "του". Κρατώντας καθυστέρηση μέχρι να ετοιμαστούν όλα όσα είχε συμφωνήσει με τον φίλο του (και βιαστή καμαριέρων), άφησε τους δεκάδες υπουργούς του να αλωνίζουν και να ικανοποιούν τα τελευταία τους ρουσφέτια.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου, προσέλαβε δεκάδες ακριβοπληρωμένους "συμβούλους" για να μας βγάλει από την Κρίση, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μας βγάλει από τα ρούχα μας. Το Κίνημα της Πλατείας δεν το περίμενε κανείς τους. Ύστερα από τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης, φαντάζομαι πως κανείς δεν αμφιβάλλει ότι πολύ θα ήθελε να απαλλαγεί από την ηλεκτρική του καρέκλα. Όμως, η μαμά κι ο αδελφούλης του έχουν αντίθετη γνώμη.

Ο Αντωνάκης δεν δίστασε να τον "καρφώσει" ότι ήταν διατεθειμένος να παραιτηθεί υπέρ κάποιου μη κομματικού πρωθυπουργού. Τον αφήνει να βγάλει την καυτή πατάτα και μετά θα εμφανιστεί ως σωτήρας. Ξέρει να περιμένει. Το ερώτημα είναι αν αντιλαμβάνεται τις διεργασίες που αλλάζουν μέρα με τη μέρα τις διαθέσεις των πολιτών.  

Ύστερα από αυτό, ο Γιωργάκης προέβη σε ανασχηματισμό, καλώντας ξανά στη δράση το απεχθέστερο τμήμα του ΠΑΣΟΚ. Και, κυρίως, διορίζοντας υπουργό Οικονομικών τον πιο επίφοβο δελφίνο. Ελπίζει να σώσει το Κόμμα; Ή να τον φθείρει για να βουλιάξουν μαζί και να αναδειχθεί κάποιος τρίτος; Ίδωμεν.

Πάντως, η εκδίωξη της Τίνας Μπιρμπίλη από το ΥΠΕΚΑ δείχνει πόσο βιάζονται Έλληνες και ξένοι να βάλουν στο χέρι Ελληνικό, ΔΕΗ και λοιπές ΔΕΚΟ. Η Τίνα ήταν η μόνη που αντιδρούσε. Παρά το μέγεθός της! Δεν αμφιβάλλει κανείς πως ο Παπακωνσταντίνου είναι διατεθειμένος να τα προσφέρει όλα στο πιάτο. 

Χθες ο Γιωργάκης πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους κάθιδρους βουλευτές του, οι οποίοι είχαν αμπαρωθεί στο κτήριο της Βουλής, πολιορκούμενοι από χιλιάδες διαδηλωτές.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του -πάλαι ποτέ- Συμβουλίου της Επικρατείας ότι το Μνημόνιο είναι συνταγματικό και σύμφωνο με τα ανθρώπινα δικαιώματα! Εύγε, κύριοι Δικαστές!

Υ.Γ. 1: Είχα αρκετές μέρες να πάω στην "Άνω Βουλή" (σύχναζα στην "Κάτω") και χθες ανακάλυψα πως έχουν προχωρήσει στη διασκευή κλασικών τραγουδιών, όπως "Λευτέρη, Λευτέρη" και "Ντιρλαντά", τα οποία και χορεύονται και σκορπούν το γέλιο!

Υ.Γ. 2: Απόψε, ο Γιώργος Αυγερόπουλος κι η παρέα του, με το ντοκιμαντέρ "Κλέβοντας από τους φτωχούς", εξηγούν γιατί οι φτωχοί Σενεγαλέζοι ψαράδες καταφεύγουν στη Δύση, η οποία τους στερεί με τους τεράστιους αλιευτικούς στόλους της τον επιούσιο. 

6 σχόλια:

vasikos metoxos είπε...

Εξαιρετική σύντομη αναδρομή που πολλοί από τους περισπούδαστους αστέρες των μέσων θα ζήλευαν!
Ο χοντρός ως νέος μεσσίας ήταν φοβερός.Τι ψυγεία στους εσκιμώους και κουραφέξαλα. Ολι Ρεν και Ρομπάι: θα τους φάει! Έτσι νομίζει δηλαδή. Η αντισυνταγματικότητα των μέτρων (μεσοπρόθεσμο: είναι πενταετής προυπολογισμός κατά παράβαση του άρθρου 78 του συντάγματος που επιβάλει ετήσιο προυπολογισμό του κράτους) είναι απλά παράπλευρες ασημάντες λεπτομέρειες.
"ένα γέλιο θα τους θάψει" λωτοφάγε μου...

vasikos metoxos είπε...

ΥΓ Παρακολουθησα τη δίκη του μνημονίου στο ΣΤΕ και έφριξα με τις εισηγήσεις αλλά και με το θράσος των Γενοπ εκείνο το βράδυ...

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ, Βασικέ μου.
Και να σκεφτείς ότι πριν από λίγους μήνες θεωρούσα το ΣτΕ ως την επιτομή του δημοκρατικού πολιτεύματος!
Τελικά, αφού δεν μπορούν να το καταργήσουν, το χειραγωγούν ούτως ώστε να γνωμοδοτεί υπέρ τους.

ELvA είπε...

Ολα γινονται κατοπν σχεδιου, φιλε Λωτοφαγε και τιποτα δεν ειναι στη τυχη...Μιλαω κυριως για την αντικατασταση της Μπιρμπιλη με τον Παπακωνσταντινου και οχι μονο..Τι κριμα που καποιοι πιστευουν ακομα σε αφελη σεναρια περι..''σωτηριας της χωρας''!
To μονο που ...σωζουν ειναι οι μεγαλες τσεπες και τα συμφεροντα τους! :((

Λωτοφάγος είπε...

@ Υπάρχουν ακόμα τέτοιοι, Έλβα; Ή μήπως περιμένουν κανα ρουσφέτι, ελπίζοντας ότι σύντομα θα ανακάμψουμε;

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Τόσο βαθειά-εύστοχη-ζουμερή και «εν ταυτώ» τόσο συνοπτική ανάλυση δεν έχω ξαναδιαβάσει.

Εύγε, Λώτ!
Πάντα τέτοια!