Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μια φωτοβολίδα μέσ' στη νύχτα έσκασε!

Πέθανε το επτάχρονο αγοράκι, που είχε χτυπηθεί από τη ναυτική φωτοβολίδα! Έχασε ξαφνικά και άδικα τη ζωή του επειδή ένας βλαμμένος ήθελε να εντυπωσιάσει το εκκλησίασμα ή τους φίλους του -αδιάφορο.

Άλλο ένα δεκάχρονο κινδυνεύει να χάσει το μάτι του, ενώ διαβάζω ότι στην Κρήτη και την Κύπρο τραυματίστηκαν παιδιά που πειραματίζονταν με κροτίδες! 

Πόσα παιδιά πρέπει να σκοτωθούν ακόμα για να απαγορευτεί αυτό το ΗΛΙΘΙΟ και ΒΑΡΒΑΡΟ έθιμο;

Γιατί δεν περιπολούν αστυνομικοί στις εκκλησίες; Πληρώσαμε εκατομμύρια για να ξημεροβραδιάζονται στην Κερατέα επί 4 μήνες, φυλάγοντας χαλασμένα μηχανήματα και τρομοκρατώντας γυναικόπαιδα! Πληρώνουμε εκατομμύρια για να μας δέρνουν στις πορείες! Μια νύχτα κάθε χρόνο ΟΦΕΙΛΟΥΝ να μας προστατεύουν από τους ηλίθιους!

Πετσόκοψαν μισθούς συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα, μέχρι να πούμε "τρόικα". Εκεί δεν υπολόγισαν το πολιτικό κόστος. Το θυμούνται μόνο όταν πρέπει να προστατέψουν ζωές; Ή όταν καλούνται να απαγορέψουν και το άλλο εγκληματικό "χόμπι", το κυνήγι; Παρεμπιπτόντως, συχνά και τα δύο χόμπι απαντώνται στα ίδια πρόσωπα.

Ο πρωθυπουργός μας -που πρόσφατα βραβεύτηκε για την... αντικαπνιστική του επιμονή- γιατί δεν ασχολείται με το θέμα; Αφού αντιμετώπισε αρχικά το Μαξίμου ως εντευκτήριο για τους φίλους από το γυμναστήριο και αμέσως μετά ως ταξιδιωτικό γραφείο, ας αφήσει τουλάχιστον ένα νόμο της προκοπής όταν θα φύγει από τη ρημαγμένη χώρα! Αν μη τι άλλο, για να μας αποδείξει πως είχε καταλάβει ότι κυβερνούσε...

9 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Toυλάχιστον 3 άνθρωποι έχουν κατακρεουργηθεί στην γενέτειρα απο το απίθανο αυτό βάρβαρο έθιμο.

Δεν θα κατηγορήσω τα συμπαθή παιδιά του τοπικού μπλόγκ, αλλά ετούτο πραγματικά με ενόχλησε. Δεν είναι έθιμο. Οταν ήμουν παιδί δεν υπήρχε. Η δικτατορία τα είχε απαγορέψει. Τα επανέφερε ο δήμος για λαική εκτόνωση.

http://www.agrinionews.gr/?p=9303

Σωστά και τα υπόλοιπα. Τοπίο συντριβής φίλε Λωτοφάγε. Θλίβομαι ειλικρινά πολύ.

ELvA είπε...

Δε θελω ουτε και να σκεφτομαι το πονο οσων χανουν παιδια και μαλιστα κατω απο εντελως αναπαντεχες και εξωφρενικες αιτιες οπως το ηλιθιο αυτο ..''εθιμο''
(!) των βεγγαλικων, που και θα πρεπει να απαγορευτει οπως και οι εισαγωγες τετοιων υλικων εφ οσον καποιοι συμπατριωτες αδυνατουν να καταλαβουν τις οδηγιες χρησεις και κυριως το που και σε ποιες περιπτωσεις θα πρεπει χρησιμοποιουνται!
Ο τι και να πουμε εμεις ειναι λιγο μπροστα στο δραμα των ανθρωπων αυτων που εχασαν το παιδι τους, χωρις λογο!

ELvA είπε...

Επισης πιστευω οτι το καλυτερο θα ηταν να μην πηγαινε κανεις απο δω και περα σε καμμια ..Ανασταση, εφ οσον ο κοσμος ειτε δεν καταλαβαινει, ειτε δεν προστατευεται στο βαθμο που πρεπει απο ηλιθιους και επικινδυνους ανθρωπους!

roadartist είπε...

Πραγματικά για ποιο λόγο τον βράβευσαν, αφού όλοι καπνίζουν κανονικότατα παντού! Για ποιο έλεγχο, μέτρο;

Ε, ντροπή τους πια.

Λωτοφάγος είπε...

@ Η δικτατορία το είχε απαγορεύσει, Λόκους, αλλά αμέσως μετά, το Πάσχα του 1975, νόμιζες ότι βομβαριζόμασταν!
Έτσι κάπως θεωρήθηκε ένδειξη ελευθερίας, όπως πολλές άλλες ηλιθιότητες. Και μας έμεινε!
Κάποιοι πρέπει να βρουν το θάρρος να το απαγορέψουν. Δια παντός.

Λωτοφάγος είπε...

@ Πριν από το Πάσχα, κάθε χρόνο, Έλβα, η Αστυνομία ανακοινώνει ότι βρήκε και κατάσχεσε τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών υλικών και αυτοσχέδιων κροτίδων!
Δηλαδή, αν δεν τα είχε κατασχέσει, μέχρι πότε θα τα ρίχνανε οι ανεγκέφαλοι; Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο;
Ναι, ούτε ψύλλος στον κόρφο των δύστυχων γονιών που είδαν το παιδάκι τους να λαμπαδιάζει!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ήδη ολοένα και λιγότεροι πηγαίνουν στην Ανάσταση. Πριν από μερικά χρόνια, είχαμε πάει στο Πόρτο Χέλι, όπου η εκκλησία ήταν σε ύψωμα, με δύσκολη πρόσβαση.
Όταν άρχισαν οι κροτίδες, παιδιά, σκυλιά και παππούδια τρόμαξαν τόσο που κόντεψαν να ποδοπατηθούν!

Λωτοφάγος είπε...

@ Αναρωτιέμαι μήπως τον δουλεύουν, Roadartist. Πέρσι, μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις του στην προώθηση του μνημονίου, τον είχαν συμπεριλάβει στους παγκόσμιους Thinkers!
Ή τον δουλεύουν ή έχουν σαλτάρει!
Η "απαγόρευση του καπνίσματος" είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο Γιωργάκης αγνοεί πλήρως την ελληνική νοοτροπία!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Οπως είπε και ο φίλος Πιτσιρίκος,

"Ο Παπανδρέου βραβεύτηκε για να συνηθίσουν οι Έλληνες στα "τσιμπούκια"". Αν το σκεφτείτε είναι και η μοναδική λογική εξήγηση!

Στο θέμα μας τώρα, τι να πούμε για τους ηλίθιους; Για τους 2 στη Ρόδο που σκοτώθηκαν ενώ έφτιαχναν κάτι σαν βόμβες, συγγνώμη που θα το πουμε, αλλά δε στεναχωρηθήκαμε. Μαλάκες ήταν, μαλάκες έμειναν και στην ιστορια!