Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Περήφανη εξωτερική πολιτική.

Παρακολουθώντας το απόγευμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο, έμαθα από τη ΝΕΤ ότι όλοι οι Έλληνες Αιγυπτιώτες χαίρουν άκρας υγείας, έχουν στη διάθεσή τους γραμμή επικοινωνίας για να ενημερώνονται συνεχώς από την πρεσβεία, η οποία με τη σειρά της παίρνει οδηγίες από το ΥΠ.ΕΞ, ενώ είναι όλα έτοιμα για να επαναπατριστούν αν θελήσουν.

"Κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να φθάνουν στο Ελ. Βενιζέλος", μας λέει η εκφωνήτρια, και εμείς βλέπουμε οικογένειες Αιγυπτίων να βγαίνουν από την αίθουσα αφίξεων! Ο μοναδικός 'Ελληνας αναφωνεί: "Πυραμίδες και πόλεμος"!

Στο "Άλτερ", ομογενείς παραπονιούνται μέσω τηλεφώνου ότι έχουν αφεθεί μόνοι, χωρίς ενημέρωση, και περιπολούν με λοστούς για να προστατεύσουν τις κατοικίες τους από ενδεχόμενη λεηλασία! Κάποιος, μάλιστα, μην γνωρίζοντας αραβικά, βγήκε στο δρόμο με κίνδυνο της ζωής του, για να καταλάβει τι γίνεται!

Μυστήρια πράγματα. Ποιος λέει την αλήθεια;

Και στα δύο κανάλια, πάντως, εμφανίζεται ο Δημήτριος Δόλλης, υφυπουργός Εξωτερικών, λέει, ο οποίος μας διαβεβαιώνει ότι όλα είναι υπό έλεγχον.

Επειδή μου θύμισε κλώνο του φον Δρούτσα, τόσο στην ταχύτητα ομιλίας όσο και στο... περιεκτικό βλέμμα, αναζήτησα βιογραφικό: Λοιπόν, γεννήθηκε μεν στην Καστοριά το 1956, αλλά από το 1971 μέχρι το 1999 έζησε και προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Αυστραλία.

Κατά την προσφιλή του μέθοδο, ο ΓΑΠ τον διόρισε σύμβουλό του το 2004 και υφυπουργό Εξωτερικών το 2009. Παρόμοια πορεία ακολούθησε και ο Δημήτρης Δρούτσας, μόνο που αυτός μεγαλούργησε στην Αυστρία.

Κανένας από τους δύο δεν είναι εκλεγμένος, αλλά ασκούν εξωτερική πολιτική για λογαριασμό μας. Από την άλλη, ο εκλεγμένος Θ. Πάγκαλος ήταν ΥΠ.ΕΞ το 1996, αλλά αντιμετώπισε την Κρίση των Ιμίων καλεσμένος σε κανάλι! Σωστό κι αυτό.

Για όσους το ξέχασαν, 15 χρόνια έκλεισαν σήμερα από εκείνη τη μέρα.

3 σχόλια:

squarelogic είπε...

Πόσο δίκιο έχεις για κείνη τη νύχτα...Και στον μεν πολιτικό προιστάμενο(Σημίτη)καλλιέργησαν μεθοδικά το προφίλ του συνετού και ευρωπαικού Ηγέτη ενώ όλο του το περιβάλλον πιάστηκε να κλέβει,τον δε αρμόδιο υπουργό,τον έχουμε τώρα 15 χρόνια μετά,να μας επιτιμά σε κάθε ευκαιρία για την κατάντια της χώρας,λες και αυτός δεν εκλέγεται σταθερά εδώ και 30+ χρόνια με το σύστημα συναλλαγής που οδήγησε τη χώρα στην κατάρρευση.

Λωτοφάγος είπε...

@ Είμαστε πολιτισμένοι, Squarelogic: έχουμε image makers που φροντίζουν πριν από εμάς για εμάς. Και κυρίως έχουμε πουλημένες πένες!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Θολοκουλτούρα!