Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μπορείτε να φανταστείτε την Ελλάδα χωρίς τρένο;


Σκεφτόμουν να γράψω κάτι για τον ΟΣΕ, αλλά μου συνέστησαν να διαβάσω ένα αρθράκι, στο οποίο τελικά δεν έχω να προσθέσω τίποτε:

http://www.in2life.gr/Obbiter_Article.aspx?amid=189214

10 σχόλια:

squarelogic είπε...

Για τους προνομιούχους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ,που ανδρώθηκαν μέσα στο κλίμα της συνδικαλιστικής ασυδοσίας και συνδιαλλαγής με (συγκεκριμένα..)κόμματα φαινόταν απόλυτο φυσικό να αμείβονται με 5 και 10 χιλ.ευρώ/μήνα άσχετα με το έργο και την προσφορά της υπηρεσίας τους,και άσχετα με τα τυπικά τους προσόντα και την φιλοπονία τους.
Μπορεί να άργησε πολύ,αλλά τελικά η Κοινή Λογική και οι βασικές αρχές της Οικονομίας τελικά
εμφανίζονται ως αναπόδραστες...
Μερικοί,άς πρόσεχαν...
Άλλους τους παίρνει η μπάλα μαζί...
Το θέμα ήταν να μην φτάσουμε ως εδώ.

Locus Publicus είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Locus Publicus είπε...

Kαι πάνω στον βασικό μισθό φίλε Λωτοφάγε, κάνανε και μια συνδικαλιστική λοβιτούρα και απέκτησαν και "δευτερεύουσες απολαβές" 15 χιλιάδων τον χρόνο, (της οποίες τώρα θα κόψει ο Ρέππας), φτάνοντας τις ετήσιες απολαβές τους πάνω απο 66 ευρώπουλα τον χρόνο. Χρειάζονταν οι άνθρωποι πληροφορούμαι και 1 δις ευρώ τον χρόνο μόνον για το Χριστουγεννιάτικο μπόνους. Δέκα εδώ, δέκα εκεί, νάσου τα 300.

------

Εκανα την διαδρομή Τόκιο- Κιότο, 800 χιλιόμετρα, σε 3 ώρες. Στον αέρα, ξαπλωμένος σε αναπαυτικά μαξιλάρια, πίνοντας καφέδες. Να τους απολύσει όλους τους κηφήνες. Προσωπικά ζώ και με ιδιωτικό τρένο.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Δε θα διαφωνήσω με το άρθρο! Εχει δίκιο σε πολλά!

Αλλά το θέμα είναι ο τρόπος που γίνεται η ιδιωτικοποίηση, και ο οποίος προσιδιάζει σε φασιστικά καθεστώτα.

Ωχ συγγνώμη! Πάλι στο φασισμό κατέληξα!

Μέ έχει επηρεάσει η επανασταση του αυτονόητου!

Βάσσια είπε...

Είμαι λάτρης των ταξιδιών με τραίνο.

Δεν μπορώ όμως, με δεδομένη την κατάσταση, να μην συμφωνήσω με το άρθρο, και δει με τον επίλογό του.

Καλησπέρα Λωτοφάγε
:-)

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν ξέρω αν έπαιρναν τόσα πολλά, Squarelogic, διότι έχουμε την τάση να υπερβάλλουμε και να στρεφόμαστε εναντίον άλλων κλάδων αντί εναντίον των αληθινών υπαιτίων.
Εμένα με ενοχλεί περισσότερο η νοοτροπία και η συμπεριφορά των περισσότερων, επειδή είχαν δέσει τον γάιδαρό τους. Μας αντιμετωπίζουν σαν ενόχληση, σαν έντομα.
Και φυσικά η ρουσφετοκρατία, η οποία διαφθείρει κυρίως αυτόν που επωφελείται!

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλό χειμώνα, Λόκους.
Στην Ελλάδα, φίλε μου, ο ιδιωτικός τομέας -όταν δεν είναι κρατικοδίαιτος- είναι το ίδιο τυχάρπαστος και αρπακτικός όπως στην Κίνα. Και φυσικά θα ήθελε να έχει κινέζους εργαζόμενους.
Συνεπώς, απ' την Κική και την Κοκό τι να διαλέξω;

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν ξέρω αν θυμίζει φασιστικό καθεστώς, αγαπητοί Πειρατές, αλλά ο ελληνικός ιδιωτικός τομέας (στην πλειονότητά του) θυμίζει Μεσοπόλεμο. Χωρίς κανόνες και χωρίς όρια.

Λωτοφάγος είπε...

@ Βάσια, αν θες να το δεις κι από την εύθυμη πλευρά του, διάβασε στο Ποντίκι Αρτ της 5.8.2010, το άρθρο του Γιάννη Καλαβριανού (στήλη "Η Πόλις εξάλω"):
http://www.topontiki.gr/pdfs/index/cat_id:4/pdf_id:7

squarelogic είπε...

Λωτοφάγε,
είχε βγει στις αφημερίδες ότι με τις υπερωρίες,εξτρά κλπ.μέσες αποδοχές μηχανοδηγών/υπομηχανοδηγών 65-100 Κ/χρόνο.όπως και στον ΟΛΠ,όπου αν έκανε κανείς τον κόπο να αναλογιστεί σε πόσες υπερωρίες αντιστοιχούσαν οι πρόσθετες αποδοχές θα σήμαινε οτι αυτοί οι "καημένοι" εργαζόμενοι δεν είχαν κοιμηθεί ούτε ώρα(βεβαίως μάζευαν τις ελειές τους στη Μάνη...)