Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ο πολιτισμός ενώνει;


Χθες πραγματοποιήθηκε μια πρωτοφανής -για την Ελλάδα- συναυλία μέσα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. Οργανωτές, το Μέγαρο Μουσικής και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.  Παρόντες οι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών Ιερώνυμος (επί Χριστόδουλου δεν θα μπορούσαμε ούτε να το ονειρευτούμε) και Αλβανίας Αναστάσιος, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.  

Να υπενθυμίσω ότι ο Άγιος Παντελεήμονας χωράει 3.500 ανθρώπους και είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Μεγάρου είπε ότι ο πολιτισμός ενώνει. Κάποιοι απέξω, βέβαια, είχαν άλλη γνώμη και φρόντισαν να την εκφράσουν, βρίζοντας αρχιεπίσκοπο και πρόεδρο. Δημοκρατικότατη η αστυνομία, απλώς τους απώθησε, χωρίς να συλλάβει κανέναν.

Ακριβώς το αντίθετο πράττει στα συλλαλητήρια. Βέβαια, οι διαδηλώσεις δεν είναι πολιτιστικό γεγονός, αλλά οι συμμετέχοντες διατηρούν υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες παρατηρώ ένα ανησυχητικό φαινόμενο: τα ΜΑΤ γίνονται ολοένα και πιο βίαια. Λες και επιζητούν έναν καινούριο νεκρό!

Σήμερα το πρωί, άκουγα την κα Κοσμοπούλου (του Δ.Σ. των νοσοκομειακών γιατρών) να λέει στο "Κόκκινο" ότι πράγματι χτυπούν πλέον συστηματικά στο κεφάλι τους διαδηλωτές, με το πίσω μέρος του γκλομπ! Εξάλλου, υπάρχει και βιντεάκι που δείχνει αστυνομικό να κραδαίνει πυροσβεστήρα και να βαράει με αυτόν στα τυφλά! "Είχαμε δύο άτομα με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις (ο ένας ήταν ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΝ), ενώ ένας άλλος κουφάθηκε από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης", τόνισε.  Χαριτολογώντας, είπε ότι πρέπει να ξέρεις να δέρνεις, αλλιώς μπορεί να σκοτώσεις.

Στο Λονδίνο, όπως όλοι είδαμε, υπήρξαν τραυματίες ένθεν και ένθεν, αλλά κανείς δεν διανοήθηκε να ρίξει χημικά. Δεν ξέρω αν σκέφτονται να πάρουν μαθήματα από τους έλληνες συναδέλφους τους, αλλά μέχρι στιγμής περιορίστηκαν σε ραβδισμούς, ακόμη και όταν οι φοιτητές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Καρόλου και της Καμίλα. Το αστείο είναι πως κάποιες αγγλικές φυλλάδες τρομοκρατούσαν με τίτλους όπως "Anarchy". 

Πάντα μυγιάγγιχτοι αυτοί οι Βρετανοί! 

6 σχόλια:

celin είπε...

Κ εγω αυτο διαισθανομαι.Ειτε θελουν νεκρο,ειτε θελουν να τρομοκρατησουν τον κοσμο για να μη κατεβαινει σε διαδηλωσεις κ να αποδεχτει τη μοιρα του.Παντως,ειναι κοινη η μοιρα τους,των απατεωνων-προδοτων πολιτικων με τα μαντροσκυλα τους.
Ισως μια μερα τους παρει ο διαολος ολους μαζι.Γιατι,οσο δε παιρνει αυτους,παιρνει εμας.

ΥΓ Φιλε,γινεται μια συζητηση εδω για στροφη του ΣΥΡΙΖΑ προς το Ευρωκεντρικοτερο.Θα ηθελα να συμμετασχεις,να πεις τη γνωμη σου
http://radicaldesire.blogspot.com/2010/12/blog-post_14.html

Βάσσια είπε...

Τέτοια ανάλογα "πολιτιστικά γεγονότα" από τα ΜΑΤ μου περιέγραφαν σήμερα συνάδελφοι από την Κερατέα..

Λωτοφάγε, έχεις ακόμη εκείνους του λωτούς; Νομίζω τους έχω ανάγκη.

Καλησπέρα

dfda είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Λωτοφάγος είπε...

@ Έτσι. Όσο δεν παίρνει αυτούς παίρνει εμάς, Σελίν.
Θα το επισκεφθώ μόλις βρω λίγο χρόνο. Δηλαδή σύντομα :))

Λωτοφάγος είπε...

@ Βάσια, στην αγορά βιολογικών προϊόντων στη γειτονιά μου, πωλούνται κάτι λωτοί εξαιρετικοί!
Αλλά με μέτρο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τελείως! :))

Erisadesu είπε...

o ρατσισμός ενώνει