Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Καιροί ου μενετοί

Δεν μπορούν να περιμένουν οι καιροί, δηλαδή, την Αριστερά να αποφασίσει να βγει από το καβούκι της και να κάνει σοβαρές προτάσεις!

Το χρέος πολλαπλασιάζεται, η κοινωνία διαλύεται, το τέρας του φασισμού απειλεί με έναν νέο εμφύλιο και οι άνθρωποι λουφάζουν τρομοκρατημένοι και, κυρίως, απελπισμένοι.

Αυτός ο λόγος της Αριστεράς που οφείλει να αρθρωθεί επιτέλους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Μέση Ανατολή, ήταν το θέμα της εκδήλωσης που παρακολούθησα χθες βράδυ στο "Ernesto Art Cafe" της Νέας Φιλαδέλφειας. 

Το ίδιο ακριβώς θέμα είχε η  συζήτηση του τραγουδοποιού Στάθη Δρογώση με την Φωτεινή Λαμπρίδη στο "Κόκκινο" χθες το απόγευμα. Ανεξαρτήτως αν σας αρέσει η μουσική του Δρογώση (εμένα πολύ!) μπορείτε να ακούσετε την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή εκπομπή στο

http://www.stokokkino.gr/ekpompes/o-despoinis-moy-oytopia/2011-02-16.mp3/view

(η συζήτηση αρχίζει μετά το 27΄)

4 σχόλια:

ELvA είπε...

Ευχαριστω πολυ για το link, φιλε Λωτοφαγε! Mολις τωρα ακουσα την εκπομπη με τη συνεντευξη του Σταθη Δρογωση και ειλικρινα χαρηκα πολυ για οσα ειπε ο Σταθης εκει! Μακαρι να ειχαμε κι αλλους καλλιτεχνες που να τα ελεγαν ετσι 'εξω απο τα δοντια' και εφ ολης της υλης! ;)

Υ.Γ
Περιττο να πω οτι κι εμενα μου αρεσει η μουσικη του οπως επισης χαρηκα και για το οτι δεν εχει, πια, αναγκη τις δισκογραφικες!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μα, για όλα αυτά σας προέτρεψα να τον ακούσετε, Έλβα. Είναι ένας ειλικρινής νέος άνθρωπος που πήρε τις αποφάσεις του και νιώθει καλά με τον εαυτό του.
Σπάνιο...
Καλή σου νύχτα.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Ειναι αξιόλογο ατομο ο Δρογώσης και έχει δείξει συνέπεια λόγων και πράξεων. Τουλαχιστον όσο τον παρακολουθούμε!

Και το μαγαζακι Lotus, είναι καλό στέκι!

Λωτοφάγος είπε...

@ Νομίζω, Πειρατές μου, ότι ο Δρογώσης είναι από τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες της τάσης που θα επικρατήσει στο μέλλον και που θα ακυρώνει κάθε τι που ξέραμε μέχρι τώρα για το χώρο αυτόν.
Είναι, όντως καλό στέκι το Ερνέστο. Έχοντας ζήσει σε άλλες περιοχές της Αθήνας, με εντυπωσιάζει η αίσθηση ότι η Νέα Φιλαδέλφεια είναι μια μεγάλη γειτονιά!