Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Άστεγος ο Ρόμπιν του Λόξλι;


"Όποιος κοροϊδεύει, κοροϊδεύει τα μούτρα του", έλεγε ο παππούς μου. Το 1992 οι Βρετανοί ειρωνεύονταν την πρόθεση του Μητσοτάκη να πουλήσει βραχονησίδες. Πρόσφατα εισηγούνταν να πουλήσουμε την Ακρόπολη για να καλύψουμε το έλλειμμα. Να, όμως, που ο Ντέιβιντ Κάμερον με τη φλωράδικη φάτσα, που εξελέγη πανηγυρικά για να σώσει την οικονομία, αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες να πουλήσει κρατικά ακίνητα!
Μεταξύ των υπό εκποίηση ακινήτων είναι και το συνεδριακό κέντρο «Βασίλισσα Ελισάβετ Β’» στην καρδιά του Λονδίνου. Θα εκποιηθούν επίσης ακίνητα που ανήκουν στο υπουργείο Αμυνας και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Η κυβέρνηση υπολογίζει να εισπράξει 25 εκατομμύρια λίρες!
Εκτός από τούβλα, πάντως, ο Κάμερον προτίθεται να πουλήσει και υπεραιωνόβια δάση, για να καλύψει το τεράστιο έλλειμμα της χώρας! Συγκεκριμένα, 7, 5 εκατομμύρια στρέμματα ώς το 2020! Ακόμα και στο θρυλικό δάσος του Σέργουντ, όπου ζούσαν ο Ρομπέν με τα χαρούμενα παλικάρια του, θα μπει πωλητήριο! Η νομοθεσία που προστατεύει τα δάση χρονολογείται από την υπογραφή της Μάγκνα Κάρτα, το 1215, και θα πρέπει να αναθεωρηθεί προκειμένου να καταστεί εφικτή η συναλλαγή.


(η εικόνα είναι από το bbc.co.uk)
Ορισμένοι ελπίζουν ακόμη στη διάσωση τμήματος αυτών των εκτάσεων μέσω της αγοράς τους από φιλανθρωπικές οργανώσεις ή από επιχειρηματίες με... οικολογική συνείδηση, όπως ο εκδότης Φίλιξ Ντένις, ο οποίος έχει δημιοιυργήσει ένα δάσος με το όνομά του, ή ο επενδυτής Μπεν Γκόλντσμιθ, χρηματοδότης προγραμμάτων για τη διάσωση των δασών, και ο οποίος δήλωσε:
«Έχω να παρατηρήσω ότι η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται χιλιόμετρα πίσω σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, σε ό,τι αφορά τη σωστή εκμετάλλευση των δασικών της πόρων. Ως οικολόγος, ελπίζω να μην σκεφτούν να πουλήσουν τα μεγαλύτερα και καλύτερα δάση μας. Ελπίζω αυτά να παραμείνουν στα χέρια του δημοσίου».

Εξάλλου, ο βουλευτής Ζακ Γκόλντσμιθ, επικεφαλής της ομάδας δράσης του Κάμερον για το περιβάλλον την περίοδο που οι Συντηρητικοί βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, δήλωσε ότι «εάν τα δάση πρόκειται απλώς να πωληθούν στις κατασκευαστικές εταιρίες, κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να γίνει δεκτό και ούτε θα γίνει. Υπάρχουν δάση, τα οποία χρήζουν της μεγαλύτερης δυνατής προστασίας από την κυβέρνηση».

Ο Κάμερον και η παρέα του φαίνεται, πάντως, ότι έχουν και άλλες φαεινές ιδέες:

«Η κυβέρνηση μας γυρίζει στον 18ο αιώνα, όταν οι τσιφλικάδες έδιωξαν χιλιάδες ενοικιαστές-κολίγους στη Βόρεια Σκοτία!», τόνισε ο Εργατικός βουλευτής Τζον Κρούντας, με αφορμή την αποκάλυψη δημοτικών συμβούλων στις περιφέρειες του Λονδίνου ότι ψάχνουν καταλύματα (bed & breakfast) για 200.000 εσωτερικούς πρόσφυγες στο Χάστινγκς, το Λούτον και σε άλλες επαρχιακές πόλεις. Πρόκειται για φτωχές οικογένειες που δεν θα μπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους μετά την περικοπή της επιδότησης (83 δισεκατομμύρια λίρες) και θα πεταχτούν στο δρόμο από τους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων στο Λονδίνο, για να καταλήξουν εργάτες γης.

Ρεπορτάζ της «Ιντιπέντεντ» για τις συνθήκες σκλαβιάς 50 Ρουμάνων μεταναστών (οι 7 ανήλικοι 9-15 ετών!), οι οποίοι δουλεύουν σε κρεμμυδοχώραφα στο Ουόρσεστερ από τις 7.30 το πρωί έως το βράδυ με καλοκαιρινά ρούχα σε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, δείχνει τι περιμένει τους νέους άστεγους.  

Το νέο αστέρι των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, κατηγόρησε για «αλαζονικό ιδεολογικό πείσμα και επιστροφή στον Συντηρητισμό του ‘80» τον κεντροδεξιό συνασπισμό Τόρις - Φιλελευθέρων , ενώ τα βρετανικά συνδικάτα απείλησαν με "τη μεγαλύτερη  διαδήλωση που έχει γίνει ποτέ", η οποία όμως θα γίνει στις... 26 Μαρτίου του 2011!!!

Όπως βλέπετε, υπάρχουν και χειρότερα από τη ΓΣΕΕ. Γκρινιάρηδες!
Μολονότι ο φιλελεύθερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ θα δηλώσει αύριο στο BBC ότι... «δίνει μάχη με τη συνείδησή του» (σνιφ!), το 77% των Βρετανών πιστεύει ότι η κατάστασή του θα χειροτερέψει με τα νέα μέτρα και το 45% τα θεωρεί εντελώς άδικα

Πηγές:

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1887214
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=39974948

2 σχόλια:

celin είπε...

Ανατριχιλα πραγματικη..ενα ειναι το ζητουμενο,πρεπει να πειστουμε ολοι πληρως κ απολυτως,οτι αυτοι εκει πανω ειναι εχθροι του λαου,ειναι εχθροι μας.
Δεν εχουμε πειστει ακομα,ειμαι σιγουρος οτι οι περισσοτεροι ακομα κ τωρα,εναποθετουμε τις ελπιδες μας στον δικομματισμο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αυτό είναι βέβαιο, Σελίν. Ακόμα κι αυτοί που θα απόσχουν από τις εκλογές, θα ψήφιζαν ευχαρίστως ένα από τα δύο κόμματα εάν είχαν ελπίδες να διορίσουν τα παιδιά τους σε κανα δήμο.