Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Δεινόν προς κέντρα λακτίζειν

Ή, σε απλά αγγλοελληνικά, είναι βλακώδες να πυροβολείς το πόδι σου!

Αντιγράφω από το tvxs

"Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, ο Γιάννης Αλαφούζος αφού ευχαρίστησε τους εργαζομένους του Ομίλου Σκάι, που σε «αυτή τη δύσκολη για όλα τα ΜΜΕ περίοδο στήριξαν έμπρακτα την επιχείρηση, διασφαλίζοντας έτσι θέσεις εργασίας», σε μία αποστροφή του λόγου του φωτογράφισε τον Θύμιο Καλαμούκη, μιλώντας για τον πιο υψηλόμισθο υπάλληλο του ομίλου που αρνήθηκε να υπογράψει τη μείωση του 10% στους μισθούς και την υπογραφή ατομικής σύμβασης.

Ο Θ. Καλαμούκης προχώρησε σε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Χρήστο Παναγόπουλο, ζητώντας δημόσια αποκατάσταση του ονόματός του, ειδάλλως η «Ελληνοφρένεια, ζητάει τη λύση της συνεργασίας τους». 

Είστε με τα καλά σας; 

Γιατί να βλέπει ή να ακούει κανείς το Σκάι, αν φύγει η Ελληνοφρένεια; Για τις χαζές αμερικανιές, τα αναληθοφανή CSI ή τις αναλύσεις του... Μπάμπη Παπαδημητρίου; Ή για τον Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος μοιάζει να είναι πάντα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;

Θεωρείτε σωστή επιχειρηματική κίνηση το ότι πήρατε διευθύνοντα σύμβουλο τον Παναγόπουλο που ρήμαξε την ΕΡΤ και τώρα τη συκοφαντεί;

Πήρατε γραμμή από την Ελευθεροτυπία που κατήργησε τον "Ιό" και πάει από το κακό στο χειρότερο; Το επόμενο βήμα της Μάνιας (ελπίζω να τόνισα σωστά το όνομά της) είναι να απολύσει τον Στάθη

Η Τρόικα διέταξε να μειώσουμε ελλείμματα κι αυτοί απολύουν εργαζομένους. Είπε να πατάξουμε φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή και αυτοί δηλώνουν πτώχευση για να μην πληρώσουν. Ο ΣΕΒ (μπα; υπάρχουν ακόμα βιομήχανοι σε ελληνικό έδαφος;) απαίτησε μειώσεις στον ήδη χαμηλότερο μισθό της ευρωζώνης και εργασία τα Σάββατα χωρίς υπερωρίες. Και η "κυβέρνηση" ενδίδει.

Τελικά, ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;

Η κυβέρνηση; Λάθος. Η Τρόικα; Μέγα λάθος. Η πιο παρασιτική αστική τάξη του δυτικού κόσμου! Κι όποιος νόμιζε πως η επίθεση θα σταματούσε στους δημόσιους υπαλλήλους, καιρός να αλλάξει πλευρό! Ίσως και να σηκωθεί από το κρεβάτι του.

10 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

Όλο λάθη είναι αυτό το άρθρο!

1. Ο τονισμός. Περί Μανίας πρόκειται, σύνελθε.

2. Πρώτα θα "στείλει" τον Καλαϊτζή, μετά τον Στάθη και τον Παντελάκη. Ως μόνες σταθερές αξίες θα παραμείνουν οι Για.Τρ. και Βι.Νε.

3. Όταν λέμε «άλλαξε πλευρό» εννοούμε «για να κοιμηθείς καλλίτερα» όχι για να ξυπνήσεις.

Βάσσια είπε...

Πέστα (ξανά)..... αλλά μη γράφεις απότομα ονόματα όπως Πορτοσάλτε και Παπαδημητρίου.. με βρήκες άοπλη. ;-)

Βάζουν νερά τα τιβάκια ή μου φαίνεται;

(όχι ότι στεναχωριέμαι)

Καλό μήνα
:-)

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναπολέων:
1) Καλά το ψυλλιάστηκα ότι υπήρχε πρόβλημα με τον τονισμό.
2) Τον Σταματόπουλο και τον Παπαϊωάννου θα τους κρατήσει;
3) Υπονοούσα την έκφραση "με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι, ανόητε!" Εξάλλου, ο ανόητος δεν ξυπνάει ποτέ!

Λωτοφάγος είπε...

@ Συγγνώμη, Βάσια μου, άλλη φορά θα προειδοποιώ για ναρκοπέδιο!
Πολύ καλό μήνα και σε σένα.

Γιώργος είπε...

Η σωστή ερμηνεία είναι:
Είναι κακό να κλωτσάς προς ένα καρφί.

celin είπε...

Τοση φαιδροτητα,αλητεια,δυσωδια κ καταπνιξη της ελευθερης δημοσιογραφικης φωνης που υπαρχει στην Ελλαδα,ουτε στην Αμερικη κ τα καναλια του Μερντοκ δε βρισκεις.
Ξερεις που καταντησαμε φιλε;Να εχει μεινει μονο ο Τραγκας να τα βαζει με την τροικα..κ απο δημοσιογραφους που προσκαλουνται μια στο τοσο,βλεπουμε και τον Μπογιοπουλο να τους τα χωνει
(πολυ τον παω αυτον!)
Ολοι οι αλλοι..τουμπεκα..ειναι πολλα τα λεφτα Λωτοφαγε.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Lotus,

πολύ ωραίο το άρθρο.

Είναι διαχρονικό γιατί του χρόνου και τον κάθε επόμενο χρόνο τα ίδια θα λέμε.

Δυστυχώς.

Τώρα, επειδή έχω περάσει από το συγκρότημα Αλαφούζου, οι άνθρωποι είναι άσχετοι επιχειρηματικά.
Φυσικά δεν είναι οι μόνοι. Αν δεν ήταν το κράτος να τους ταιζει όλους αυτούς τους άσχετους, δε θα υπήρχε ούτε Αλαφούζος, ούτε Μπόμπολας αλλά ούτε και Λαμπράκης.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ασφαλώς και είναι αυτή η σωστή ερμηνεία, Γιώργο, αλλά χάριν παιδιάς χρησιμοποίησα μια φράση που φοριέται πολύ τώρα τελευταία από τους ομοτράπεζους του Γιωργάκη.

Λωτοφάγος είπε...

@ Δυστυχώς, Σελίν, έχεις δίκιο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Την ασχετίλα των συγκεκριμένων κυρίων την βλέπω ακόμα κι εγώ, Πειρατή μου, παρόλο που ποτέ δεν πέρασα από τα συγκροτήματα -αφού δεν είμαι δημοσιογράφος.