Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Τελικά, το πιστόλι στο τραπέζι εμάς στόχευε!


του Πέτρου Ζερβού από τον "Δρόμο της Αριστεράς"

Το ασφαλιστικό πέρασε χωρίς διαρροές, για να καταστρέψει σε μια νύχτα ό,τι χρειάστηκε δεκαετίες για να κερδηθεί! Κανένας δεν διαφώνησε από όσους το έπαιζαν «συντετριμμένοι». Ελπίζω οι ψηφοφόροι να θυμηθούν τα πρόσωπα των δολοφόνων όταν φτάσουν στην κάλπη. Όσο για τους 3 διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ, μόνο η Σοφία Σακοράφα έμεινε γενναία μέχρι το τέλος! Δημαράς και Οικονόμου ψέλλισαν «παρών». Σε τι άραγε;

Είναι γελοίο, όμως, να ορύονται δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές για το τι θα γίνει σε 40 χρόνια με τη νέα γενιά. Στα 18 μου δεν σκεφτόμουν τη σύνταξη, αλλά το γεγονός ότι δούλευα χωρίς ένσημα (ναι, και τότε γινόταν). Το πρόβλημα είναι πως γινόμαστε Αμερική: ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν θα έχει πρόσβαση σε κανενός είδους περίθαλψη!

Δεν πήγα στην τελευταία συγκέντρωση. Ας όψονται οι συνδικάλες στα τρένα και τα λεωφορεία, οι οποίοι –για μια ακόμα φορά- κατάφεραν να μειώσουν τη συμμετοχή! Ας τους θυμηθούμε και αυτούς, μαζί με τους όποιους Παναγόπουλους.

Ντράπηκα για τον ξυλοδαρμό εκείνου του ταλαίπωρου που θεωρήθηκε μυστικός αστυνομικός. Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην εκτέλεση της γεωργιανής τοκογλύφου και του τριπλού φονικού στην Ερέτρια. Αναρωτιέμαι μήπως στο μέλλον τέτοια κρούσματα γίνουν ρουτίνα. Διότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα επιτάσσει «Ο καθένας μόνος του και τον τελευταίο ας τον πάρει ο διάολος», όπως λέει κι ο Μπρεχτ στην «Όπερα της Πεντάρας».

Το ΠΑΣΟΚ συμπαγές υπακούει στο Μνημόνιο, η ΝΔ ψάχνει φυσιογνωμία, η Αριστερά είναι κατακερματισμένη ή σεχταρίζει. Σε τέτοιες συνθήκες, ο φασισμός τρίβει τα χέρια του.
Υπάρχει μια κίνηση τώρα τελευταία, η Πρωτοβουλία Οικονομολόγων και Πανεπιστημιακών, που αφουγκράστηκε την αγωνία μας και αναζητά προτάσεις. Περιλαμβάνει αξιόλογους ανθρώπους, που δεν το παίζουν εθνοσωτήρες ή ξερόλες. Το νιώθουμε όλοι, νομίζω, πως η Αριστερά πρέπει να προχωρήσει σε κοινή δράση. Μετά, ας συζητήσει για τις διαφορές. Απόψε, λοιπόν, στις 7.30, στη Σίνα 16, θα γίνει συζήτηση με πολίτες.

4 σχόλια:

Βάσσια είπε...

"Τι είναι η ληστείας μιας τράπεζας μπρστά στην ίδρυση μιας τράπεζας"

"Όπερα της πεντάρας" Μ. Μπρεχτ

Καλησπέρα
και φυσικά συμφωνούμε, σε όλα!
Καλή εβδομάδα

Λωτοφάγος είπε...

@ Είναι πολλές προτάσεις που με προβληματίζουν, Βάσια, και γυρεύω απαντήσεις. Πριν από λίγες ώρες, στη συζήτηση διαπίστωσα πως πολλοί σαν κι εμένα ψάχνουν το ίδιο πράγμα.
Καλή εβδομάδα και σε σένα.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Είμασταν και εμείς στη συνάντηση στη Σίνα!

Την επόμενη φορά Λωτοφάγε!

Λωτοφάγος είπε...

@ Υπόσχεση ή απειλή; Χαχαχα!