Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ερασιτεχνισμό, βλέπω!


Αυτό είναι το εξώφυλλο ολλανδικής free press φυλλάδας, με φωτογραφία της Σαντορίνης, όπου η ελληνική σημαία έχει αντικατασταθεί από την τουρκική.  Η λεζάντα εξηγεί πως,  "εν όψει πτώχευσης Τούρκοι επενδυτές βρίσκουν ελκυστικές επενδύσεις στην Ελλάδα" 

(http://rigasili.blogspot.com/2011/05/blog-post_9400.html).

Διακρίνω προχειρότητα: έπρεπε να  την είχαν στήσει στην Ακρόπολη, που είναι πιο γνωστή. Κάποιοι Ολλανδοί μπορεί να μην έχουν πάει ακόμη στη Σαντορίνη και να μπερδευτούν!

Στη Βαρκελώνη, οι μπάτσοι πήραν χθες εντολή να "καθαρίσουν" την Πλατεία της Καταλωνίας από τους διαδηλωτές indignados, επειδή σήμερα θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας:  http://rigasili.blogspot.com/2011/05/blog-post_3640.html.

Και εδώ διακρίνω προχειρότητα, αλλά και ερασιτεχνισμό. Πρώτα πρώτα, δεν χτυπάνε τους διαδηλωτές με τη σωστή πλευρά του γκλομπ. Αργότερα, βέβαια, το χοντρύνανε το παιχνίδι, διότι έριξαν πλαστικές σφαίρες, με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες. Όμως, θα μπορούσαν να τους ψεκάσουν με ληγμένα ισραηλινά χημικά και να κάνουν τη δουλειά τους όμορφα και καθαρά. 

Κύριε Παπουτσή μου, γιατί αφήνετε ανενημέρωτο τον συνονόματό σας ισπανό πρωθυπουργό;*

* Θαπατέρο, στα ισπανικά σημαίνει παπουτσής, τσαγκάρης.

6 σχόλια:

the elf at bay είπε...

Για την Ακρόπολη συμφωνώ. Άσε που έχω βαρεθεί να την βλέπω τόσα χρόνια πια....

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

"Ελληνα είσαι σκουλήκι, η Ακροπολη δε σου ανήκει" έλεγαν οι Panx Romana εδώ κ δεκαετίες και κανένας δε τους άκουγε. Τότε άκουγαν τη Βίσση και ασχολούμασταν πόσα μπουκάλια χώραγαν στον κώλο της. Τώρα που ανοίγουν οι δικοί τους κώλοι, ψάχνουν να βρουν τρόπο να αποφύγουν τα μπουκάλια!

ΥΓ. Δε το ξερα για το Θαπατέρο! Φοβερη σύμπτωση. Χουντικά αποβράσματα!

ELvA είπε...

Με τετοιους καλους πολιτικους θα δουμε μια μερα και τη τουρικη σημαια στην...Ακροπολη! Απο κατι τετοια αποβρασματα ολα να τα περιμενει κανεις. Eφ οσον ο κοσμος στην Ελλαδα απλα...
''αγανακτει'' (και οχι εξεγειρεται) εχουμε να δουμε κι αλλα τετοια θεαματα στη συνεχεια...

Λωτοφάγος είπε...

@ Ε, ναι.
Άσε το άγχος μήπως γκρεμιστεί με κανένα σεισμό, αγαπητό Ξωτικό. :))

Λωτοφάγος είπε...

@ Ενώ οι Γερμανοί απαγόρευσαν τα αγγουράκια, Πειρατές μου. Καθείς στο είδος του! Χεχεχε...
Όπως έβλεπα τα ΜΑΤ να χτυπούν τους Καταλανούς, είχα την εντύπωση πως ήμουν στο ίδιο έργο θεατής!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ήδη την ΑΟΖ μας την έχει ξεγράψει ο φον Δρούτσας, Έλβα. Του τα σούρανε οι διπλωματικοί υπάλληλοι, αλλά αυτός είναι από τεφλόν!
Για την ώρα, κι η αγανάκτηση καλή είναι. Και βλέπω να μετεξελίσσεται σιγά σιγά.