Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ο ερωτύλος και ο Σπίθας


(Με την ταλαίπωρη τη γυναίκα του.Η φωτογραφία από τον Καρτέσιο)

Μπήκε, λέει, η έρημη η καμαριέρα στη σουίτα νομίζοντας ότι ο ένοικος έλειπε, και ξαφνικά ξεπρόβαλε από το μπάνιο γυμνός ο Ντομινίκ Στρος Καν! Ναι, ναι, ο αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της οποίας πρόεδρος είναι η πρωθυπουργάρα μας.

Ευτυχώς, η κοπέλα είναι μόλις 32 χρόνων και γλίτωσε το... έμφραγμα από το θέαμα. Της επιτέθηκε με πονηρό σκοπό, εκείνη αντιστάθηκε, ξέφυγε και τον κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού. Μάλλον ο ΔυΝαΤός σάτυρος είχε πάρει φόρα, μετά την Ελλάδα!

Εντύπωση, βέβαια, προκαλεί η ευχαρίστηση με την οποία τον ξεμπρόστιασαν οι Αμερικανοί, δεδομένου ότι θεωρούνταν το φαβορί για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012. Φαντάζομαι πως, αν ήθελαν να τις κερδίσει, θα φρόντιζαν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο, πληρώνοντας ή εκβιάζοντας την κοπέλα. Η μανία του να "στριμώχνει" ωραίες γυναίκες είναι γνωστή, κι οι Γάλλοι είναι συνηθισμένοι σε σεξουλιάρηδες προέδρους. Όχι όμως και σε επίδοξους βιαστές. Έτσι, ο Ντομινίκ βλέπει πλέον τον προεδρικό θώκο να χάνεται στον ορίζοντα.

Έχουμε και λέμε: τέσσερις δικτάτορες, ένας σάτυρος και το γνωστό παρεάκι της κυβέρνησης, με Παμπουκοδρουτσοραγκούσηδες. Όλος αυτός ο συρφετός είναι φίλοι του Γιωργάκη! Με τέτοια λίστα, εγώ δεν θα τον ψήφιζα ούτε για θυρωρό της πολυκατοικίας μου!

Από την άλλη, στην Ελλάδα επικρατεί ομερτά για τα ονόματα των πρώην βουλευτών που ζητούν αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους. 850 οι ενάγοντες, και δεν γνωρίζουμε ούτε έναν. Όμως, την Πέμπτη στην Athens Voice, ο Νίκος Ζαχαριάδης, γνωστός για τα χολερικά του άρθρα, αποκάλυψε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης συγκαταλέγεται σε αυτούς! καταλήγοντας, μάλιστα, ειρωνικά:

"Εκτός αν το σύνθημα «Ξυπνήστε…» της «Σπίθας» έχει συνέχεια που εννοείται: Το «… και κάντε κάτι εσείς, γιατί εγώ έχω meeting με τους δικηγόρους για την προσφυγή και δεν προλαβαίνω».

Διέψευσε κανείς; Κανείς!

6 σχόλια:

the elf at bay είπε...

Για την όλη αυτή φάση του Στρος Καν νομίζω ότι παίζει τρελό παρασκήνιο. Σιγά μην την έπεφτε σε μια δόλια υπηρετριούλα. Με τα λεφτά που έχει αγοράζει 100 μουνιά Α΄κλάσης.

Καλημέρα.

Καραμούζα είπε...

Lotofagus,
μπροστά στη δικιά μου διασκευή παλαιού τραγουδακίου δεν πιάνουν μπάζα οι δικές σου παρατηρήσεις!

The elf at bay,
από πότε οι "κλάσεις" {στο συγκεκριμένο είδος που αναφέρεις} αποφασίζονται από τη δουλειά που κάνει η κάτοχος του είδους;
Μήπως έχεις νυχτώσει μακρυά και δεν τό ξέρεις;;;;;;;;;;;
Ενώ ο Κυριάκος Στρουθοκάμηλος ήξερε να διακρίνει τις "κλάσεις" του είδους αυτού;;;
Απλώς ρωτάω...

the elf at bay είπε...

@Καραμούζα

Το σχόλιό μου ήταν ειρωνικό. Αλλά δεν το έπιασες :-)

Λωτοφάγος είπε...

Όπως φαίνεται, τον "έδωσε" ο αγαπητός Νικολά, για να τον βγάλει από την κούρσα των προεδρικών εκλογών.
Τώρα, θα περιμένει κανα εξάμηνο για να δικαστεί, και μετά... χαιρετίσματα στην εξουσία!
Πλάκα-πλάκα, αν κρίνω από την "ανάρμοστη" ερωμένη του στο ΔΝΤ, είναι σαβουρογάμης! Κι αν δεν είχε εξουσία και φράγκα, δεν θα γύριζε να τον κοιτάξει ούτε μονόφθαλμη γάτα!

vasikos metoxos είπε...

Αν τον "εδωσε" ο Νικολά είναι δύο φορές μάπας, λωτοφάγε μου. Ας πρόσεχε ο σαβουροφάγος...

...Ατακαδόρ είπε...

Υπάρχουν πάντως και θεόστραβες "γάτες"...

Με τέτοιες βολεύονταν ο τύπος...