Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Πού πας, ρε Χατζηδάκη;

Οι πολιτικοί μας δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα! Νομίζουν πως ο δρόμος είναι σαν τα τηλεοπτικά παράθυρα. Το απέδειξε χθες η χαρωπή έξοδος του Κωστή Χατζηδάκη στην Πανεπιστημίου, την ώρα που εξελισσόταν μια από τις πιο μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Η κραυγή "κλέφτες, κλέφτες" συνοδεύτηκε από την επίθεση κάποιων μεσόκοπων, οι οποίοι και τον τραυμάτισαν. Μεσόκοπων, όχι νεαρών κουκουλοφόρων!

Βεβαίως και η βία είναι καταδικαστέα! Ψυχολογική τε και σωματική. Είτε ασκείται από αστυνομικούς είτε από πολίτες. Δεν φτάσαμε στον 21ο αιώνα για να φερόμαστε όπως το 1821! Αμέσως, ο αρχιστράτηγος της αστυνομικής αυθαιρεσίας Χρήστος Παπουτσής βρήκε την ευκαιρία να χρεώσει την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτοί που χτύπησαν τον βουλευτή μάλλον μοιάζουν με ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Σαν τους συνδικαλιστές που είχαν ξεβρακώσει τους ιδιοκτήτες λεωφορείων μόλις έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993.

Είναι επίσης πιθανόν να πρόκειται για προβοκάτσια. Όμως...

... ο Κ. Χατζηδάκης δεν είναι απλώς ένας βουλευτής της ΝΔ, αλλά ο υπουργός Μεταφορών που ξεπούλησε την Ολυμπιακή αντί πινακίου φακής στον Βγενόπουλο, ο οποίος τη συγχώνευσε με την Aegean και έχει πλέον το μονοπώλιο στις εσωτερικές πτήσεις. Έτσι, τον Ιούλιο η θεία μου πλήρωσε για να πάει (μόνο) στη Χίο όσα και η κόρη μου τώρα τα Χριστούγεννα για πήγαινε-έλα από χώρα της βόρειας Ευρώπης! Με την Ολυμπιακή και οι δύο.

Πριν ξεπουληθεί, η Ολυμπιακή επιβαρύνθηκε επί χρόνια με άπειρους διορισμούς ημετέρων και με απλήρωτους λογαριασμούς από ταξιδάκια ψηφοφόρων και πολιτικών, οι οποίοι ταυτόχρονα την συκοφαντούσαν.

Το ίδιο σενάριο βλέπουμε στην περίπτωση του ΟΣΕ. Το είδαμε και στον ΟΤΕ και στη ΔΕΗ και στην ΕΥΔΑΠ. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να δώσει όλους τους οργανισμούς κοψοχρονιά.  Τους οργανισμούς που έστησε ο ελληνικός λαός για να εξυπηρετούν τον ελληνικό λαό. 

Πολλοί πιστεύουν ότι έτσι θα πάψουμε να πληρώνουμε τους "τεμπελχανάδες". Ασφαλώς. Ρωτήστε, όμως, τους Βρετανούς πόσο πληρώνουν το ρεύμα, το νερό και -κυρίως- τα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς. Όταν, βέβαια, αυτά λειτουργούν χωρίς προβλήματα. Ρωτήστε τους Αμερικανούς πόσο ταλαιπωρούνται από τα συνεχή μπλακ άουτ των εταιρειών ηλεκτρισμού. Κάποιοι ίσως είδατε την εκπομπή του "Εξάντα" για την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Χιλή και τα δεινά που αυτή επιφέρει στους κατοίκους.

Δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν την ιδιωτική πρωτοβουλία κατάρα. Όμως, ο ηλεκτρισμός, το νερό, οι μεταφορές και το τηλέφωνο είναι δημόσια αγαθά και τέτοια πρέπει να παραμείνουν. Για να είναι προσιτά σε όλους και ασφαλή. 

Μετά το πάρτι του Χρήστου Παναγόπουλου στην ΕΡΤ με τα δικά μας κόλλυβα, ο Λάμπης Ταγματάρχης επιχειρεί να τη νοικοκυρέψει. Παρά τις περικοπές, η κρατική τηλεόραση προβάλλει τις πιο ενδιαφέρουσες ενημερωτικές εκπομπές του φετινού χειμώνα. Ωστόσο, η συκοφάντηση συνεχίζεται, και πολλοί είναι εκείνοι που φωνάζουν να κλείσουν τα κρατικά κανάλια, για να μην πληρώνουμε ανταποδοτικά τέλη.

Τι λέτε, βρε ανόητοι; Αν το πόδι σας βγάλει σπυρί, θα το κόψετε; Και τι θα βλέπετε μετά; Τους μάγειρες και τα ξέκωλα; Όταν κανείς συνηθίσει στη λάσπη δεν μπορεί μετά να κοιμηθεί σε καθαρό κρεβάτι, έτσι;

Υ. Γ. Στη χθεσινή διαδήλωση συνέβησαν πολλά παράξενα πράγματα. Όπως η παρακάτω φωτογραφία (από το Indymedia). Διαβάστε και το άκρως διαφωτιστικό άρθρο του Πιτσιρίκου: http://pitsirikos.net/2010/12/%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%BF...


4 σχόλια:

Δημήτρης Τρύπας είπε...

Η βία είναι καταδικαστέα φυσικά. Αλλά σε ομαλές συνθήκες. Και η χώρα μας δυστυχώς δεν βρίσκεται σε ομαλές συνθήκες.
Όταν το κράτος επιτίθεται βίαια, απρόκλητα και χυδαία στους πολίτες του, θα πρέπει να περιμένει και “βρώμικες” απαντήσεις.
Τώρα έχουμε πόλεμο. Και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται. Στο τέλος αυτού του πολέμου ο ισχυρότερος, αυτός δηλαδή που θα επικρατήσει με τη βία, θα έχει το δίκιο με το μέρος του. Ας μιλήσει λοιπόν η οργή, ο θυμός και η βία, κι όποιος μείνει όρθιος. Από σήμερα οι 300, ο στρατός τους και τα παπαγαλάκια τους θα πρέπει να προσέχουν όταν εμφανίζονται δημοσίως...

Λωτοφάγος είπε...

Ο νόμος του ισχυροτέρου, Πειραχτήρι; Μα, αυτό ισχύει και σήμερα.
Και φυσικά δεν πιστεύω στο χριστιανικό "προσφέρω και το άλλο μάγουλο".
Φοβάμαι, όμως, ότι αργήσαμε πολύ να αντιδράσουμε. Αρχικά, επειδή μας βόλευε η κατάσταση, μετά διότι χτυπούσαν μόνο τους "μισητούς" δημόσιους υπαλλήλους και τέλος διότι είχαμε χωθεί στο καβούκι μας μέχρι να περάσει ο τυφώνας.
Που δεν περιμέναμε να σαρώσει κι εμάς.
Τώρα ο εχθρός οργανώθηκε. Τι προοιωνίζεται το μέλλον; Έναν νέο εμφύλιο;

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Lotus,

πέρα από το κυβερνητικό έργο του αείμνηστου Χατζηδάκη, έχει μεγάλο ενδιαφέρον και το πολιτικό του παρελθόν.

Εννοείται πως ο κύριος αυτός δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του όπως το 85% των Ελλήνων επαγγελματιών-Πολιτικών.

Albatrus είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! :-)))