Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

"Επαναπροώθηση σε μπάτσους και ναζί"

Μολονότι ο καιρός έκανε ό,τι μπορούσε για να μας αποτρέψει, μαζευτήκαμε κάμποσοι σήμερα το απόγευμα έξω από το Μουσείο. Κάναμε την πορεία μας προς το Υπουργείο Εσωτερικών και επιστρέψαμε -μουσκίδι, φυσικά- έξω από το Μέγαρο Υπατία, για να εγκρίνουμε χειροκροτώντας τα ψηφίσματα συμπαράστασης στους απεργούς πείνας.

Και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές στο ζεστό μου σπιτάκι, σκέφτομαι -όχι χωρίς τύψεις- ότι οι 250 απεργοί της Πατησίων κρυώνουν και πεινούν, αλλά είναι αποφασισμένοι να μην βιώσουν άλλο μια ζωή "σκυφτή", γεμάτη φόβο. Ζητούν ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Τη θυμόμαστε, άραγε, αυτή τη λέξη;

Ελπίζω πως, δηλώνοντας τη συμπαράστασή μας, όπως εκατοντάδες άνθρωποι που περνάνε από εκεί καθημερινά για να προσφέρουν κάτι, πιέσαμε λίγο ακόμα την ανάλγητη αυτή "κυβέρνηση". Ένα μάτσο ανδρείκελα, δηλαδή, που -όπως είπε χθες ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης- "έχουν φωνή αλλά όχι αφτιά".

7 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

Ας ακριβολογήσουμε:

Αυτιά έχουν!
Δυνατότητα -λόγω ανεντιμότητας- να επεξεργαστούν λογικά όσα ακούνε είναι που δεν έχουν...

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Aυτια έχουν και μάλιστα δυνατότατα!

Απλά ακουν μόνο τις φωνές των νταβστζήδων τους και τις κραυγές ενός λαού που έχει επιλέξει να αφανισθεί. Γι'αυτό και τα νέα ραπίσματα δίνουν και παίρνουν.

ELvA είπε...

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ;
Τι ειναι αυτο; Και για λιγοτερα απ αυτα που εχουν ΗΔΗ κανει στο διαστημα που ειναι στην εξουσια, αλλες κυβερνησεις θα ειχαν παραιτηθει! Καθημερινα δερνουν κοσμο, ειτε σε διαδηλωσεις, ειτε στη Κερατεα, ειτε χθες οπως διαβασα στη Κομοτηνη, ειτε δε ξερω κι εγω που, πια...
Στην Ελλαδα δεν υπαρχει, πια, δημοκρατια, οποτε για ποια.. αξιοπρεπεια μιλαμε;

Λωτοφάγος είπε...

@ Τα αφτιά τους έχουν τοίχους, Ναπολέων. Θυμάσαι το παλιό σύνθημα σε τοίχο;
Αλλά τι περιμένεις, με υπεύθυνη υφυπουργό μια... Νταλάρα;

Λωτοφάγος είπε...

@ Αλλάζουν όλα ραγδαία, Πειρατές. Και προς το καλύτερο και προς το χειρότερο. Το θέμα είναι ποιο θα προλάβει να επικρατήσει.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αξιοπρέπεια έχουν και άνθρωποι που δεν ευτύχησαν να γνωρίσουν τη Δημοκρατία, φίλη Έλβα. Είναι κάτι που πηγάζει από μέσα σου, δεν επιβάλλεται.
Από τους πολιτικούς των 2 κομμάτων, βέβαια, δεν περιμένει κανείς τέτοιο πράγμα.

vasikos metoxos είπε...

Ακριβώς αυτό : Και τα αυτιά έχουν τοίχους, τρύπηστε τους και βάλτε τους σκουλαρίκια.

Όπως τότε που προβοκάραμε τα πάντα, Λωτοφάγε μου!

Τα συγκεκριμένα όμως είναι μοσχαρίσια με τα τσιπάκια των αφεντάδων τους περασμένα σε δορυφορικό πρόγραμμα GPS.