Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

"A working class hero is something to be"


... τραγουδά ο γλυκύτατος Τζόν Λένον, τριάντα χρόνια μετά τη δολοφονία του. Ο Τζον ξεκίνησε από τις εργατογειτονιές του Λίβερπουλ, για να αλλάξει με τους φίλους του τη μουσική του δυτικού κόσμου, καβάλα σε ένα κίτρινο υποβρύχιο. Πάντα ξεχώριζε από τους άλλους. Σκεφτόταν πέρα από τις βασιλικές τιμές, τις υστερικές θαυμάστριες και τα ακριβά ξενοδοχεία. Και καθώς τα Σκαθάρια διαλύονταν, εκείνος άνοιγε νέους δρόμους στη μουσική και την επανάσταση, δίπλα στη Γιόκο Όνο. Βέβαια, οι συμπατριώτες του ποτέ δεν συγχώρεσαν το γεγονός ότι άφησε μια βαρετή αγγλίδα σύζυγο για μια Γιαπωνέζα διανοουμένη. Για εμάς, όμως, που ήμαστε παιδιά στη δεκαετία του 1960 αλλά έφηβοι στη δεκαετία του '70, ο Τζον με τα μυωπικά γυαλάκια πήγαινε πακέτο με τη μικροκαμωμένη ηγερία του. Κι αν δεν τον είχαν δολοφονήσει (ο πληθυντικός δεν είναι τυχαίος), ίσως η μουσική να εξελισσόταν αλλιώς.

Στην εποχή του παγκόσμιου ιστού, οι "ήρωες της εργατικής τάξης" αλλάζουν επίσης. Θα μάθατε, υποθέτω, ότι χθες ξεκίνησε ο Α΄Κυβερνοπόλεμος: χιλιάδες "Anonymous" χακτιβιστές (χάκερ+ακτιβιστής), με σύνθημα Operation Payback, επιτέθηκαν χθες κατά συγκεκριμένων ιστοτόπων. Σύμφωνα με τον Χρ. Λουκά του ρ/σ "Στο Κόκκινο", τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο συντονίστηκαν μέσω Facebook και Twitter και έθεσαν εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες τις ιστοσελίδες της MasterCard, της σουηδικής εισαγγελίας, του PayPal, της ελβετικής τράπεζας PostFinance και της... Σάρα Πέιλιν!

Γιατί τις συγκεκριμένες; Το tvxs εξηγεί: "η υπηρεσία on line μεταφοράς χρημάτων PayPal έχει μπλοκάρει από την προηγούμενη εβδομάδα τις οικονομικές συναλλαγές του WikiLeaks, η MasterCard έχει διακόψει τα εμβάσματα που προορίζονταν για το WikiLeaks και η ελβετική τράπεζα PostFinance έχει «παγώσει» τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδρυτή της WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ".

Η ιστοσελίδα της σουηδικής εισαγγελίας δέχτηκε επίθεση, επειδή επικήρυξε τον Ασάνζ για βιασμό. Με αυτή την κατηγορία συνελήφθη στο Λονδίνο. Βλέπετε, η φοροδιαφυγή είναι πασέ. Θυμίζει Αλ Καπόνε και προκαλεί ακατάσχετο γέλωτα. Άκουσα, μάλιστα, ότι η κατηγορία αφορά συναινετικό σεξ, χωρίς... τη χρήση προφυλακτικού!

Υποθέτω, τέλος, ότι η Πέιλιν έγινε στόχος επειδή γενικώς προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.

Ο αντιπρόεδρος της PayPal Οσάμα Μπεντιέ δήλωσε ότι πάγωσε τον λογαριασμό του Ασάνζ με... παραίνεση (!) των ΗΠΑ, ενώ ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι, το διέψευσε με μήνυμα στο Twitter. Μην παίρνεις όρκο, σε πιστεύουμε.

«Θέλουμε τη διαφάνεια και αντιμαχόμαστε τη λογοκρισία. Αυτός είναι ο λόγος που σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που διαθέτουμε για να αφυπνίσουμε, να επιτεθούμε εναντίον και να στηρίξουμε αυτούς που βοηθούν να οδηγηθεί ο κόσμος μας στην ελευθερία και τη δημοκρατία», γράφουν στην ιστοσελίδα τους οι Anonymous. Οι χακτιβιστές βοηθούν το Wikileaks με τουλάχιστον 600 "καθρέφτες" (mirror sites) να συνεχίσει τη δημοσίευση των εγγράφων. Σύμφωνα με το tvxs, η ελβετική εταιρεία Datacell, που διαχειρίζεται τις δωρεές υποστηρικτών του WikiLeaks, απείλησε με μηνύσεις τις Visa και Mastercard αν δεν ξεπαγώσουν άμεσα τους λογαριασμούς, ενώ στο Twitter κυκλοφορεί η είδηση ότι το Amazon.com, αφού μπλόκαρε το Wikileaks από τους σέρβερ του, πουλάει τώρα τα τηλεγραφήματα που έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα των whistleblowers.

Αυτά, στον υπόλοιπο πλανήτη, ο οποίος χρησιμοποιεί ήδη τα εργαλεία του 21ου αιώνα. Εμείς, πιστοί στην ελληνική παράδοση, πληροφορηθήκαμε τις δημοσκοπήσεις της MRB που δείχνουν "καταλληλότερο" τον Κανένα και πρώτο κόμμα σταθερά το ΠΑΣΟΚ, όπως και τη σύλληψη κάποιων νεαρών που κατηγορούνται για τρομοκρατία χωρίς να έχουν πυροβολήσει με τα όπλα που βρέθηκαν και που φυσικά οι φωτογραφίες τους δημοσιεύτηκαν ενώ τα ονόματα έστω των φοροφυγάδων και των ληστών του δημόσιου πλούτου δεν γίνονται ποτέ γνωστά.

Η λατρευτή μας Αριστερά αρνήθηκε να πάει στη συνάντηση με τον Κυριακούλη Στρος Καν, έστω και για να του πει κατάμουτρα τι σκέφτεται για αυτόν. Υπάρχει έστω και ένας ταλαιπωρημένος από την Κρίση πολίτης που δεν θα αισθανόταν ανάταση ακούγοντας τους ηγέτες των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν αληθινά επιθετικές ερωτήσεις στον πρόεδρο του ΔΝΤ; Υπάρχει έστω και ένας άνεργος ή υποαπασχολούμενος που θα ένιωθε προσβεβλημένος αν η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε ξαφνικά ένα πανό με σύνθημα κατά της εξαθλίωσης; Μήπως είδατε το χαιρέκακο χαμόγελο του Χατζηνικολάου όταν ανακοίνωνε προχθές το βράδυ ότι ο Τσίπρας μειοψήφισε και η απόφαση περί αποχής πέρασε;

Γιατί η αντίδραση εξαντλήθηκε σε κάτι φτωχοσυγκεντρώσεις (πάντα χωριστές για να μην μολυνθούμε) στο Σύνταγμα και την Κλαυθμώνος; Αυτά είναι παλιά εργαλεία, σύντροφοι. Αναποτελεσματικά πλέον ως κύρια δράση. Κι αν ξεμείνατε από φαντασία, παραιτηθείτε επιτέλους και ανοίξτε χώρο για νεότερους. Διότι, τι έμεινε τελικά στη μνήμη μας; Τα πανό στην Ακρόπολη, στον Πύργο της Πίζας και στο Κολοσσαίο, το κάψιμο του γραφείου των Τόρηδων στο Λονδίνο κι η κατάληψη του Κέμπριτζ. Καλώς ή κακώς ζούμε σε έναν εικονολατρικό πολιτισμό. Είτε 1.000 είτε 10.000 κατέβουμε στη διαδήλωση, μόνο οι φωτογραφίες των καμένων κάδων θα πουληθούν στα διεθνή πρακτορεία.

Αφού κανένας από εσάς δεν πρότεινε να περικοπούν οι μισθοί των βουλευτών ή να απολυθούν οι πλεονάζοντες υπάλληλοι της Βουλής, θα μπορούσατε έστω να γίνετε η φωνή μας στον Έπαρχο Στρος Καν. Στο κάτω κάτω, οι βουλευτές έχουν ασυλία, ενώ οι νεολαίοι όχι.

Θα πείτε ότι πηδάω από το ένα θέμα στο άλλο, όμως η αστυνομική βία διογκώνεται με γεωμετρική πρόοδο και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό:

Την Τρίτη στα Δικαστήρια, τα ΜΑΤ είχαν μια αψιμαχία με νεαρούς αναρχικούς, οι οποίοι συμπαραστέκονταν στους νεαρούς που συνελήφθησαν για τρομοκρατία. Αμέσως μετά, επιτέθηκαν χωρίς λόγο στους συγγενείς και φίλους των μαθητών της δευτεριάτικης διαδήλωσης, με αποτέλεσμα να πάθει διάσειση ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΝ Νάσος Ηλιόπουλος! Τον οποίο συνέχισαν να κλωτσούν, ενώ βρισκόταν λιπόθυμος στο έδαφος. Το ίδιο βράδυ δε, άλλοι ματατζήδες τρομοκράτησαν όσους βρίσκονταν στα γραφεία της Νεολαίας, ουρλιάζοντας ότι θα γίνουν οι νέοι Γρηγορόπουλοι.

Στο μεταξύ, οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης χρησιμοποιούνται αφειδώς και για ψύλλου πήδημα, προκαλώντας τραυματισμούς σε πόδια, αφτιά και μάτια. Θα ήθελα να ρωτήσω τον σύντροφο Παπουτσή του "Σαμίνα" από πού τις προμηθεύεται και γιατί τις χρυσοπληρώνουμε. Και να του επισημάνω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει παρερμηνεύσει το μήνυμα των δημοτικών εκλογών: δεν νίκησε επειδή εξελέγησαν οι Μπουτάρης και Καμίνης. Οι δύο υποψήφιοι αποτελούσαν σανίδα σωτηρίας στην κινούμενη άμμο των δύο πόλεων και όχι επιβεβαίωση της στήριξής μας στο κυβερνών (λέμε τώρα!) κόμμα. Εξάλλου, ο ίδιος ο κομματικός μηχανισμός δεν τους ήθελε, διότι χαλούν την πιάτσα. Αντιθέτως, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να τους υπονομεύσει. Θα μου πείτε, οι κομματικοί μηχανισμοί είναι εξ ορισμού κατάπτυστοι και αντιπαθητικοί. Σωστά.

Βλέποντας το πολύ καλό ντοκιμαντέρ του Κούλογλου για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, ένιωσα ανακούφιση που τότε υπουργός Εσωτερικών ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος! Στρατιωτικό νόμο ζητούσαν κάποια μπουμπούκια της Νουδούλας, όπως και ο ογκόλιθος της πολιτικής, ονόματι Στέφανος Μάνος! Με τρελαίνει η ευκολία με την οποία προτείνουν τέτοιες λύσεις άτομα τα οποία ποτέ δεν ίδρωσαν για να καταφέρουν οτιδήποτε. Τι τους νοιάζει άλλωστε; Σε περίπτωση που το πράμα στραβώσει, μπορούν πάντα να πάρουν ένα αεροπλάνο για το Παρίσι και να αφήσουν εμάς επιτόπου. Το έχουν κάνει κι άλλοι. Σκεφτείτε, όμως, τι θα γινόταν αν στη θέση του Παυλόπουλου ήταν ο Πάγκαλος! Ή ο Παμπούκης...

Τώρα που το φανταστήκατε, θα σας φτιάξω τη διάθεση. Δείτε αυτό το βιντεάκι από τον Ε. Παπαδόπουλο και την ομάδα Στερέωσις (http://www.stereosis.com/), που κατοικοεδρεύουν στη σοφιστικέ Ζεύξιδος στη Θεσσαλονίκη. Πάντα πίστευα ότι τις καλύτερες λήψεις της Αθήνας, τις κάνουν όσοι δεν ζουν σε αυτήν:

http://www.youtube.com/watch?v=22tluDztDgc&feature=player_embedded

5 σχόλια:

o ...μάλλoν άνθρωπoς είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
o ...μάλλoν άνθρωπoς είπε...

Πώ, πω, πώ!

Καταιγισμός!

Τρείς φορές χρειάστηκε να τό διαβάσω για να τό ...εγκολπωθώ!

Καλό ΠΣΚ!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Πολύ καλό Lotus!

Αψογο θα έλεγα!

Οι αμόλυντοι του ΚΚΕ όχι μόνο δε προσεγγίζουν αλλά συνεργάζονται και με τα ΜΑΤ ώστε να "διαφύγουν" αλλά και να βοηθήσουν στις συλλήψεις αλλόθρησκων αριστερών (ΣΥΡΙΖΑ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ, ΕΚΚΕ, ΚΟΕ, αναρχικοί κλπ) καθώς αυτοί συνήθως πηγαίνουν κόντρα...

Τα παιδιά του Περισσού κάνουν μπίζνες καθώς ψάχνουν στρατηγικό επενδυτή...
Σήμερα ξεκίνησαν και οι απολύσεις και στον 902!!!

Τώρα για την αστυνομία τα αναρτούμε εμείς συνεχώς. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι!

Καλο Σ/Κ

ΥΓ. Μήπως τα νέα Δεκεμβριανά του 2010, είναι απόλυτως συμμετρικά με αυτά του 1944;
Παπανδρέου ξανά, Γιώργος μάλιστα, Στρος Καν (α αλ Τσώρτσιλ) και χιλιάδες γερμανοτσολιάδες ΠΑΣΟΚΟΙ!!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μάλλον Άνθρωπέ μου, όταν είμαι έξω φρενών, ενώ ταυτόχρονα νιώθω και συγκρατημένο... ενθουσιασμό, γράφω σεντόνια!
Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Πειρατές του Ονείρου, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Δυστυχώς έχω δει τη συμπεριφορά των αμόλυντων.
Για μια ακόμα φορά στη Βουλή, η Αλέκα δεν ανέχτηκε κουβέντα για την τακτική των απολύσεων που ακολουθεί το ΚΚΕ στις επιχειρήσεις του. Αυτοί έχουν το αλάθητο, ως γνωστόν.

Η μόνη διαφορά με τα Δεκεμβριανά του '44 είναι πως οι άνθρωποι τότε ήταν χαρούμενοι, επειδή είχε τελειώσει ο πόλεμος και πίστευαν ότι θα ζούσαν πια ειρηνικά.
Εμείς βλέπουμε ότι ο "πόλεμος" μόλις αρχίζει. Και δεν ξέρουμε τι μας περιμένει ακόμα.