Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Όπως Στρός-αμε να κοιμηθούμε...

"Μας καλέσατε, δεν ήρθαμε μόνοι μας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντομινίκ Στρος Καν, "δίνοντας" έτσι τον χαζοχαρούμενο που είχε δίπλα του, και ο οποίος στην ευφυέστατη ερώτηση αν "ήρθε ο φίλος ή ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ", έδωσε την εκκωφαντική απάντηση: "Ήρθαν κι οι δύο"!

Σωστά, εμείς τον καλέσαμε. Για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργεύων. Ο οποίος επί μήνες διαλαλούσε σε όλη την ΕΕ ότι είμαστε απατεώνες και ψεύτες. "Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα", είπε με πόνο ψυχής στον Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ. Ο ίδιος δεν το γνώριζε. Το έμαθε μετά τις εκλογές. Ουδέποτε είχε κάποιο αξίωμα σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν ξέρω μήπως διάβαζε, κιόλας, σαν τον Χριστόδουλο την εποχή της Χούντας.

Εμείς τα ακούγαμε, αλλά πορευόμασταν προς τον γκρεμό, άδοντες. Λες και αφορούσαν άλλον λαό. Ο γιος της Μάργκαρετ, όμως, για εμάς τα έλεγε. Εμάς πουλούσε! Ή μήπως μας είχε ήδη πουλήσει προτού καν εκλεγεί;

Το ΔΝΤ και οι τράπεζες είναι τοκογλύφοι. Δανείζουν με επαχθείς όρους. Απομυζούν τον πλούτο των χωρών σαν βδέλλες. Εν ολίγοις, κάνουν τη δουλειά τους. Συνεργάτες τους, οι δικτατορίες και οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Όπως της Γουατεμάλας. Δείτε την "Υπέροχη Μακροοικονομία" του Γιώργου Αυγερόπουλου ("Εξάντας"): το 3% του πληθυσμού κατέχει το 97% της καλλιεργήσιμης γης, όπου παράγεται ζάχαρη, καφές και φοινικέλαιο για καύσιμο αυτοκινήτων. Τίποτε φαγώσιμο, δηλαδή, για το 56% των κατοίκων, οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, χωρίς καμιά ελπίδα για βελτίωση.

Εμείς, όμως, έχουμε Δημοκρατία. Α, όλα κι όλα. Κάθε 3-4 χρόνια ψηφίζουμε. Κι αν δεν μας αρέσει η κυβέρνηση, την αλλάζουμε. Βέβαια... έχουμε λίγες επιλογές: μόλις 3 οικογένειες εναλλάσσονται στην εξουσία. Για την ακρίβεια, ψηφίζουμε όποιον μας χαϊδέψει τα αφτιά με ωραία ψέματα. Και μετά; Φταίνε οι άλλοι: τα κόμματα, τα ρουσφέτια, ο νεκραναστημένος "ξένος δάκτυλος". Πάντως, όχι το 80% από εμάς!

30 χρόνια τώρα, νομίσαμε πως είμαστε οι χαϊδεμένοι της Ευρώπης. Διότι μας οφείλουν, λέει. Ελλάδα η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Πληρώστε, κουτόφραγκοι. Ανιστόρητοι και αγεωγράφητοι, φανταστήκαμε πως μπορούμε να εξαργυρώσουμε μια λευκή επιταγή. Επιδοτήσεις, μεσογειακά προγράμματα, θέσεις στο Δημόσιο, κέρδη στο χρηματιστήριο, διακοποδάνεια, κάρτες, κομπίνες, greek statistics... Εμείς, ο περιούσιος λαός, που ξέρουμε να ζούμε και να διασκεδάζουμε. Sea, sun and sex. Κι ας μην μπορούμε, οι περισσότεροι, να βάλουμε δυο λέξεις στη σειρά.

Όπως δεν μπορεί κι ο πρωθυπουργεύων. Αυτός που βραβεύτηκε ως ένας από τους... μεγαλύτερους "Στοχαστές" του κόσμου! Κάτι σαν τον "Σκεπτόμενο" του Ροντέν, υποθέτω. Μάλλον τον εμπνέουν οι ατέλειωτες ώρες στα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια. Άλλοι παθαίνουν αμόκ λόγω έλλειψης τσιγάρου, ο Γιωργάκης στοχάζεται. Τι, άραγε; "Πού' σαι, mummy, να δεις τον γιο σου";

Δεν κατέβηκα να διαδηλώσω σήμερα. Γιατί να το κάνω; Θα ήταν σαν να δικαιώνω τον Ρασκόλνικοφ που δολοφόνησε τη γριά τοκογλύφο στο "Έγκλημα και τιμωρία", επειδή δεν μπορούσε να τα βάλει με το σύστημα που τον είχε εξαθλιώσει.

14 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

Λωτοφάγε,
πολύ ωραία η αποκάλυψη των πργαματικών ιδιοτήτων-"καθηκόντων" μεταξύ Κυριάκου Στρώς-Καν και G.A.P.

Από μέρους μου, έτσι "εις μνήμην" Αργεντινής, Γουατεμάλας και άλλων εξαθλιωμένων χωρών, στο εσμό των οποίων τρέχουμε απνευστί να μπούμε, θα παραθέσω την πραγματική ονομασία του ΔΝΤ:

Διεθνές Ν εκροΤομείο.

Βάσσια είπε...

Λωτοφάγε με αυτό:
Δεν κατέβηκα να διαδηλώσω σήμερα. Γιατί να το κάνω; Θα ήταν σαν να δικαιώνω τον Ρασκόλνικοφ που δολοφόνησε τη γριά τοκογλύφο στο "Έγκλημα και τιμωρία", επειδή δεν μπορούσε να τα βάλει με το σύστημα που τον είχε εξαθλιώσει.

τα είπες όλα- για μένα τουλάχιστον φίλε μου.

Καλό απόγευμα

KOYKLITIS είπε...

Ή κάποιοι μας κάνουν πλάκα, ανακηρύσσοντας μεγάλο στοχαστή το Γιωργάκη κατατάσσοντας τον στην 79η θέση, ή μας κατάλαβαν ότι είμαστε περισσότερο στόκοι από ότι φανταζόμαστε κι εμείς οι ίδιοι.
Ο λόγος που σε έκανε να μη πας στη διαδήλωση συγκλονιστικός.
Λωτοφάγε, θα σε προτείνω για τον επόμενο κατάλογο των υπό βράβευση στοχαστών!

ELvA είπε...

Mα ουτε συννενοημενοι να ειμασταν σημερα...
Και εσεις αναφερεστε στον (οχι και τοσο αγαπητον μας) κ. Στρος; :/

Λωτοφάγος είπε...

@ Διεθνές ΝεκροΤομείο: αυτό είναι, Ναπολέων! Εκατοντάδες χιλιάδες οι νεκροί που αφήνει πίσω του.
Ο Θανάσης Καρτερός σήμερα στην "Αυγή" ( http://rigasili.blogspot.com/2010/12/george-battler.html ) βρήκε καλύτερη ονομασία για τον χαζοχαρούμενο φίλο του Κυριάκου: George the battler!

Λωτοφάγος είπε...

@ Όπου "σύστημα", Βάσια, βάλε ό,τι θες: κομματικές αγκυλώσεις, ξεπούλημα της ψήφου, μικροαστική μεγαλομανία, μικροπολιτική ματαιοδοξία και κάθε είδους κόλλημα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μόνο μην κονταροχτυπηθώ με τον ΓΑΠ, Κουκλίτη. :))
Σίγουρα είμαστε πιο στόκοι από όσο νομίζουμε. Αμφιβάλλεις;

Λωτοφάγος είπε...

@ Μα, αλίμονο, κυρία Έλβα μας! Είναι δυνατόν να μην αναφερθούμε στον πολυαγαπημένο μας Ντομινίκ;
Που αύριο-μεθαύριο μπορεί να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας και να ζητωκραυγάζουμε "Ελλάς-Γαλλία-συμμαχία";

squarelogic είπε...

Να δω πότε θα ξυπνήσουν οι μακάκες σε αυτό τον τόπο και θα καταλάβουν πόσο στεγνά πούλησε το μέλλον τους ο πορφυρογέννητος γιός του πρωτεργάτη της Καταστροφής,Ανδρέα...
Να δω πότε θα αποκαθηλώσουν τις αγιοποιημένες Φαμίλιες που κυβερνάνε τη χώρα εν είδει άλλων Μαφιών...

celin είπε...

Φιλε,εισαι απογοητευμενος.Και εισαι απογοητευμενος επειδη εισαι σοβαρος ανθρωπος,μονο ενας γελοιος ΔΕ ΘΑ ηταν απογοητευμενος σημερα.Ενας γελοιος η ενας χαζοχαρουμενος.
Δυστυχως,ουτε εσυ,ουτε οι υπολοιποι φιλοι σχολιαστες εδω,ανηκετε σε αυτες τις συμπαθεις ταξεις.

Τοσον καιρο παλευουμε πολλοι απο εμας να αποτιναξουμε τη ναζιστικη συλλογικη ευθυνη που πηγαν να μας περασουν τα γουρουνια,
αυτο το "μαζι τα φαγαμε",

τοσον καιρο πασχιζουμε να ανοιξουμε τα ματια των αλλων μαζι με τα δικα μας ματια,
να απεγκλωβιστουμε απο την επικρατουσα υποδουλη αντιληψη που προσταζει μονοδρομο τον δρομο του ΓΑΠ.

Και ηρθε ο πρωτος γυρος των εκλογων και το ΠΑΣΟΚ,με αναγωγη βγηκε παλι πρωτο κομμα.

Ξερεις τι πιστευω φιλε;οτι ολη αυτη η απογοητευση που βλεπω να κοχλαζει αυξανομενη,
προκυπτει απτο γεγονος οτι παψαμε να εχουμε εμπιστοσυνη στον Αλλον,τον συμπολιτη μας.
Και το χειροτερο ειναι οτι,τουλαχιστον τωρα,εχουμε δικιο.

Το ακομα χειροτερο ειναι οτι εγκαθιδρυεται μια αδιορατη αισθηση οτι "καλα μας κανουν αφου ειμαστε τοσο ζωα και δεν αντιστεκομαστε"

Και περιμενοντας ο ενας τον αλλον να αντισταθει,να κανει την αρχη,ολοενα κ μοιαζουμε με αυτα τα ζωα που καταγγελλουμε,με αυτα τα παθητικα ζωα που περιμενουν ενα-ενα τη σφαγη τους.

Τελικα τα πιο σωστα λογια τα εχουν πει οι Πειρατες του Ονειρου.
Αν δεν αντεπιτεθουμε,μας @@@@ξανε.

vassper είπε...

φίλε Λωτοφάγε,
εγώ παρ' όλα αυτά είμαι αισιόδοξος γιατί, όπως έγραψε και η Βάσσια, εμπιστεύομαι εμάς. Θα την βρούμε την άκρη.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ίσως το δούμε, φίλε Squarelogic. Μόλις πάψουμε να θρηνούμε πάνω από το χυμένο γάλα.
"ο πορφυρογέννητος γιός του πρωτεργάτη της Καταστροφής,Ανδρέα...": άψογη περιγραφή και για τους δύο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Σελίν, για τη δική μου γενιά μιλάω. Που πρέπει να βγάλει τις τσίμπλες από τα μάτια και να παραδεχτεί ότι μόνη της τα έκανε σκατά. Μαζί με τη γενιά του Πολυτεχνείου.
Να κάνουμε αυτοκριτική. Εμείς εκθρέψαμε αυτη τη Λερναία Ύδρα. Τους Πάγκαλους που τώρα ελεεινολογούμε. Δεν μας φταίνε οι ξένοι.
Μόλις συνειδητοποιήσουμε τι κάναμε και πώς το κάναμε, θα βρούμε τον τρόπο να αποκεφαλίσουμε το τέρας.
Μην ξεχνάς ότι τώρα κυκλοφορεί νέα καραμέλα: τα πετρέλαια του Αιγαίου, που οι "άλλοι" δεν μας αφήνουν να εκμεταλλευτούμε για να χεστούμε πάλι στο τάλιρο!
Και αγνοούμε ότι το 2006 παραχωρήσαμε το ανατολικό Αιγαίο στους Τούρκους. Η σεμνή και ταπεινή κυβέρνηση του Κωστάκη το έκανε. Όχι η Μέρκελ ή οι Αρειανοί.
Εμείς κοιτάζαμε αλλού τότε. Πάντα αλλού κοιτάζουμε και μετά καταριόμαστε τη μοίρα μας.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ελπίζω να τη βρούμε την άκρη, Vassper. Σύντομα όμως. Για να μην χαθεί μια ολόκληρη γενιά εξαιτίας μας.
Δυστυχώς, από μέρους της Αριστεράς δεν βλέπω καμιά κίνηση για ενωτική δράση. Αν συνεχίσει να τρώει τις σάρκες της, η αντίδραση του λαού θα είναι χαοτική, σαν των Αργεντίνων.