Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Connecting people


Άκουγα χθες το πρωί και το μεσημέρι στο τρένο παρέες εργαζομένων να συζητάνε για τις γαλλικές κινητοποιήσεις και να σχολιάζουν με ζήλια τη δράση των συνδικάτων εκεί, συγκρίνοντάς την με τα πυροτεχνήματα της ΓΣΕΕ εδώ.

Μα, επιτέλους, τι ξενομανία είναι αυτή; Έχουν ποτέ στείλει, αυτοί οι ξενέρωτοι Γάλλοι, τους δικούς τους προέδρους στη Βουλή για να πολεμήσουν εκ των έσω τις αντεργατικές μεθοδεύσεις; Είχαν ποτέ έναν Πρωτόπαπα; Jamais!

Προς τιμήν της η "Ελληνοφρένεια" στιγμάτισε το πλήγμα που καταφέρνουν στον γαλλικό τουρισμό οι απεργίες. Δεν ξέρω, βέβαια, αν το εντόπισαν και οι pretenderηδες, οι οποίοι πάντοτε αναδεικνύουν με ευστοχία τη ζημιά που προκαλούν οι έλληνες απεργοί και διαδηλωτές.

Μια είδηση χθες, μου θύμισε τις ένδοξες μέρες του '90, όταν αστυνομικοί και συνοριοφύλακες "έγδυναν" μετανάστες από χρήματα και ταξιδιωτικά έγγραφα και μετά τους απέλαυναν: δύο 25χρονοι λιμενικοί κάλυψαν τη χασούρα από τις περικοπές στους μισθούς τους, εισβάλλοντας στα χαρτόκουτα, όπου "ζουν" Αφγανοί στο λιμάνι της Πάτρας, και αρπάζοντας με την απειλή των υπηρεσιακών τους περιστρόφων χρήματα και κινητά!

Τα συγχαρητήριά μου στους γονείς που ανέθρεψαν τα παιδιά τους με τις αθάνατες ελληνικές αξίες: άρπαξε να φας και κλέψε νά'χεις!

Άκουσα από το "Κόκκινο" ότι σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Αρτέμιος, με τη διπλή ιδιότητα του προστάτη των σωμάτων ασφαλείας και... των όρχεων!

Τυχαίο; Δεν νομίζω. Σε κάθε περίπτωση, τις ευχές μου και στους δύο προστατευόμενους.

12 σχόλια:

Βάσσια είπε...

"ρε μπαγάσα περνάς καλά εκεί πάνω, κάνε πάσα καμιά ματιά κ χάμω"

Αυθόρμητο

Καλησπέρα
:-)

Ektoras είπε...

Ναι τι ξενερουά ( γαλλιστί :) αυτοί οι Γάλλοι! Ενώ εμείς εδώ φραπεδόμαγκες. Όχι παίζουμε χαχα αχαχ
τι έγινε λέει; βγήκε είδηση για διεφθαρμένους λιμενικούς; Μπα... δε σε πιστεύω βρε Λωτοφάγε, πρόβοκάτωρ! :)
Άντε τουλάχιστον θα έχουν υγεία τα @@apafta μας λέμε ε καλό δε λέω και τα σώματα, ( ασφαλείας ) βεβαίως βεβαίως...

Πάαααντα τέτοια! :)

Τα σέβη μου φίλε

Λωτοφάγος είπε...

@ Τον Αρτέμη μακαρίζεις ή τον θεό, Βάσια; :)))
Καλό σου βράδυ

Λωτοφάγος είπε...

@ Είδες, Έκτωρ; Η Εκκλησία φροντίζει για όλα τα μέλη του σώματός μας.
Και για τα άλλα σώματα επίσης.
Η ανάρτησή σου ήταν πολύ καλή, αλλά το σύστημα που έχεις εγκαταστήσει δεν είναι για τεχνολογικά ημιαναλφάβητους σαν κι εμένα. Έτσι δεν μπόρεσα να αφήσω σχόλιο. :))
Καλό σου βράδυ.

Ektoras είπε...

Σ’ευχαριστώ πολύ αγαπητέ Λωτοφάγε για το σχόλιό σου. Φυσικά δεν είσαι καθόλου " τεχνολογικά ημιαναλφάβητος "!!!
Απλά επειδή έχω πολλά spam, έχω ενεργοποιήσει την έγκριση σχολίων όπως γίνεται και σε άλλα blogs. Το σχόλιό σου, μόλις το είδα δημοσιέυτηκε πάραυτα :)
Αφήνω δύο links, ελπίζω να λειτουργήσουν. Πατώντας το πρώτο, θα δείς το δικό σου σχόλιο και πατώντας το δεύτερο την απάντησή μου. Απλά καθυστέρησα μια μέρα μιας και δεν είχα ανοίξει καθόλου το pc. Ελπίζω να λειτουργήσουν λοιπόν, αν δεν, αν θές κάνε μια βόλτα από το blog να τα δείς

Εδώ λοιπόν ελπίζω, πατώντας τα παρακάτω θα δείς το σχόλιό σου και την απάντησή μου σε αυτό

σχόλιο Λωτοφάγου

απάντηση Έκτορα

Καλό Σαββατοκύριακο πάντα με υγεία

Ektoras είπε...

Όπως κατάλαβες, ο " τεχνολογικά ημιαναλφάβητος " είμαι εγώ :))

Αν θές, κάνε πάλι όποτε μπορέσεις μια βόλτα από το blog μου και θα τα δείς.

Και πάλι καλό Π-Σ-K ( ευτυχώς λείπει το Α και το Ο! :)

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Και να φανταστείς ότι όλα αυτά τα απολιθωμένα σκουπίδια (σωματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις) βγαίνουν από τις "δημοκρατικές" σχολές του κράτους (που λέει και ο λαός).

Αλλά τα σκ@τ@, σκ@τ@ θα βγάλουν!

Ektoras είπε...

Εκτός από εχνολογικά ημιαναλφάβητος, είμαι και στραβός! Χρόνια Πολλά και καλά με υγεία πάνω απ’όλα για τα γενέθλιά σου αγαπητέ Λωτοφάγε, έστω και με 4 μερες καθυστέρηση

Καλό Σαββατοκύριακο

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Έκτορα, είσαι μοναδικός! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μην λέτε τέτοια πράγματα, Πειρατές μου, θα θυμώσει ο άγιος Αρτέμιος, βοήθειά μας. Και είναι και προστάτης των όρχεων! :))

mtryfo είπε...

Λοιπόν τι μαθαίνει κανείς όσο γερνάει... δεν ήξερα οτι υπάρχει τέτοιος προστάτης... αλλά η εκκλησία πάντα με το μέρος των αντρώνε... εμάς τις γυναίκες δεν μας "προστατεύει" κανένας ρε παιδιά?

NIKOS είπε...

καλησπέρα,

το ιστολόγιό μου

http://nikosletter.blogspot.com/