Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ένα ελικόπτερο για κάθε υπουργό, και για τον Πάγκαλο φαλαινοθηρικό!


(Του Ηλία Μακρή από την "Καθημερινή")

(Ο τίτλος είναι ένα από τα συνθήματα των Συριανών, κατά την επίσκεψη του ΓΑΠ στο νησί τους)

Ουδέποτε τον θεώρησα γραφικό, όπως ουδέποτε είχα βρει γραφικό τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο τη δεκαετία του 1980. Αντίθετα με μερικούς (και αριστερούς!) φίλους μου, δεν γελούσα με τα καμώματά του.

Ο Γιαννόπουλος αποτελούσε το πρότυπο για τους μικρομεσαίους που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ: κουτοπόνηρος, νεόπλουτος και λαϊκιστής. Ένας άνθρωπος μέτριας νοημοσύνης, με σεξουαλικά απωθημένα, που επιχορηγούσε τα σκυλάδικα αποκαλώντας τα "πολιτιστικά κέντρα" και καλούσε τις κάμερες να τον απαθανατίσουν καθώς τον έραιναν με λουλούδια οι τραγουδιάρες και στηνόταν μπροστά στα μικρόφωνα για να κάνει διάφορες απαξιωτικές δηλώσεις του κώλου!

Ο Πάγκαλος είναι σαφώς πιο έξυπνος. Πουλούσε όμως την ίδια μαγκιά-κλανιά κι εξάτμιση, όταν δήλωνε πως η Γερμανία είναι "ένας γίγαντας με πήλινα πόδια και μυαλό μικρού παιδιού", ενώ λίγο αργότερα αναγκαζόταν να το πάρει πίσω, επειδή η Γερμανία... δεν έχει αίσθηση του χιούμορ! Ασφαλώς και δεν ξεχνώ το γεγονός ότι παρέδωσε στην Τουρκία τον Οτσαλάν, όταν είχε φτάσει ικέτης στη χώρα μας.

Η χυδαιότητα που χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του, η συνήθεια να γλείφει εκεί όπου έφτυνε, η αμετροέπεια και η έπαρσή του έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στην πλειονότητα των Πασόκων. Οι οποίοι, ίσως δεν θυμούνται πως κάποτε είχε δηλώσει ότι ο Γιωργάκης κι οι συνεργάτες του στο ΥΠΕΞ του Σημίτη μιλούσαν μόνο αμερικανικά, και τον έχουν ψηφίσει κατ' επανάληψη.

Η καταψήφιση της συζύγου του στο Δήμο Σαρωνικού φαίνεται ότι τον έχει εξαγριώσει (ή εξαχρειώσει) τόσο, ώστε έστησε στο μυαλό του μια άτυπη βεντέτα με τους Κερατιώτες. Έτσι, το γιαούρτι ξεχείλισε το ποτήρι του μνησίκακου πολιτικού ανδρός. Και αφού δεν του επιτρεπόταν να τα βάλει με τους Πασόκους (κάποιος μάλιστα από τους παρευρεθέντες έχει δηλώσει ψηφοφόρος του ΛΑΟΣ), άρχισε έναν πόλεμο λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ! Δεν πτοήθηκε ούτε από τις μαρτυρίες ότι η καρέκλα εκτοξεύτηκε από τον πρώτο όροφο της ταβέρνας (συγκεκριμένα από τη σύζυγο του ταβερνιάρη), για να χτυπήσει τους συγκεντρωμένους, ούτε από το βιντεάκι που δείχνει ότι το γιαούρτι προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των υπολοίπων. Από κάποια κανάλια μάλιστα, αναφέρθηκε ψευδώς ότι εκτοξεύτηκαν πέτρες και μπουκάλια! Οι Κερατιώτες γνωρίζονται μεταξύ τους και ξέρουν καλά ότι δεν έχουν 400 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ -όσοι ήταν οι συγκεντρωμένοι.

Ο λαός γελάει. Μέσα στη γενική κατήφεια, η εικόνα του γιαουρτωμένου Πάγκαλου είναι μια ευκαιρία για ανέκδοτα και αστειάκια. Κάτι που δεν πέτυχε η σύλληψη των Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία δεν κατάφερε να αποπροσανατολίσει τον θυμό που σιγοβράζει. Η ανεργία διογκώνεται, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις προκαλούν νεόπτωχους, η ανάμειξή μας στην επίθεση εναντίον της Λιβύης κοστίζει ένα εκατομμύριο ευρώ τη μέρα, τα σχολεία συγχωνεύονται, ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τους εργαζομένούς τους.

Πρέπει επειγόντως να ασχοληθούμε με άλλα. "Είμαι δολοφονητέος!", δήλωσε χθες, "δείχνοντας" τον Τσίπρα σαν Νονό της Μαφίας. Διότι η κατάληξη -τέος σημαίνει "πρέπει". "Πρέπει να δολοφονηθεί", λοιπόν, λέει ο κύριος αντιπρόεδρος! Δεν ξέρω αν έχει επίγνωση του γραμματικού τύπου που χρησιμοποίησε ή αν εννοούσε ότι "είναι πιθανόν" να δολοφονηθεί. Στην πρώτη περίπτωση, οφείλουν όλα τα κόμματα να τον καταδικάσουν, στη δεύτερη είναι απλώς φαιδρός. Σε κάθε περίπτωση, ο Γιωργάκης πρέπει να τον στείλει σπίτι του.

Σύμφωνοι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα προβλήματά του. Συχνά τρεις λαλούν και δυο χορεύουν εκεί μέσα. Κάθε φορά στις εκλογές κινδυνεύει να μην μπει στη Βουλή. Όμως, αυτή η επίθεση -την ίδια στιγμή που κανάλια και "κυβέρνηση" προβάλλουν όποια μαλακία πει το ΛΑΟΣ- δείχνει πως η συνεπής αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε απόφαση που απειλεί το Περιβάλλον και το ίδιο το μέλλον της χώρας (Μνημόνιο, Αχελλώος, Ελληνικό, Βοτανικός, εκτός σχεδίου δόμηση, συμμετοχή σε Αφγανιστάν και Λιβύη) τον καθιστούν επικίνδυνο για τους εθελόδουλους και τα λαμόγια που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ.

3 σχόλια:

celin είπε...

Καλα τα λες και συμφωνω.Απλα αναρωτιεμαι γιατι καλεις τον ΓΑΠ να τον διωξει.Ειναι σα να πιστευεις οτι ο Παγκαλος εκφραζει μονο τον εαυτο του,
η αληθεια ειναι οτι η συμμορια μαφιοζων,απατεωνων,πρακτορων και δωσιλογων που κανει κουμαντο στη χωρα,ειναι ακομη χειροτερη κ επιβλαβεστερη απο τον Παγκαλο.
Μιλαω για τη κεφαλη της εξουσιας κ κατι αμερικανοφερτα -αναλωσιμα τσουτσεκια,τα οποια κινουν τα νηματα.

Δεν εχουν καταλαβει οτι τα γιαουρτια ειναι μονο μια αρχη.Δε χαιρομαι με αυτο που θα πω τωρα ουτε στεναχωριεμαι,
ομως ερχονται πολυ χειροτερα απο ενα απλο γιαουρτακι.Υπαρχει περιπτωση ο απελπισμενος που βλεπει την οικογενεια του να υποφερει χανοντας τον μισθο του,να μεινει σε ενα απλο γιαουρτι;

Παντως,πιστευω στη συντεταγμενη ανατροπη,κ οχι σε σπασμωδικες αγανακτισμενες κινησεις.

Και η συντεταγμενη ανατροπη μπορει να γινει μονο αν θα ειμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,αυτο να το βαλουν στο μυαλο τους ολοι.

squarelogic είπε...

Το Παχυδερμο έχει έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή την "Κυβέρνηση"(δοσιλόγων,που λέει κι ο Σελίν):
απ τη μια στρέφει τα φώτα επάνω του αποσπώντας τα απ'αυτούς που,αθόρυβα,κάνουν την αληθινή "ζημιά"(Παπακ-Κασταν-Λοβερδ)
κι απ την άλλη,
εκφράζει ανοιχτά αυτά που σκέφτεται το αφεντικό του(και τ'αφεντικά αυτού)και που δεν θα τολμούσε ποτέ να εκφράσει ο ίδιος.
Αν "περάσουν",έχει προετοιμάσει την κοινή Γνώμη.Αν υπάρξουν σφοδρές αντιδρασεις δεν πρόκειται παρά για "προσωπικές απόψεις" του γνωστού αθυρόστομου πολιτικού...
Απο κει θ'ακουστούν οι πρώτες νύξεις για όσα έρχονται...
Και θα επιβεβαιωθούν με τις...διαψέυσεις του Παπακων/νου!

Λωτοφάγος είπε...

Καλώ τον Γιωργάκη να τον διώξει, διότι η συμπεριφορά του Πάγκαλου εξαγριώνει ακόμα και τους ψηφοφόρους του.
Αυτό. φυσικά, θα ήταν καλό για εμάς, αν η συμπεριφορά του δεν μας έκανε έξαλλους για λάθος πράγματα.
Μας αποπροσανατολίζει, την ώρα που θα έπρεπε να ανακαλύψουμε ξανά την αλληλεγγύη και να εφεύρουμε την ενότητα.
Δεν είναι ο τρελός του χωριού. Είναι επικίνδυνος ακόμα και για το κόμμα του!

Γι'αυτό, άλλωστε, κάνω και την αναφορά στον Β. Γιαννόπουλο, ο οποίος δεν διήγειρε τα αντανακλαστικά της Αριστεράς, όταν έπειθε τους Ελληναράδες ότι η ζωή τούς χρωστάει τα πάντα και χωρίς κόπο!

Απόψε είδα στο Αλ Τσαντίρι ένα απόσπασμα συνέντευξης του καθηγητή Κώστα Μπέου στο Μέγκα, όπου έλεγε ο άνθρωπος ότι ήδη από το 1989 το κράτος άρχισε να δανείζεται για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις!
Δηλαδή, μέσα σε 8 χρόνια, ο Αντρέας κι η συμμορία του είχαν τινάξει τη μπανκα στον αέρα, παρά τις επιδοτήσεις και τα μεσογειακά προγράμματα!