Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Πώς τιμούμε τις επετείους

Ως έθνος ανάδελφον, έχουμε πολλές εθνικές ή τοπικές επετείους, αφού κάναμε σκληρούς αγώνες για να παραμείνουμε και ανάδελφοι και ακηδεμόνευτοι. 

Κοντά σε αυτές, γιορτάζουμε με τη λαμπρότητα που τους αρμόζει και όλες τις διεθνείς ημέρες, έστω και ετεροχρονισμένα ή ανορθόδοξα. Π.χ. τιμούμε την Ημέρα των Ζώων το Πάσχα, ενώ κανονικά είναι τον Οκτώβριο, την Ημέρα Περιβάλλοντος τηρούμε ενός λεπτού σιγή για τον νεκρό, την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο θυμόμαστε όλοι ότι έχουμε να κάνουμε εξωτερικές δουλειές κ.ο.κ. Ο Μάρτιος έχει μία εθνική και τρεις διεθνείς γιορτές, οπότε, ως πληθωρικός λαός, συμμετείχαμε σε ποικίλες εκδηλώσεις όλο το μήνα.

Έτσι, επ’ ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, 
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ανέβαλε για έκτη φορά (!) τη δίκη του Εμμανουήλ Αριστόβουλου, 56 ετών, κατηγορούμενου ότι το καλοκαίρι του 2005 βίασε την Καναδή δημοσιογράφο του CBC Radio Natalie Karneef (http://athensrapetrial.blogspot.com/), καθώς και δύο Αυστραλές, αφού πρώτα τις κέρασε… τυρόπιτες που περιείχαν υπνωτικό! Ο Αριστόβουλος έχει ήδη καταδικαστεί για το βιασμό μιας Δανέζας το ίδιο καλοκαίρι και με τον ίδιο ευφάνταστο τρόπο. Την αναβολή ζήτησε η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τη δικαιολογία ότι είναι και…δικηγόρος της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μαζί με το πατέρα της Νίκο Κωνσταντόπουλο. Εννοείται ότι οι συνεχείς αναβολές έχουν εξαντλήσει οικονομικά τις τρεις κοπέλες, τις οποίες υποστηρίζει πλέον νομικά το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ). Το ΕΠΣΕ θα ζητήσει τον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο όλων των υπευθύνων για τις ενέργειες και παραλήψεις, ενώ θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την καταδίκη της Ελλάδας. Πάλι ρεντίκολο θα γίνουμε! 

(Να σημειώσω ότι η κα Κωνσταντοπούλου –η οποία ήταν ιδιαίτερα προσβλητική απέναντι στη Natalie Karneef- υπήρξε υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Απορία: πώς γίνεται οι συνήγοροι βιαστών να είναι σχεδόν ΠΑΝΤΑ γυναίκες; Πρόκειται για διαστροφή ή για ανθρωπολογικό ενδιαφέρον;)

Μια ακόμα γιορταστική εκδήλωση, αναφέρει η Κρότκαγια (http://krotkaya.wordpress.com/2010/03/26/carmen-via-vai/):
Η Κάρμεν Μ., εργαζόμενη στην αλυσίδα καφετεριών Via Vai, επιστρέφοντας από νόμιμη ιατρική άδεια, απολύθηκε από τον ιδιοκτήτη Στέλιο Καρέζο. Στις συναντήσεις που έγιναν με τους λογιστές της επιχείρησης, ώστε να της αποδοθούν δεδουλευμένα, ένσημα και αποζημίωση, ο εργοδότης εμφανίστηκε προκλητικός απέναντι στην εργαζόμενη αλλά και στους εκπροσώπους του σωματείου και άρχισε να τραβάει φωτογραφίες με ψηφιακή κάμερα. Μετά από απαίτηση να σβήσει τις φωτογραφίες, σήκωσε την μπλούζα του κι επέδειξε το ΟΠΛΟ που έφερε στη ζώνη! Οι αστυνομικοί που κατέγραψαν το γεγονός, «συνέστησαν» στην εργαζόμενη και τα μέλη του σωματείου να μην προβούν σε μηνύσεις, ώστε να μη δεχθούν αντιμήνυση και οδηγηθούν όλοι στο αυτόφωρο. Το επόμενο βράδυ, 24/3, η εργαζόμενη ξυλοκοπήθηκε άγρια έξω από το σπίτι της και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη και λιπόθυμη. Η αιμορραγία και κάποιου τύπου αναισθητικό που χρησιμοποίησαν οι τραμπούκοι έκαναν την Κ. να μείνει για περίπου 10 ώρες παρατημένη μπροστά στην πόρτα της, όπου και την βρήκε τα ξημερώματα ένας μετανάστης, της έριξε νερό στο πρόσωπο και τη βοήθησε να καλέσει βοήθεια. Το κίνητρο της επίθεσης δεν ήταν η ληστεία, καθώς, όταν συνήλθε, είχε πάνω της και τα χρήματα και το τηλέφωνό της.


Στις 15 Μαρτίου γιορτάσαμε την Ημέρα Καταναλωτή και ο Στέλιος Κούλογλου μας διηγείται μια ενδιαφέρουσα περίπτωση: «Ο Μπάμπης είναι ένας υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων που εκμεταλλευόταν μια από τις βρόμικες συνήθειες πολλών οδηγών να πετούν μόλις περάσουν τα διόδια την απόδειξη, προφανώς για να διατηρήσουν καθαρή την Καγιέν, που τώρα θα τους την πάρουν πίσω γιατί δεν θα 'χουν να πληρώσουν τη δόση.
Το θέαμα στα διόδια και της Αττικής Οδού είναι χαρακτηριστικό για τον πολιτισμό της χώρας, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας: ο Μπάμπης ταξίδευε μια φορά τον μήνα σε επαρχιακά διόδια και μάζευε τα χαρτάκια, τα οποία μοιραζόταν με το αζημίωτο με καμιά δεκαριά ακόμη συναδέλφους του, οι οποίοι στη συνέχεια τα εμφάνιζαν ως αποδείξεις για υπηρεσία εκτός έδρας, εισπράττοντας έξοδα μετακίνησης και έξτρα αποδοχές. Στο κόλπο συμμετείχαν ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδοχεία, τα οποία εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια για ταξίδια, διανυκτερεύσεις κ.λπ.». 
Νομίζω, φίλοι μου, ότι ο Μπάμπης έχει αυτό που λέμε «καταναλωτική συνείδηση»..

Στις 21 Μαρτίου, εκτός από την εαρινή ισημερία, γιορτάζουμε και την Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Λίγες μέρες μετά, το δικαστήριο της Χαλκίδας αθώωσε ομόφωνα τους τέσσερις νεαρούς της Αμαρύνθου, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι βίασαν βουλγάρα συμμαθήτριά τους πριν από τριάμισι χρόνια. Το βίντεο που τράβηξαν δύο κορίτσια –και υποτίθεται αποδείκνυε τη συμμετοχή της κοπέλας- σβήστηκε προτού το δει κανένας. Αθωώθηκαν και οι εκκολαπτόμενες πορνοσκηνοθέτιδες! Αντίθετα, το κορίτσι έχει μηνυθεί για ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ψευδή καταμήνυση, παραπλάνηση σε ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον των τεσσάρων νεαρών! Η ακτιβίστρια Σίσυ Βωβού καταγγέλλει στο http://www.stokokkino.gr/fakeloi/apo-to-kinima/Vovou24-3.mp3/view το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτό από τους δικαστές το τεστ αλήθειας που έγινε στην κοπέλα από αναγνωρισμένη κλινική.
Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, μπορεί να μην είδαμε τανκς, αλλά φουσκώσαμε από υπερηφάνεια, ακούγοντας τους γενναίους βατραχανθρώπους μας να κραυγάζουν εμπνευσμένα συνθήματα εναντίον των βδελυρών μεταναστών.
Μια βόμβα που τοποθετήθηκε έξω από πολυκατοικία στα Πατήσια διαμέλισε ένα 15χρονο παιδί από το Αφγανιστάν και τύφλωσε τη 10χρονη αδελφή του. Οι τραγικοί γονείς τα γλίτωσαν από τις βόμβες των Αμερικανών, για να τα χάσουν στην Αθήνα! Υποθέτω ότι τα ανθρωποειδή που την έβαλαν δεν σκόπευαν να σκοτώσουν παιδιά, αλλά –τι να γίνει;- shit happens! Η Αστυνομία, βέβαια, βιάστηκε να ενοχοποιήσει τους Πυρήνες της Φωτιάς, ξεχνώντας τι έπαθε ο Αθνάρ πριν από μερικά χρόνια, όταν είχε κατηγορήσει τους Βάσκους για την επίθεση στο μετρό της Μαδρίτης.
(Εκείνο που με εξέπληξε ήταν οι δύο αιματηρές ληστείες, οι οποίες έγιναν την επόμενη μέρα, κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της αστυνομίας που είχε αποκλείσει την περιοχή! Ναι, μιλάμε για την Αστυνομία που δέρνει νέα παιδιά και μετανάστες, αλλά αδυνατεί να προστατέψει τους πολίτες.)

Την 21η Μαρτίου θα μπορούσαμε να τη γιορτάζουμε και ως Ημέρα Αλληλεγγύης, αφού εκείνη το βράδυ αυτοκτόνησαν η μητέρα και η αδελφή του δολοφονημένου 17χρονου κυνηγού στο Αγρίνιο, λησμονημένες από την πολιτεία και τους συνανθρώπους τους. Η μητέρα είχε καταγγείλει παλαιότερα ότι το κράτος δεν είχε στείλει κανέναν ψυχολόγο για να τους συμπαρασταθεί και σκεφτόταν συχνά την αυτοκτονία. Ίσως στείλει τώρα, για να στηρίξει τον μεγαλύτερο γιο…

Εσείς, όμως, μην στενοχωριέστε, κουτά, μέρες που είναι. Η Σιωπή των Αμνών δεν έχει τη δύναμη να στερήσει από τους νεοέλληνες τα γλέντια και τα ώπα τους! 

13 σχόλια:

Кроткая είπε...

Την ιδια απορία έχω κι εγώ σχετικά με τους συνηγόρους των βιαστών. Πώς μπορεί μια γυναίκα να υπερασπιστεί ένα βιαστή;
Και ειδικά με τη συγκεκριμένη χάνω πάσα ιδέα. Πώς μπορείς να υπερασπίζεσαι ένα βιαστή και παράλληλα τη μητερα του Γρηγορόπουλου;

Τελικά, το χρήμα διαθέτει τρομακτική πειθώ.

Το άλλο για την Αμάρνθο το αφήνω ασχολίαστο...

Ektoras είπε...

Hell άς το μεγαλείο σου... καλά κάνεις και τα γράφεις αγαπητέ Λωτοφάγε, ειδικά μέρες που είναι!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Οι παγκόσμιες ημέρες στην Ελλάδα είναι πολλές φορές ανέκδοτο και είμαι σίγουρος ότι μπορείς να βρεις και άλλα επεισόδια που προκαλούν το γέλιο και την οργή μας.

Λωτοφάγος είπε...

@ ... και ήταν επίσης υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ! Το ότι είναι κόρη του Κωνσταντόπουλου το αντιπαρέρχομαι, δεδομένου ότι ο πατήρ είχε κατηγορηθεί από τη σύζυγό του για συστηματική κακοποίηση.
Δεν ξέρω πόσο αυτή η συμπεριφορά έχει επηρεάσει την κόρη, αγαπητή Κρότκαγια.

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαίρε, Ιωάννη Κ. Πράγματι, μαζεύτηκαν πολλά και τόσο ταιριαστά αυτόν το μήνα.
Τόσο πολύ, που αναρωτιέμαι τι θα δούμε ακόμα!
Καλή Ανάσταση.

celin είπε...

Δε διαφωνω σε καμια απο τις παρατηρησεις σου απλα να σημειωσω οτι οσο απεχθες κ αν φαινεται σε καποιον το να υπερασπιζεται βιαστες η δολοφονους,αυτη ομως ειναι η δουλεια των δικηγορων,δε παω να τους υπερασπιστω λογω συναδελφικης αλληλεγγυης,αλλωστε οσα ακουγονται για αυτο τον χωρο δεν απεχουν κ πολυ απτην αληθεια
αλλα ο οποιοσδηποτε εχει δικαιωμα υπερασπισης,
it's a dirty job but someone's got to do it!

Oμως η αληθεια ειναι οτι,στη χωρα μας,η Δικαιοσυνη δε κανει καλα τη δουλεια της.Υπευθυνη γι αυτο ειναι κατα κυριο λογο η Πολιτεια που δεν της το επιτρεπει,ευνουχιζοντας την με το να επιλεγει η εκτελεστικη εξουσια τους ανωτατους δικαστικους
κ γενικοτερα καταργωντας τη διακριση των εξουσιων στην πραξη.
[θα τριζουν τα κοκκαλα του Μοντεσκιε καθε φορα που θα παρατηρει απο κει που ειναι τη γιγαντωση της εκτελεστικης εξουσιας στον τοπο μας κ τους τροπους που εχει βρει για να να υποσκελιζει τη δικαστικη κ τη νομοθετικη]

Καλη Ανασταση!

Кроткая είπε...

Celin, πράγματι κάποιος πρέπει να κάνει την βρόμικη δουλειά.
Απλά το ποιος την κάνει τον χαρακτηρίζει και γράφεται στο βιογραφικό του, αναπόφευκτα...

Λωτοφάγε, αχα, τώρα έκανα τη σύνδεση για το ποια είναι η Κωνσταντοπούλου.
Μάλιστα, πολύ ενδιαφέρον...

Λωτοφάγος είπε...

Celin, someone's got to do it, αλλά γιατί σχεδόν πάντα γυναίκες;
Υπάρχει και κάτι που λέγεται αλληλεγγύη, ή μήπως όχι;
Όσο για την εκτελεστική εξουσία, έχει πράγματι γιγαντωθεί πολύ και καπελώνει τα πάντα.
Από την άλλη, όμως, πώς αλλιώς θα υπήρχε ατιμωρησία των πολιτικών; Έχουσι γνώσιν οι φύλακες!

Λωτοφάγος είπε...

Κρότκαγια, πολύ ενδιαφέρον και πολύ θλιβερό επίσης.
Καλή Ανάσταση.

Λωτοφάγος είπε...

Celin, ξέχασα να σου ευχηθώ Καλή Ανάσταση. Να περάσεις όμορφα όπου κι αν πας.

celin είπε...

Σε ευχαριστω πολυ,να εισαι καλα,να περασεις ομορφα κ εσυ οπου κ αν πας κ το ιδιο ευχομαι κ για τους υπολοιπους φιλους εδω

KOYKLITIS είπε...

Ο μόνος που θα μπορούσε να σου δώσει απαντήσεις στις εφτά περιπτώσεις που αναφέρεσαι λωτοφάγε, είναι ο Σημίτης: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!
Την καλημέρα μου και την ευχή μου για χρόνια πολλά και καλά σε μια καλύτερη Ελλάδα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Σωστά, διότι αυτή είναι η Ελλάδα που έφτιαξε με την παρέα του.
Τις καλύτερες ευχές μου και κουράγιο για να την διορθώσουμε!
Αφού, φυσικά, βελτιωθούμε πρώτα οι ίδιοι...