Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ευχές από καρδιάς...

... σε όλους σας για Καλό και Δημιουργικό Οκτώβρη.

... στην Κυπριακή Δημοκρατία που σήμερα έκλεισε τα 50, Χρόνια Πολλά και Ειρηνικά.

... στον πρόεδρο του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα μακροημέρευση, ύστερα από την αποτυχία του πραξικοπήματος για την ανατροπή του. Η ματαίωση του πραξικοπήματος οφείλεται βέβαια στις χιλιάδες άοπλους πολίτες που περικύκλωσαν τους αστυνομικούς οι οποίοι είχαν επιτεθεί με χημικά στον Πρόεδρο, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο. Εκείνο που δεν μας είπαν στις ειδήσεις -αλλά αναφέρθηκε από τον Χρυσόστομο Λουκά στο "Κόκκινο"-  είναι πως η κυβέρνηση Κορέα έχει αποφασίσει να κλείσει τη μεγαλύτερη αμερικανική βάση της περιοχής! Να προσθέσω ακόμα ότι το Σύνταγμα που θα ισχύσει άμεσα στο Εκουαδόρ προβλέπει την προστασία του περιβάλλοντος και την επιβολή βαρύτατων προστίμων σε περίπτωση βλάβης του.

και τέλος, έστω και καθυστερημένα,

--- στον υπέροχο Αργεντινό σκιτσογράφο Quino και τη γλυκύτατη Μαφάλντα του, η οποία προχθές έκλεισε 46 χρόνια από την πρώτη της... "χάρτινη" απορία για τον παράλογο τούτο κόσμο. Ας είναι καλά.

Η ημέρα των ηλικιωμένων σήμερα. Εμένα δεν με πιάνει. Ακόμη...



Υ.Γ. Στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν για να μην κοπούν 300 δένδρα σε πάρκο, από όπου θα περάσει δρόμος! Σε παρόμοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα ενδιαφέρονται μόνο κάποιοι περίοικοι. Οι υπόλοιποι μένουμε παγερά αδιάφοροι.
Ωστόσο, απόψε πέρασα από τα Εξάρχεια: η Πλατεία είναι μια χαρά στην υγεία της και στους κατοίκους της!

2 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Καλημέρα :-)

Χρόνια πολλά στην "Μαφάλντα".

Για τα υπόλοιπα, να μην χρειαστεί να δημιουργούνται επέτειοι.

Καλό μήνα

Λωτοφάγος είπε...

@ Δυστυχώς, Βάσια, ο Κίνο σταμάτησε να δημοσιεύει σκίτσα της Μαφάλντα το 1973, όταν ο Βιντέλα ξεκίνησε την αιματοβαμμένη δικτατορία του, διότι θεώρησε ότι η κριτική που ασκούσε στην αργεντινή δημοκρατία συνετέλησε στην κατάλυσή της!
Κάτι, δηλαδή, σαν το δικό μας "να καεί, να καεί το... μπιπ η Βουλή" (που λέει και η ερίτιμος κυρία Τρέμη), το οποίο σε αφήνει με την απορία: να καεί, εντάξει, αλλά... αντιλαμβάνονται τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει;
Ασφαλώς, ο Κίνο ήταν αληθινός δημοκράτης. Καμιά σχέση με τους γιαλαντζί ανεγκέφαλους δικούς μας.