Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ραδιοφωνικά

Το ΚΕΘΕΑ εκπαίδευσε μια ομάδα μελών του θεραπευτικού προγράμματος "Στροφή" στην παραγωγή εκπομπών, και αυτοί δημιούργησαν το νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο "Στροφή".

Η ομάδα θα συνεργάζεται με επαγγελματίες, εργαζόμενους στο θεραπευτικό πρόγραμμα ή εθελοντές. Στην πορεία του προγράμματος η ευθύνη θα περνά όλο και περισσότερο στα παιδιά, έως ότου να αναλάβουν πλήρως τη λειτουργία του σταθμού. Οι εκπομπές θα γίνονται live στο στούντιο της θεραπευτικής κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ, στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα.

Η λειτουργία του νέου σταθμού αρχίζει πανηγυρικά αύριο, 20 Δεκεμβρίου. Με πρωτοβουλία της ραδιοφωνικής στήλης τετΡΑΔΙΟ (www.e-tetRadio.gr) του Δημήτρη Κανελλόπουλου (Ελευθεροτυπία) και του Κώστα Αρβανίτη (ΕΡΤ) και την υποστήριξη της ΕΡΤ, που παραχωρεί για μία ημέρα τη συχνότητα του Ράδιο Φιλία 106,7, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση, στην οποία μερικοί από τους πιο γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς (όπως οι Γιάννης Καλαμίτσης, Άρης Δαβαράκης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιάννης Πετρίδης, Κώστας Αρβανίτης και Παύλος Τσίμας) θα κάνουν τις δικές τους εκπομπές.

Επίσης, και ο ραδιοσταθμός "Στο Κόκκινο" θα παραχωρήσει τη δική του συχνότητα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα, αναμεταδίδοντας τις εκπομπές. Δεν χρειάζεται να τονίσω ότι το νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο χρειάζεται την υποστήριξή μας.

Καλή επιτυχία, παιδιά.

Ο Κώστας Γιαννακίδης ήταν ο μόνος λόγος που άκουγα το ΒΗΜΑ 99,5. Ξεκινούσε την εκπομπή του σατιρίζοντας το εορτολόγιο της ημέρας και συνέχιζε με τους πολιτικούς και τους "καλλιτέχνες". Φανατικός ΠΑΟΚτσής και Θεσσαλονικιός. Σήμερα έμαθα ότι απολύθηκε, επειδή μετέδωσε ένα αντι-χριστουγεννιάτικο τραγούδι: το Ho Ho Fucking Ho του Kevin Wilson!

Άλλοι, όμως, λένε πως αιτία ήταν το άρθρο του στο protagon.gr, που αναφερόταν στη διαδήλωση της 15ης Δεκεμβρίου, η οποία καλύφθηκε από πολίτες στο twitter λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων. Η επίμαχη παράγραφος που προφανώς ενόχλησε τον ΔΟΛ έλεγε:

"Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής ημέρας, η, μάλλον αφελής, απόφαση του in.gr να εγκαταστήσει εφαρμογή αναμετάδοσης των μηνυμάτων από το twitter. Πολύ γρήγορα τα περισσότερα μηνύματα γύρισαν σε καταγγελίες για το μέσο και την ιδιοκτησία του. Εκ των πραγμάτων ο διαχειριστής του in.gr αναγκάστηκε να αφαιρέσει την εφαρμογή. Δεν παίζουν με αυτά. Μόνο αυτά παίζουν μαζί σου."

( http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=4396 )

4 σχόλια:

Ektoras είπε...

Πάντα ενδιαφέροντα και επίκαιρα τα άρθρα σου αγαπητέ Λωτοφάγε. Μπράβο στο ΚΕΘΕΑ, και στους σταθμούς, τεχνικούς και δημοσιογράφους που στηρίζουν την προσπάθεια.

Τα υπόλοιπα, σημεία των καιρών. Δεν τον ξέρω τον κ. Γιαννακίδη, αλλά μάλλον θα είναι πολύ αξιόλογος και αξιοπρεπής σε ένα ανάξιο και μικροπρεπές καθεστώς που βιώνουμε.

Λοιπόν, εύχομαι καλά Χριστούγεννα, όμορφα, οικογενειακά, με υγεία και αγάπη και το νέο έτος να αφορίσει τα κάθε λογής κατεστημένα. Δύσκολο, αλλά μια ευχή είναι την κάνω και ας πέσει κάτω που λένε.

Πολλές ευχές από καρδιάς

Κλαζoμένιoς είπε...

Πού τα «ξετρυπώνεις» αυτά, καλέ μου;

Μπράβο τους και μπράβο σου!

Το μπλογκ σου είναι ένα κόσμημα της "μπλογκόσφαιρας"!

Νά 'σαι καλά! Καλή χρονιά!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ο Γιαννακίδης γράφει τη στήλη Citizen στην Athens Voice, Έκτορα.
Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και εύχομαι ολόψυχα το 2011 να έχεις Υγεία, Εργασία και Χαρά. Με αυτή τη σειρά. :))

Λωτοφάγος είπε...

@ Κλαζομένιε, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Με κάνουν και κοκκινίζω! :))
Τις θερμότερες ευχές μου για ευτυχία και υγεία σε σένα και τους αγαπημένους σου.